SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Húsvéti brunch - receptekkel

Kandikó Éva [cikkei] - 2010-03-29
A húsvét az egyik legragyogóbb alkalom arra, hogy rokonainkat, barátainkat meghívjuk egy brunchra.
Húsvéti brunch - receptekkel

A kifejezés nálunk még ismeretlen, ami egy Amerikában és Nagy-Britanniában kedvelt étkezési formát takar: a reggeli és az ebéd időpontja közötti elhúzódó, ráérős étkezést.

Brunch-on való felszolgálásra ideális minden olyan étel, amit reggel is szívesen adunk, de szerepelhet még a választékban meleg étel is, különböző piték, lepények, mindenféle kencék, melyeket kenyérre, péksüteményre kenhetünk. Húsvéti összeállításunkban ezekhez adunk tippeket.

Spenótos túrótorta

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 25 dkg túró
  • 30 dkg friss spenót
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • 3 dkg vaj

A leveles tésztát terítsük ki (vagy nyújtsuk vékonyra, ha nem előre nyújtottat vásároltunk), vágjunk ki belőle egy akkora kört, amivel úgy bélelhetünk ki egy 18 cm-es tortaformát, hogy pereme is legyen a tortának A spenótot mossuk meg, szárazzuk le, majd konyharuhán szárítsuk le. A vajat melegítsük fel egy serpenyőben, dobjuk rá a spenótot, sózzuk meg, pároljuk puhára, végül adjuk hozzá az összezúzott fokhagymát. Törjük át a túrót, keverjük bele a tojást, a kissé összevagdalt spenótot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. A masszát töltsük a tésztába,  majd 200 fokos sütőben süssük 35-40 percig.

 

Kimondottan húsvéti étel a következő:
Tormás sonkatekercs

Hozzávalók:

  • 25 dkg hajszálvékony, jó minőségű gépsonka (Pápai)
  • 2 doboz natúr krémsajt
  • 5 dkg vaj
  • ecetes torma ízlés szerinti mennyiségben
  • só, bors

A krémsajtot habosra keverjük a szobahőmérsékletű vajjal, majd kanalanként tormát adunk hozzá. Folyamatosan kóstolni kell, nehogy túladagoljuk a tormát és ehetetlenül savanyú vagy erős legyen a krém.  Őröljünk bele borsot, ha kedveljük, apróra vágott snidlinget is keverhetünk hozzá. A sonka szeletek rövidebb végére halmozzunk krémet, majd tekerjük fel. Ha maradt a krémből, díszíthetjük vele a tekercsek tetejét. Alaposan hűtsük be tálalás előtt.

 

Rokfort krém

Hozzávalók:

  • 25 dkg rokfort sajt
  • 10 dkg vaj (nem margarin!)
  • 1 tubus tejszínes krémsajt
  • 2 evőkanál sűrű tejföl

A hozzávalókat időben vegyük ki a hűtőből, ha minden összetevő szobahőmérsékletű, könnyen tudunk velük dolgozni. A sajtot törjük alaposan össze villával, adjuk hozzá a többi alkotóelemet, keverjük habosra.

 

A leveles tészta – amint láttuk az első receptnél – igen jó szolgálatot tesz a konyhában, használjuk bátran!
Paradicsomos, pestos tartlett

Hozzávalók:
egy csomag mélyhűtött leveles tészta
1 dl pesto
2-3 paradicsom
1 tojássárgája
feta sajt
friss bazsalikom levelek
só, bors
 
A leveles tésztát kiterítjük (vagy kinyújtjuk), és 12 centi átmérőjű köröket szaggatunk belőle. Minden körre ráteszünk egy kisebb tányért, körbe rajzoljuk a peremét éles késsel. A belső kört sűrűn megszurkáljuk villával. Ennek az lesz a következménye, hogy a szélén keletkezett kb. 2 centis sáv szépen fel fog emelkedni, peremet képezve a tortácskák köré, míg a közepe nem. A peremet megkenjük felvert tojássárgájával, a tészta közepét pestoval, teszünk rá 2-3 paradicsomkarikát, és 220 fokos sütőben 15 perc alatt készre sütjük a tortácskákat. Ha elkészült, díszítsük friss bazsalikom bóbitákkal.

További receptek: fakanal.freeblog.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja