A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az mentette meg az eltűnt tini életét, hogy használta a TikTok-on elterjedt segélykérő kézmozdulatot

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-11-11
A 16 éves lányt sikerült megmenteniük a hatóságoknak az elrablójától, miután az autóban ülve egy másik autó utasainak jelzett a kezével, hogy bajban van. Tanítsd meg gyerekednek a segélykérő kézmozdulatot!
Az mentette meg az eltűnt tini életét, hogy használta a TikTok-on elterjedt segélykérő kézmozdulatot

Az autóban ülve használta a segélykérő mozdulatsort

Az észak-kaliforniai lányt Kentuckyban találták meg a hatóságok pár nappal az eltűnése után. A lánynak valószínűleg az mentette meg az életét, hogy használta a családon belüli erőszak áldozatainak segélykiáltását szolgáló kézmozdulatsort. A tini az autóban ülve használta a jeleket, a másik autó utasai pedig felhívták a segélyhívót. A lány elrablója egy 61 éves férfi, akinél egy olyan fotót is találtak, ami a tinit szexuális aktus közben mutatja.

A lány szülei azonnal jelentették az eltűnést. A férfi a nyomozók szerint először Ohio-ba vitte a lányt, de onnan menniük kellett, mert a férfi rokonai észrevették, hogy a lány eltűntnek van nyilvánítva, és mert aggódtak, hogy nagyon fiatal a lány.

A férfit jogellenes fogva tartás és kiskorúak szexuális tevékenységét bemutató tartalom birtoklása miatt letartóztatták.
 

Tanítsd meg gyerekednek a kézjelet, életeket menthet!

A családon belüli erőszak áldozatainak segélykiáltásául szolgáló kézjeleket azért találták ki, hogy észrevétlenül jelezni tudjuk, ha bajban vagyunk.

@forsure7

Violence against women is a crime #canadianwomensfoundation #gethelp #womensrights #itstime #domesticabuse #domesticviolence

♬ original sound - @forsure7

 


 

Ezeken a videókon jól látszik, hogyan használják a jelet:

  • tenyér mutatása
  • hüvelykujj behajlítása
  • a többi ujj bezárása.

A TikTok-on megosztott videókat több millióan játszották már le, a cél az, hogy minél több emberhez eljusson. A kézjeleket a Magyar Rendőrség is szeretné bevezetni a köztudatba, az ő csatornájukon is megjelent róla egy videó.
 


 

Fontos, hogy a gyerekek megtanulják használni és felismerni a mozdulatsort, így ha ezt látják, akkor azonnal tudnak szólni egy felnőttnek, aki értesíti a rendőrséget.

Az ENSZ szerint a családon belüli erőszakkal összefüggő esetek száma az elmúlt időszakban 20 százalékkal nőtt. Ennek hátterében a koronavírus miatti lezárások lehetnek, sok áldozat ugyanis kénytelen volt összezárva lenni a bántalmazójával.

Indexkép: the.sisofficial / tiktok

Olvasd el ezeket is: 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja