SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Anya, a rendfenntartó

Pintér Dóra [cikkei] - 2020-12-17
Nektek sem elég 24 óra, hogy mindent befejezzetek, amit elterveztetek? Mindig közbejön valami, ami miatt a teendők a következő és az azt követő napokra csúsznak át? Nyugtassatok meg, hogy nem csak az én időbeosztásommal van gond, amiért folyton a fejemhez kapom, hogy sosincs időm semmire!
Anya, a rendfenntartó

Épp a minap történt, hogy ismét előjött a szokásos téma: kupi van a konyhaasztalon. Persze, hogy az van, hisz ott tornyosulnak a befizetendő csekkek, a hozzá tartozó számlák, a céges papírok meg minden más, amivel nap mint nap dolgozom. Fellelhető még egy kis papagájkaja, némi gyerekjáték és aprópénz, a kötelező gyógyszerek és egy éppen nyíló jácint.

A férjem szerint a rendrakás annyit tesz, hogy a konyhaasztalról elemeli az aktuális kupacot és hátrasétál vele a dolgozószobába, majd jól irányzott mozdulattal leteszi a tornyot ugyanúgy, ahogyan az addig állt. Persze ezt mérgében viszi véghez, leginkább úgy, hogy egy mukkot sem szól róla. Miután nekem ezerfelé járnak a gondolataim, ha éppen nem veszem észre ezt a hatalmas rendet - amit Ő vágott pillanatok alatt -, kb. el is felejtem, hogy létezett egy számlás kupac és akkor jövök csak rá, hogy „jé tényleg”, amikor már a felszólítót hozza a postás. Természetesen az Ő szemét csak az bántja, ami nekem fontos. Az, hogy a tiszta és a szennyes ruhái szanaszét vannak a házban, hogy a horgászfelszerelése elfoglalja a negyed dolgozószobát, hogy a tojáskeltető, az inkubátor és a kalitka már másfél éve a sarokban porosodnak, az érdekes módon nem zavarja.

Este tíz órát írunk. A négyéves készülne aludni, amikor robban a bomba és a férjem mindent a fejemhez vág, ami addig napokig, hetekig, hónapokig vagy tán évekig szúrta a szemét. És csak mondja és mondja, mikor épp mi a nyűgje, most konkrétan a konyhaasztal. Ahhoz, hogy ilyen vitákban megfelelő partner legyek, túl fáradt vagyok a nap végére. Ahhoz azonban nem, hogy a családi béke kedvéért elpakoljam a kupit. Nem óhajtom a négyévest belevonni egy ilyen bugyuta veszekedésbe, mert hiába maradok én saját magam, ha a férjem kikelve önmagából fennhangon ordítja le a fejem és még közli is, hogy nem megy halkabban, mert felidegesítettem. Otthagyom. Közlöm vele, hogy mindössze egyetlen dolga maradt: altassa el a gyereket. Naivan azt gondoltam, ez az egy igazán menni fog így 4 év után…

Szedem a sátorfámat és kimegyek. Nekiesek összecsoportosítani a csekkeket a számlákkal, kidobálom a fölösleget, leszedem a ruhákat és elpakolom és még a másnapi ebédet is megfőzném, ha egyszer csak nem teremne ott a négyéves, hogy „mit lehet enni”, „apa elaludt és horkol”, „pisilni kell”, „unom magam” és „egyáltalán nem vagyok álmos”.

Fél tizenkettőt írunk. Megetetem, megitatom, elkísérem pisilni, lecserélem a tonhalkrémes pizsamáját tisztára és bekísérem a hálószobába, ahol a férjem tényleg alszik és horkol, gondolom kb. azóta, hogy vízszintesbe tette magát. Ő a tipikus ellentéte annak, amire engem neveltek anno: „haraggal nem szabad lefeküdni”. Ő az, aki így is jól alszik, másnap meg majd úgy tesz, mintha mi sem történt volna.


Éjfél van. Lefektetem a négyévest, mellé bújok, amikor megsimogatja az arcom és halkan suttogva közli velem: „Anya, ne legyél szomorú! Nagyon szép rendet raktál.” Már megérte...

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja