Lazac kapormártással - recept

Családinet - 2014-12-17
A Mi kerüljön az asztalra karácsonykor? című cikkünk receptje.
Lazac kapormártással - recept

Hozzávalók:

  • 200 g lazac filé (friss vagy fagyasztott)
  • 1 csokor kapor vagy két nagyobb csipet szárított kapor
  • bors ízlés szerint
  • 2 dl főzőtejszín

1. A lazacot sózzuk, borsozzuk, majd serpenyőben némi olívaolajon süssük pirosra mindegyik oldalát. Vegyük ki a halat, és tegyük félre.

2. A lazacos serpenyőbe öntsük bele a tejszínt, majd tegyük bele az apróra vágott kaprot némi só és bors társaságában. Forraljuk addig, amíg krémes állagú nem lesz.

3. Ha kész, akkor tálaljuk a lazacot a szósszal, készíthetünk még hozzá rizst vagy párolt zöldségeket is. 

 

Kép: flickr.com

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2020. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.