SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy fontos lecke, amit sajnos meg kell tanítanunk gyerekeinknek az emberekről

Kerékgyártó Andrea [cikkei] - 2018-03-02
"Anya, ez a bácsi jó ember vagy rossz ember volt?" - kérdezte Fanni a villamosról leszállva. Én is pont ezen gondolkoztam, miközben az idős úr Fannival beszélgetett, így őszintén feleltem: "Nem tudom, csillagom. Lehet, hogy egy kedves bácsi volt, aki szereti a gyerekeket. De sajnos az is lehet, hogy egy pedofil volt. Hiába vagyok felnőtt, én sem tudom megmondani, milyen valójában ez a bácsi. Ezért nem szabad soha megbízni az idegenekben. Ránézésre nem lehet megmondani, kinek mi lakozik a szívében."
Egy fontos lecke, amit sajnos meg kell tanítanunk gyerekeinknek az emberekről

Az utóbbi időben rengeteget beszélgetünk Fannival erről a témáról. Mivel egy barátságos, nyitott gyerek, elengedhetetlen, hogy tisztában legyen a valósággal. Azzal, hogy nem mindenki olyan kedves és aranyos, mint ahogy elsőre tűnik.

Elmagyaráztuk neki, hogy vannak pedofilok, akik úgy szeretik a gyerekeket, ahogy nem helyes. Rendszeresen beszélgetünk arról, hogy senkinek nincs joga megérinteni a fehérneművel fedett testrészeit. Sokat beszélgetünk vele, hogy természetes legyen számára, hogy beavat az ügyes-bajos dolgaiba és minden nap tudatosítjuk benne, hogy nekünk bármit elmondhat, ne legyenek titkai előttünk.

Olvasd el ezt is: Fehérnemű szabály: 4 pont, amivel megóvhatod gyermeked a szexuális zaklatástól. Tanítsd meg neki minél hamarabb!

Talán korainak tűnik egy hatéves kislányt ilyen komolyan felvilágosítani, de a szomorú igazság az, hogy nem lehet elég korán elkezdeni. Egy ismerősömet ennyi idősen molesztált egy orvos. Olyan világban élünk, hogy valóban senkiben nem lehet maximálisan megbízni. Ezért tartom annyira fontosnak, hogy Fanni megtanuljon vigyázni magára.
Rengeteget beszélgetünk arról is, hogy soha senkivel nem szabad elmennie, még akkor sem, ha azt állítja, hogy mi küldtük. Akkor se bízzon benne, ha személyes információkat tud róla. Az internet világában könnyű hozzájutni efféle dolgokhoz.
A kiskutyával elcsalós és útbaigazítást kérő trükkökről is meséltünk neki. Abban, hogy ezeket megértse, nagy segítségünkre van Beck Andrea, Titoktündér sorozatának a Tündérek kalendáriuma című kötete. A novemberi eltérítős mese a gyerekek számára is érthetően és feldolgozhatóan írja le ezeket a gyerekrablási módszereket.

Kapcsolódó cikkünk: Ilyen könnyű elrabolni egy gyereket: elég egy cuki kiskutya, és minden gyerek bedől az idegen férfinek

A minap egy óvoda mellett elsétálva láttuk, ahogy a gyerekek a kerítesen lógva egy nővel beszélgetnek. Minket is sokszor leszólítottak az iskolások, amikor Fannival mellettük sétáltunk el. Azon gondolkodtam, ez is mennyi veszélyt rejt magában. Elég egy cuki kiskutya, és a gyerekek tódulnak a kerítéshez. Ha valaki minden nap elsétál a kutyussal a suli mellett és pár szót vált a gyerekekkel, néhány alkalom után már ismerősként tekintenek rá. Ezek után már könnyen el lehet csalni egy kisiskolást.

Fanni szerencsére olyan oviba jár, aminek zárt az udvara. Az iskolák udvara viszont megközelíthető idegenek számára is. Így már most rendszeresen elmondom neki, hogy soha, senkivel nem szabad szóba állnia, ha nem vagyunk vele. Azt mondják, a gyerekeket lehetőleg szoktassuk önállóságra és hagyjuk egyedül közlekedni. Én viszont úgy gondolom, a mai világban rengeteg veszély leselkedik egy kisgyerekre és amíg Fanni engedi, kísérni fogjuk az iskolába.

Egy életre belém égett az az eset, ami általános iskolás koromban történt a lakótelepünkön. Az alsós kislány egyedül járt haza az iskolából. Minden nap felcsöngetett a kaputelefonon, az anyukája beengedte. Egy nap hiába várta, nem ért fel a lánya. Kiderült, hogy egy pedofil a liftben megerőszakolta. Ennek hatására a mai napig nem szállok be liftbe idegenekkel és Fanninak is a lelkére kötöm, hogy ugyanezt tegye a későbbiekben.

Évente egy kisvárosnyi gyerek tűnik el hazánkban. Szerencsére többségük előkerül, de a tíz százalékukról soha többé nem hallanak. Körübelül ezer gyereket most is keresnek. Vigyázzunk a gyerekeinkre, zsúfolt helyen fogjuk a kezüket és mindig tartsuk rajtuk a szemünket! Ezenkívül beszélgessünk velük sokat és tegyünk meg mindent, hogy tisztában legyenek a rájuk leselkedő veszélyekkel, és ne essenek gyermekrablók és pedofilok áldozatává!

Minden szülő figyelmébe ajánljuk alábbi gyűjteményünket: 10 lépés, amit meg kell tenned gyermeked biztonságáért - akár életet is menthetsz vele!

Forrás: Lányomnak az életről
Indexkép: pixnio - Hagerty Ryan

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja