Fokhagyma krémleves cipóban - recept

Családinet - 2014-12-17
A Mi kerüljön az asztalra karácsonykor? című cikkünk receptje.
Fokhagyma krémleves cipóban - recept

Hozzávalók:

  • 4 cipó
  • 3 fej fokhagyma
  • só, bors
  • 200 ml főzőtejszín
  • 1 liter húsleves alaplé
  • só, bors
  • olívaolaj

1. A cipókat kivájjuk, és berakjuk őket néhány percre a sütőbe, hogy kérget kapjanak, és ne ázzanak át hamar. Úgy vágjuk be őket, hogy egy kis tetőt alakítsunk ki, ez lesz majd a fedele a cipónknak. Olvaszthatunk rá sajtot is, így megehetjük a leveshez.

2. A fokhagymát pucoljuk meg, és tegyük robotgépre, aprítsuk finomra. Ha nincs robotgépünk, akkor fokhagymanyomón törjük át őket.

3. Egy fazékba tegyünk némi olívaolajat, és öntsük bele a fokhagymát, amit dinszteljünk meg egy kicsit. Majd öntsük fel az alaplével, és főzzük kb. 15 percig. Sózzuk, borsozzuk.

4. Adjuk hozzá a tejszínt, majd turmixgéppel tegyük még simábbá az állagát. Amint újra felforrt, le is kapcsolhatjuk. Tálaljuk ki a cipókba, díszítésként petrezselyemmel is megszórhatjuk.


Kép: flickr.com 

Közösségi hozzászólások:
Copyright © 2004-2019. CsaládiNet. All rights reserved - minden jog fenntartva.
Advertisement