SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKHÚSVÉT

Biciklizni indult a 9 éves gyermek, amikor elgázolta egy autó - egy óráig küzdöttek az életéért

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-07-17
A gyermek koponyasérülést szenvedett, a mentősök egy órán keresztül próbálták újraéleszteni. A baleset azért történhetett, mert a gyermek figyelmetlenül hajtott ki a főútra, nem adott elsőbbséget, ráadásul a közeledő autó is gyorsabban mehetett a megengedettnél.
Biciklizni indult a 9 éves gyermek, amikor elgázolta egy autó - egy óráig küzdöttek az életéért

/Kiemelt képünk illusztráció/

A baleset megelőzhető lett volna - tanítsd meg gyerekednek a KRESZ szabályait, és viseljen védőfelszerelést, ha biciklizik!

Július 9-én vasárnap este egy 9 éves kisfiú biciklizni indult Gyálon, azonban szörnyű balesetet szenvedett. Amikor a főúthoz ért, az elsőbbségadás kötelező táblát figyelmen kívül hagyta, és a főútra kihajtva elgázolta őt egy autó. A gyermek a szemközti árokba csapódott - írta meg a baleset-info.hu.

A balesethez érkezett az Országos Mentőszolgálat egysége, egy gyermekmentő és egy mentőhelikopter is. A sérültet majdnem egy órán keresztül próbálták újraéleszteni, ami végül sikeres volt.

A budapestkornyeke.hu információi szerint a gyermeket súlyos-életveszélyes koponyasérüléssel szállította kórházba a mentőhelikopter.

A szentanúk információi szerint az autó 45 éves sofőrje a megengedettnél gyorsabban hajtott. A lap úgy tudja, hogy a gyermek egy barátjával együtt biciklizett, amikor megtörtént a baleset. 

A kórház a lapnak a következő tájékoztatást adta: 

"a fiú az intenzív osztályon van koponyatöréssel és lépsérüléssel, ha felébred, többet fogunk tudni, de az orvosok is bizakodóak, köszönjük az érdeklődést.”

Mielőbbi felépülést kívánunk neki!

Sajnos a nyári időszakban több veszély is leselkedik a gyerekekre, gyakoriak a vízi balesetek és a sportsérülések, köztük a trambulinbaleseteket kiemelve.

Többen pattannak ilyenkor biciklire is, ezért fontos, hogy gyerekünk ismerje a KRESZ szabályokat és alkalmazza is, valamint biztosítsuk számára a megfelelő védőfelszerelést, hogy a súlyosabb sérüléseket elkerülje.

Korábbi cikkünk segíthet abban, mi mindent kell átbeszélni a gyermekkel a közlekedéssel kapcsolatban: A biztonságos közlekedés szabályai: ezt tanítsd meg a gyereknek! - Tanácsok korosztályok szerint

Indexkép: Pexels képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Káros is lehet: ne kényszerítsd a gyermeked bocsánatkérésre, ezt tedd helyette!

Egy apa úgy döntött, nem kényszeríti bocsánatkérésre fiát, aki megbántotta az osztálytársát. Helyette egy fontos leckét tanított neki. Egy tanulmány szerint ha bocsánatkérésre kényszerítjük a gyerekünket, az visszafele is elsülhet.
Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

Hazaküldte a háziorvos és az ügyelet is - tüdőgyulladásban halt meg a 13 éves Niki

A háziorvos azt mondta a gyerek panaszaira, hogy influenzaszerű vírus. Majd miután nem javult a gyerek állapota, keresztet vetett és azt mondta, ő nem Jézus, hogy egy nap alatt meggyógyítsa a lányt. Az ügyeletről is hazaküldték őket, két órával később pedig a sürgősségire siettek vele, de hiába szállították át a nyíregyházi kórházba, már nem lehetett megmenteni az életét.
"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

"Már tegnaptól nem tudok műtéti időpontot adni" - egy kiváló gyermeksebész búcsúzik kis pácienseitől

Dr. Kürti László, a kiváló és rendkívül népszerű szolnoki gyermeksebész december elején tette közzé a felhívását arról, hogy pár hónap múlva nyugdíjba megy, és a hátralévő aktív idejében már nem tud új műtétekre időpontot adni. A mostanáig előjegyzett műtétjei kitöltik a megmaradt műtéti napjait, így a rendelésére érkező és műtétre szoruló gyerekeket csak tovább irányítani tudja.
A léleklátás művészete

A léleklátás művészete

A modern világban, ahol a tudományos magyarázatok uralkodnak, és az érzelmeink háttérbe szorulnak, egyre nő az igényünk a mélyebb, személyes megértésre. Az emberi lélek bonyolult labirintusa kifürkészhetetlen, és néha szükségünk van valakire, aki képes "belénk látni", segít eligazodni érzelmeink és gondolataink összekuszálódott gubancain. Ez a segítség érkezhet egy bölcs baráttól, pszichológustól, vagy akár egy különleges képességekkel rendelkező léleklátótól.
Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

Reflux - kezelés nélkül komoly bajt okozhat

A reflux bár igen gyakori és jellegzetes tünetekkel járó betegség, azonban az esetek egy részében nehezen diagnosztizálható. Ennek oka, hogy esetenként egyáltalán nem tipikus tünetekkel jelentkezik. Ha ismerjük ezeket a nem típusos tüneteket, akkor felmerül bennünk a reflux gyanúja és tudjuk, hogy orvoshoz - leginkább gasztroenterológushoz - kell fordulnunk. A betegséget ugyanis mihamarabb kezelni kell, mert az elhanyagolt reflux nemcsak megnehezíti a mindennapokat, de komoly szövődményeket is okozhat.
A szerkesztő ajánlja