A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nevelj idomított helyett önállóan és szabadon gondolkodó gyermeket!

Családinet - 2009-04-20
Mire tanít a helytelenül adott zsebpénz? Csupán arra, hogy hogyan kell elkölteni. A legtöbb gyerek semmiségekre költi el, nagyon gyorsan és az utolsó fillérig.
 Nevelj idomított helyett önállóan és szabadon gondolkodó gyermeket!

Tudd meg azonnal, hogyan segítheted kibontakozni gyermeked tehetségét!

Kérdőív gyerekpénzügyekről - Hol vannak a bajok?
Ha válaszolsz a kérdésekre, a kérdőív eredményei mellé egy ingyenes "Pénzügyi felvilágosítás" tanulmányt is küldünk Neked. Derítsük ki, hol vannak a bajok!

Zsebpénz - áldás vagy kárhozat

pénzügyA legtöbb mai gyerek már azelőtt eladósodik mielőtt egy fillért is keresett volna. Gondoljunk csak mobiltelefon számlára, a diákhitelre, bankkártyákra,amelyek jelentős kiadást jelentenek, holott a gyereknek bevétele még nincs. Eladósodott nemzedéket nevelünk, mert csak arra tanítjuk gyermekeinket, hogy hogyan kell elkölteni a pénzt, azonban arról, hogy hogyan kell pénzt keresni és megtakarítani szó, sem esik.

Mielőbbi személetmód váltásra van szükség. Gyermekeinknek meg kell tanulnia bánni a pénzzel. Ehhez olyan egyszerű pénzügyi tapasztalatokra van szüksége, amelyet minden gyermek akár már kisiskolás korától megszerezhet.  Fontos, hogy mielőbb megértessük a különbséget a hitel és betét, valamint az adósság és vagyon között.

A válság rávilágít arra, hogy eladósodás vár gyermekeinkre, ha nem tanulnak meg a pénzzel bánni - mondta Alkér Orsolya gyereknevelési tanácsadó.
 
Mi lenne a helyes?

Először is a legfontosabb, hogy a gyerek ne csak beossza a zsebpénzét, hanem meg is takarítson belőle. De ügyelni kell arra, hogy a perselytakarékosságot ne büntetésként, hanem sikerélményként élje meg.  Ehhez érdekeltté kell tenni a gyereket, hogy érezze a megtakarításának nyereségét. Kamatoztatni kell a pénzét, hogy szemmel láthatóan gyarapodjon megtakarítása, és lehet rendszeresen egy csoki vagy valami apróság formájában hozamot fizetni a kisebb gyerekeknél. Ezzel könnyen kedvet csinálhatunk a gyerekeknek a további takarékoskodáshoz.

Locsoló pénzből befektetés

Ünnepekkor, ha gyermekünk pénzt kap ajándékba, azzal is gyarapíthatja megtakarítását. A fiúk mindezt már a húsvéti locsoló pénzzel is kezdhetik. A pénzügyi ismeretek elsajátítását már gyerekkorban el kell kezdeni, mert ezen ismeretek hiányában eladósodás vár gyermekeinkre. Ennek első lépése a pénzügyi tudatosság kialakítása.

Kérdőív gyerekpénzügyekről - Hol vannak a bajok?

Ahhoz, hogy gyermeked megállja helyét a mai korban, tudatos pénzügyi oktatásra van szüksége, és ezt senki más, CSAK TE adhatod meg neki! És az ehhez szükséges 22 000 forint értékű társasjátékot  most ingyen megnyerheted a kérdőív kitöltésével!

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja