SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A kisfiamat akarom!

- 2011-07-11
6 évnyi együttélés után úgy döntöttem, kilépek abból a kapcsolatból, amiből egy kisfiam született, Gergő - most 5 és fél éves!
A kisfiamat akarom!

Jelenlegi párommal 13 éve ismerjük egymást, ebből 3 évig jártunk együtt.
A mostani páromnak van egy lakása, de mivel albérletnek volt kiadva, az albérlők fizetés nélkül lelakottan és eléggé szétrombolva hagyták ott a lakást... Nem akartunk hitelt felvenni, mert féltünk, hogy nem tudnánk fizetni, ezért amíg a lakást nem tudtuk helyre hozni annyira, hogy lakható legyen, addig mi a nagymamámék szőlőskertjében laktunk (pince, présház és a tetején van egy szép tágas szoba). Így az a szóbeli egyezség született a volt párom és közöttem, hogy mivel nem igazán jó onnan a közlekedés és se fürdőszoba, se vezetékes víz nincs, addig a fiam vele marad (albérletben), míg lakhatóvá nem tesszük a lakást… Beszéltünk arról is, hogy kivisszük oda magunkhoz (vannak ott mások is, akik gyerekkel ott laknak), de a szüleim is azt mondták, hogy az nem jó hely a gyereknek és a volt párom is így vélekedett! (Pedig amikor fel akarták mondani nekünk az albérletet, akkor ezen is elgondolkodtunk, hogy oda megyünk ki!) Apukám meg azt mondta, hogy ők segítettek volna akkor, ha odavisszük a Gergőt, de akkor én voltam az, aki ezt nem akartam, mert ezt ők is ellenezték!

Ez év februárjában végre sikerült lakhatóvá varázsolni az otthonunkat és amikor arról volt szó, hogy most akkor a Gergőm jön hozzánk, akkor azt mondta, hogy nem és majd a bíróság fog dönteni az ügyben...
Meg is kaptuk a levelet a bíróságtól és már másnap ott voltunk az ügyvédünknél, akivel megírtuk az ellenkérelmet...
Vissza is utasították a volt párom kérelmét, de ő az én papírommal elment a szüleimhez és megmutatta nekik a levelet... Erre felhívott az apukám és azt mondta, hogy minden hazugság, ami a levelemben áll és ők a volt párom mellett fognak tanúskodni.
Ő úgy állította be a dolgokat a kérelmében, hogy nekem barátom van - neki pedig élettársa! Ők körülbelül 1 éve ismerik egymást és vannak együtt, mi ismerjük egymást 13 éve.

Amikor itt van és volt nálunk a Gergő, akkor mindig azt mondta nekünk, hogy nem akar az apjához menni, mert azok állandóan veszekednek vele... Sőt! Volt egy olyan szituáció, amikor vittük vissza és amikor becsukták az ajtót, hallottuk, hogy a fiam sírt és mondta az apjának, hogy nem akar ott lenni... A másik alkalommal pedig már az ajtóban közölte az apjával, hogy ő utál ott lenni... Csak sajnos a fiamat nem fogják meghallgatni a bíróságon, mert túl kicsi hozzá, hogy el tudja mondani, hogy mit szeretne, pedig pont ebben a korban a legőszintébbek a gyerekek! A jelenlegi páromat például úgy hívja, hogy "ApaViktor"  )
Nekem az fáj a legjobban, hogy rajtunk kívül senkit nem érdekel, hogy ez a kicsi gyerek mit szeretne.

A volt párom a kérelmében visszamenőleg igényelné a gyerektartást (96.000ft-t) és minden hónapban 16.000-t!
Mondjuk, azért arra kíváncsi lennék, hogyha minden hónapban ő kapta meg a családi pótlékot, akkor hogyhogy nem tellett soha a gyerekemnek arra, hogy ruhája legyen - ez az egyik. A másik, hogy előadja magát, mint egyéni vállalkozó, de utánanéztünk és ő nem létezik sehol nyilvántartva, mint egyéni vállalkozó!
Akkor megkérdezem, ha ő akkora "vállalkozó", akkor hogy lehet az, hogy az én gyerekem rászorul arra, hogy ingyen étkezzen az óvodában?!
A volt páromról esetleg annyit még, hogy hogyan lehet megbízható az az ember, aki a saját sógornőjével kikezd??

Amikor mi szétmentünk volt neki kapcsolata 2 férjes asszonnyal is, akikről úgy nyilatkozott nekem, mint valami rongydarabokról, sőt... A húgom mesélte, hogy azt mondta neki a volt párom, hogy a jelenlegi élettársa sem lesz meg neki már 26 évesen!
Akkor mennyire szeretne ő tartós kapcsolatban élni és tisztességre nevelni a gyerekemet? És ha már a tisztességről van szó, akkor azt is megemlítem, hogy egy alkalommal, amikor a Gergőmmel elment a Tesco-ba, akkor lekapcsolták lopásért, de ezt nem csak ott tette meg!  
Önök szerint/Szerintetek mennyi az esélyem arra, hogy én fogom megkapni a kisfiamat??
Én szültem meg, én hordtam a szívem alatt 9 hónapig, ő az én fiam és senki nem veheti el tőlem!

Veled, vagy barátaid körében is történt már hasonló? Elmeséled? Mi a véleményed az esetről?
 

Fotó: Anyblue: Ich erzähl Dir was...

A kisfiamat akarom! - szakértői vélemény 1.
A kisfiamat akarom! - szakértői vélemény 2.
A kisfiamat akarom! - szakértői vélemény 3.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
A szerkesztő ajánlja