Kacsamell gyümölcsszósszal - recept

Családinet - 2014-12-17
A Mi kerüljön az asztalra karácsonykor? című cikkünk receptje.
Kacsamell gyümölcsszósszal - recept

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg bőrös kacsamell
  • 15 dkg vegyes bogyós gyümölcs (lehet fagyasztott is)
  • 1 dl bor
  • 1 evőkanál barna cukor
  • Néhány csepp balzsamecet
  • só, bors

1. Forraljuk fel a bort a cukorral és tegyük bele a gyümölcsöket, majd adjunk hozzá néhány csepp balzsamecetet. Forraljuk addig, amíg be nem sűrűsödik a szósz.

2. A kacsamellet sózzuk, borsozzuk, majd némi olajat öntsünk az edénybe, és a bőrös felükkel lefelé közepes lángon kezdjük el sütni a melleket. A kisülő zsírral locsolgassuk folyamatosan a kacsát.

3. Ha már teljesen ropogósra sült a bőr, akkor fordítsuk meg a kacsánkat és süssük át a másik oldalát is, ügyelve arra, hogy ne száradjon ki. Időnként bökjük meg fakanállal, ha már kemény, akkor túlsült.

4. Szeleteljük fel a húst, adjuk hozzá a mártást, és tálaljuk krumplipürével. 

 

Kép: Wikipedia

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.