SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezt ne hagyd ki a bőröndből - a gyermek biztonsági karszalag életet menthet!

Családinet [cikkei] - 2018-10-05
 [X]

Hadd tegyek fel egy egyszerű kérdést: hányszor hallottad már a strandon, plázában, fesztiválon, állatkertben, pályaudvaron, ahogy a hangszórókból süvölt a hang: "Andriska várja a szüleit a főbejáratnál!" Ugye, sokszor? Ha mindenki tudná, hogy van egy filléres megoldás, akkor ezt a mondatot örökre elfelejthetnénk...!
Ezt ne hagyd ki a bőröndből - a gyermek biztonsági karszalag életet menthet!

 

Évente 17 ezer gyermek tűnik el Magyarországon

Megdöbbentő, de sajnos arányaiban, az ország lakosságához viszonyítva az EU-ban Magyarországon tűnik el a legtöbb gyermek. A legfrissebb EU-s adatok szerint hazánkban a számuk 14 ezerre tehető, legalábbis ennyi gyerek eltűnését jelentik be évente a rendőrségen. Nemcsak hazánkban, de az egész világon jelen lévő problémáról van szó: Nagy-Britanniában évente 140 ezer, az USA-ban 850 ezer gyerek veszik el.

 

Egy filléres eszközön ne múljon a gyermek biztonsága

Egy ausztrál hölgy története bejárta a közösségi médiát. Melbourne-ben vásárolni ment az egyik többszintes nagyáruházba. Három gyermek volt vele: a nagyobb 2,5 éves kisfiú, akinek fogta a kezét, míg az ikrek 13 hónaposak - ez utóbbiakat babakocsiban tolta. Egy második emeleti Cinema City előtt haladtak el, amikor éppen véget ért a film, és a kizúduló tömeg elsodorta mellőle a kisfiút. Az anya pánikba esett, és a tehetetlenséggel vegyített félelem lett úrrá rajta...

 

Könnyebb értesíteni a szülőket

Sajnos, ez nem egyedi eset, sokkal általánosabb, mint gondolnánk, hiszen a mindennapokban mi magunk is könnyen átélhetjük ugyanezt a kiszolgáltatottságot ott, ahol sok ember fordul meg. A gyakorlat bizonyítja, ha a gyermeken van gyermekbiztonsági karszalag, akkor baj esetén sokkal hamarabb visszatalál a családjához, mert a biztonsági őrök, vagy a jó szándékú emberek azonnal tudják értesíteni a szülőket. A kiváló minőségű Euroko karszalagok "csendes őr"-ként óvnak, a gyermekek észre sem veszik, de a szülők nagyobb biztonságban tudhatják őket.

 

Strapabíró, kényelmes, a gyermek számára nehezen eltávolítható

A biztonsági karszalag viselése kényelmes, strapabíró, ellenáll az időjárásnak, egy óvodás-bölcsődés korú gyermek nem tudja eltávolítani. A játékos figurákkal gyártott gyermek karszalagon szerepel apa, vagy anya telefonszáma, melyet a szülők írnak rá, ami alapján az elveszett gyermek hozzátartozói könnyen értesíthetők. A játékos figurák és színek a karszalag viselését élménnyé teszik, amely akár minden nap újabb és újabb mintára cserélhető.

Próbáld ki! A gyermek biztonsági karszalagot az Euroko karszalag webáruházából egyszerűbb megvásárolni, mint gondolnád!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Megugrott a szamárköhögéses esetek száma hazánkban

Már a Semmelweis Egyetem Gyermekgyógyászati Klinikáján is kezeltek idén súlyosan beteg gyermeket szamárköhögéssel. Míg a korábbi években maximum egy-két megbetegedést tapasztaltak éves szinten Magyarországon, addig az idei első negyedévben már 12 esetet regisztráltak. A betegség ellen létezik védőoltás, amit a gyerekek kötelező oltásként kapnak meg, de a kisbabákra különösen veszélyes lehet, ha a védettség kialakulása előtt fertőződnek meg a kórral.
A szerkesztő ajánlja