SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Társasok uralták az Ország Játéka szavazást

Családinet [cikkei] - 2014-11-24
A szülők körében a társasjátékok a legnépszerűbbek: a JátékNet.hu Webáruház által meghirdetett Ország Játéka népszerűségi díj nyertese ugyan egy interaktív, barkochbázó játék, második helyezettje pedig egy nyelvtanulást segítő kutyus lett, de a top10-ben zömében társasjátékok kaptak helyet, és a szakmai díjat is egy társas érdemelte ki. A JátékNet.hu felméréséből ugyanakkor kiderült, hogy a kicsik választása nem mindig esik egybe a felnőttekével: sok gyermek szokott tableten, okostelefonon és más kütyükön játszani, és minden második családban okozott már problémát, ha a szülők ezt nem engedték meg.
Társasok uralták az Ország Játéka szavazást

A videojátékok nélkül mintegy 35 milliárd forintot kitevő hazai játékpiacon évente több ezer újdonság jelenik meg – legfőképpen a karácsonyi csúcsszezonban –, ami komoly kihívások elé állítja a szülőket ajándékválasztáskor. „Az Ország Játéka kezdeményezés 2013-as elindításával az egyik célunk éppen az volt, hogy segítsünk eligazodni ebben a kavalkádban. Saját statisztikáinkból is az látszik ugyanis, hogy a játékvásárlók sokat keresgélnek: egy látogatás alkalmával jellemzően nyolc oldalt is megnéznek, ez a szám karácsony előtt tizenötre is felugrik” – mondta el Bognár Ákos, a JátékNet.hu Webáruház ügyvezető igazgatója. A fenti adatokból is látszik, hogy az ünnepi vásárlások idején ez különösen aktuális kérdés, hiszen a játékpiacon ez a legintenzívebb időszak: a JátékNet.hu oldalon az év többi részére jellemző 9500 forintos kosárérték átlagosan 50 százalékkal nő, és az éves forgalom mintegy kétharmada realizálódik ilyenkor.

A 2014-ben már második alkalommal megrendezésre kerülő Ország Játéka versenyre idén a hazai forgalmazók jelölhették az év legizgalmasabb játékújdonságait, az így kialakult több mint 130 termék közül a szülők választották ki a legnépszerűbbet. „1 hónap alatt több mint 17 ezren voksoltak a játékokra, összesen mintegy 125 ezer szavazat érkezett, így alakult ki november 23-ára a végső sorrend” – emelte ki Bognár Ákos. A toplistából egyértelműen látszik a társasjátékok fölénye: bár a dobogó tetejére az interaktív, barkochbázó Mágikus Jinn, a második fokára pedig az angolul és magyarul beszélő Tanuló kutyus állhatott, ezt három társasjáték – a Találd ki? Kérdezz és tippelj!, a Scrabble Original, valamint a Maradj talpon! – követte, és a top10-ben még további két társas kapott helyet.

A szakma a társasjátékra szavaz

A tavalyi évhez képest újdonság, hogy idén egy szakmai díj is kiosztásra került az Ország Játéka keretében. A háromtagú zsűrit Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke, Hegedűs Csaba játékfejlesztő, valamint Görög Zita műsorvezető és kétgyermekes édesanya alkották.

A díjat – összhangban a szülők véleményével – egy társasjáték, a népszerűségi toplistában ötödik helyezést elért Maradj talpon! érdemelte ki. „A Maradj talpon! társas amellett, hogy segít bővíteni az ismereteket, a műveltséget, igazi személyiségformáló is, hiszen a játékosoknak azt is el kell tudniuk viselni, ha egy területen éppen hiányosak az ismereteik” – emelte ki Csordás Ágnes. „Ez egy igazi családi játék, ami közös élményt ad, ráadásul egyedi szóalkotó mechanizmusa hozzájárul az egyes szavak helyes írásának megismeréséhez, és hatékonyan fejleszti a szókincset” – tette hozzá Hegedűs Csaba.

Minden harmadik gyerek tabletezik

A kicsik körében nem feltétlen a társasjátékok a nyerők: a JátékNet.hu közel ezer, internetező szülő részvételével zajló felméréséből kiderült, hogy tableten minden harmadik, okostelefonon minden második gyermek szokott játszani, a családok felénél pedig volt már probléma abból, ha a gyermek nem játszhatott egy hasonló kütyün. „Bár vitathatatlan, hogy a mai generáció élete már elképzelhetetlen az ilyen eszközök nélkül, fontosnak tartjuk, hogy felhívjuk a szülők figyelmét a hagyományos játékok, valamint a gyermekkel való közös játék fontosságára. Ez az Ország Játéka kezdeményezés másik kiemelt célja” – jegyezte meg Bognár Ákos.

Ország Játéka népszerűségi díj 2014, top5:

  1. Mágikus Jinn
  2. Tanuló kutyus (angol-magyar)
  3. Találd ki? Kérdezz és tippelj!
  4. Scrabble Original
  5. Maradj talpon!

Ország Játéka szakmai díj 2014:

  1. Maradj talpon!

A gyermekek kütyühasználati szokásaival kapcsolatos felmérés háttere:

A JátékNet.hu Magyarország legnagyobb forgalmú játékwebáruházaként végzett felmérést vásárlói körében a gyermekek kütyühasználatával kapcsolatban. A kutatás online megkérdezéssel zajlott, az adatok felvételére 2014. október 9. és 20. között került sor. A nem reprezentatív felmérés eredményei közel 1000 magyar internetező szülő válaszain alapulnak.

Az Ország Játéka kezdeményezésről:

Magyarország legnagyobb játékwebáruháza, a JátékNet.hu 2013-ban hívta életre az Ország Játéka kezdeményezést, melynek célja, hogy segítse a szülőket a piacon évente megjelenő több ezer játékújdonság közti eligazodásban, valamint felhívja a figyelmet a hagyományos játékok és a közösen eltöltött idő fontosságára.

2013-ban a szülők szavazatai alapján a Gazdálkodj okosan! lett az Ország Játéka, 2014-ben pedig az interaktív, barkochbázó Mágikus Jinn vihette haza a népszerűségi díjat. 2014-ben emellett egy szakmai díj is kiosztásra került, melyet a háromtagú szakértő zsűri – Csordás Ágnes, a Magyar Védőnők Egyesületének elnöke, Hegedűs Csaba játékfejlesztő, Görög Zita fotómodell, műsorvezető és kétgyermekes családanya – választása alapján a Maradj talpon! társasjáték vihetett haza.

 


 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja