A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Pedofilok áldozatává is válhat a bokorba pisilő gyerek

Juhászné Ráthgéber Réka [cikkei] - 2021-07-20
Sok szülő gondolja úgy, hogy a nyár tökéletes alkalom a szobatisztaságra való nevelésre, hiszen gyerekük pelenka nélkül, félmeztelenül könnyebben szokik rá a felnőttes pisilésre. Ebben teljesen igazuk van, csak nem gondolnak bele abba, hogy ennek milyen hátulütői vannak. Tényleg az a normális, ha a gyerek a bokorba pisil egy zsúfolt strandon?
Pedofilok áldozatává is válhat a bokorba pisilő gyerek

Akár pedofilok áldozatává is válhatnak

Egy emberekkel teli strandon sok anyuka szalad a bokorhoz, ha a kisfia vagy kislánya pisilni készül. Nem egy hosszú művelet az egész, az időseb gyerekek letolják a bugyit, a fiatalabbak pedig félmeztelenül szaladnak a kijelölt növényhez, hogy könnyítsenek magukon. A szülők büszkék a gyerekükre, aki ezek után vagy visszaveszi a fürdőbugyiját, vagy továbbra is élvezi a szabad, pelenkamentes életet.

Az anyukák és apukák többsége nem számol a pedofilok jelenlétével. Pedig ők is járnak strandra, sőt, kifejezetten szeretik, hiszen számtalan kisgyerek fürdik félmeztelenül. Míg saját otthonunkban a kerítés megoldást nyújt a kíváncsi szemek elől, addig a legtöbb strandra könnyen belátni, így, ha nem is engedik be a kérdéses személyt, azon keresztül könnyen készíthet képet is a pisilő, félmeztelen gyerekekről. Ki tudja, hogy ezeket a fotókat milyen oldalon adja tovább a beteg barátainak, vagy milyen célokra használja fel a későbbiek során. A szülő feladata, hogy megelőzze azt, hogy a gyermeke személyiségi jogai és a lelkivilága bármilyen módon sérüljenek.

Nem túl higiénikus

Valljuk be, mi sem akarunk pisibe lépni, amikor a strandra megyünk. Semmivel sem tart több időbe, ha a közelben található WC-be vagy bilibe vizel a gyermek, ami a természetre sincs káros hatással, és a higiénia minden szempontjának is megfelel.

Az erdőben sincs egyedül az ember

Egy hosszabb túra alatt nemcsak a gyerekeknek, hanem a felnőtteknek is pisilniük kell valahol, és erre a természet lágy öle lenne a legjobb megoldás. Igen ám, de vannak bogarak és mérges növények, amik a felnőtteket nem, de az óvatlan gyerekeket könnyen megcsíphetik. Ráadásul egy kijelölt turista útvonalon szintén sokan lehetnek, így itt sem egyszerű olyan eldugott részt találni, ahol senki sem látja a pisilő gyermekünket.

Van rá egyszerű megoldás

Hordozható piszoár, papírbili, hordozható bili

Léteznek már hordozható piszoárok, amibe bármelyik kisfiú és kislány könnyen pisilhet, ugyanis többféle kialakítással árulják. Emellett megoldás lehet még a papírbili, vagy bármilyen hordozható bili, de az interneten található már olyan is, ami egyben WC szűkítő is. Ezek nem foglalnak nagy helyet, könnyen elférnek a babakocsi aljában vagy a táskánkban, s így a gyermek is a megszokott helyen végezheti a dolgát.

Figyeljünk arra, hogy a kíváncsi szemektől elzárva pisiljen, szabadstrandnál és az erdőben pedig egy törölközővel vagy pléddal takarjuk el, amíg kész nincsen.

Indexkép: Depositphotos.com

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja