SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Új őrület terjed a Facebookon: a 48 órás kihívás miatt tűnnek el tömegesen a fiatalok

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2017-10-19
Új, rémisztő kihívás terjed a nyugat-európai fiatalok között: legalább 48 órára el kell tűnniük otthonról, és az nyer, akit több aggódó rokon és barát keres a közösségi oldalakon.
Új őrület terjed a Facebookon: a 48 órás kihívás miatt tűnnek el tömegesen a fiatalok

Néhány évvel ezelőtt már terjedt egy hasonló „játék”, akkor 72 órára kellett a fiataloknak elszökniük otthonról életjelt nem adva magukról. Minden egyes olyan poszt és megosztás, amelyben valaki a gyereket kereste, pontot ért.

A beteges szórakozás elképzelhetetlen fájdalmat okoz a szülőknek. Egy észak-ír édesanya a Belfast Live-nek nyilatkozva elmondta, hogy még soha életében nem volt annyira ideges, mint akkor, amikor 14 éves gyermeke eltűnősdit játszott. A kamaszt végül 55 órával később találták meg a rendőrök több más fiatal társaságában.

„Rettegtem, hogy meghalt, megerőszakolták vagy emberkereskedők csapdájába esett. Ezek a gyerekek azonban ezt az egészet viccesnek tartják. Semmi bűntudat nem látszott rajta, amikor a rendőrök bevitték a kapitányságra, és amikor hazavittek minket, láttam, hogy a rendőrautóban készített szelfiket posztolta éppen.”

Az anyát leginkább gyermeke totális közönye rendítette meg. Mint fogalmazott, valaminek egyszer történnie kell, ami ráébreszti őket a valóságra, és aggódik, milyen szörnyűségre lesz szükség ehhez.

Nem ez az első értelmetlen, buta kihívás, ami a Facebookon terjed. Nem olyan régen a fiatalok ragasztószalaggal erősítették magukat oszlopokhoz, és egyikük szemgödre összezúzódott, amikor megpróbált kiszabadulni. Máskor az volt a verseny tárgya, hogy egyenek meg egy evőkanálnyi fahéjat, ám az orvosok szerint ilyenkor a köhögés miatt a tüdőbe kerülhet a porból, végzetesen károsítva azt. A jég-só kihívásnak sem volt sokkal több értelme: ebben a játékban az volt a győztes, aki a leghosszabb ideig tudott egy jégkockát és egy kis sót egyszerre a markában tartani. Az így létrejövő kémiai reakció némely esetben harmadfokú égési sérüléshez vezetett.


Eltűnt gyermekek Magyarországon

Magyarországon az elmúlt évtizedben drámaian megnőtt az eltűnt gyermekek és fiatalok száma: míg 2010-ben 11 ezer, addig tavaly már 19 ezer tizennyolc éven alulit keresett a rendőrség. Az érintett fiatalok 85 százaléka nevelőintézetekből szökik meg. Akik a családjuktól mennek el, azok motivációja sok esetben a bántalmazás, az elhanyagolás, de ismert jelenség az is, amikor a gyerek a rossz bizonyítványa miatt fél hazamenni.

A keresett gyerekek harmada néhány órán belül, másik harmada néhány nap múlva előkerül. A túlnyomó többség egy hónapon belül mindenképp hazajut.

Fotó: Wokandapix / pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Meglepő tények a látásunkról - Mindannyian színvakon születünk

Meglepő tények a látásunkról - Mindannyian színvakon születünk

A szem a testünk második legbonyolultabb szerve, ennél már csak az agyunk bonyolultabb. A látást annyira alapvető képességnek vesszük, hogy szinte bele sem gondolunk, mennyi mindent köszönhetünk neki. Az alábbi érdekességeket elolvasva pedig rá fogunk döbbenni, hogy eddig igencsak keveset tudtunk egyik legértékesebb részünkről.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A szerkesztő ajánlja