SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Csúnyán megégett a pici keze a porszívó miatt - anyukája hívja fel a figyelmet a veszélyre

Teszáry Nikolett [cikkei] - 2017-03-20
A házimunka végzése közben a legtöbb kisgyermek érdeklődve követi, esetleg utánozza anyukáját. Sokszor nem is gondolnánk, hogy az egyszerű cselekvések milyen veszélyeket rejtenek. Egy brit anyuka a fia kárán tanulta meg ezt.
Csúnyán megégett a pici keze a porszívó miatt - anyukája hívja fel a figyelmet a veszélyre

Jade Bishop a Facebook-oldalán írta le történetüket, melyet azóta számos hírportál is felkapott. Mint írta, eleinte tartott tőle, hogy a nyilvánosság elé lépjen, ugyanis nem szeretett volna szembesülni az elkerülhetetlen degradáló megjegyzésekkel, szidalmazó hozzászólásokkal. Miután azonban rájött, hogy esetük cseppet sem egyedülálló, úgy döntött, felhívja a szülők figyelmét egy olyan veszélyforrásra, melyre a legtöbben nem is gondolunk, azonban komoly sérülést okozhat.

Jade a napi házimunkát végezte, és porszívózáshoz fogott. A készülék, amivel dolgozott, egy mostanában egyre divatosabb kézi porszívó, mely az elektromos seprűhöz hasonlatos, a porszívófejben hengeres forgókefékkel működő modell. Gyermeke, a 16 hónapos Theo kíváncsi, érdeklődő kisfiú lévén természetesen követte őt, mint az árnyék. A kis segítő néha tolta, néha húzta a számára érdekesen zúgó masinát.
 


„Épp végeztem, Theo pedig szokásos módon a porszívó mellett gubbasztott. Kikapcsoltam a készüléket és hátat fordítottam, hogy kihúzzam a konnektorból a dugót. Ekkor hirtelen meghallottam, hogy a porszívó újra működni kezd. Nyilván Theo kapcsolta vissza, de nem volt időm sokat töprengeni ezen, akkor ugyanis meghallottam a kisfiam sikolyát. Kirántottam a zsinórt a falból és úgy rohantam oda hozzá, mint még soha.” – írta Jade.
Az asszony el sem tudta képzelni, hogy mi váltotta ki a fiúcska sírását. Mikor elkezdte végignézni őt, akkor derült ki, hogy Theo apró ujjacskáját bedugta a porszívófejbe, ahol a hengeres kefék őrült sebességgel pörögnek. A súrlódás pillanatok alatt olyan erős hőt generált, ami már bőven elég az emberi bőr megégetéséhez.
A kisfiú éles sírása a porszívó zaját is elnyomta: édesanyja odaérve azt látta, hogy a kicsi hüvelykujján óriási égési sérülés éktelenkedik. A látványtól szinte sokkot kapott, ami nem csoda, a seb még így, gyógyulófélben is felkavaró látvány, különösen ilyen apró kézen.

 


Bár azonnal orvoshoz fordultak, a zaklatott Jade remélte, hogy fertőtlenítés, egy jókora kötés és némi dorgálás után haza is mehetnek. A baleseti sebészet azonban tovább küldte őket a bristoli gyermekkórházba, hogy égési specialista és plasztikai sebész is megvizsgálhassa Theo ujját.
A negyedfokú égés és a jó eséllyel védtelenné vált ínak miatt a kisfiúnak 3 naponta be kell mennie a kórházba sebtisztításra és kötözésre, valamint hetente látnia kell a specialistának. Ahogy növekszik, bőrátültetésre lesz szüksége és műtétek sorára. Mindez 5 másodperc miatt, amitől többet nem tölthetett a kisfiú ujja a gépben.


Jade megtudta a védőnőjüktől, hogy ez a típusú égési baleset nem is olyan ritka, ezért arra jutott, hogy talán mégsem ő a világ legrosszabb anyukája. Üzenőfalán azt kéri, mások se gondolják ezt róla, hiszen ez bárkivel megeshet, egyszerűen nem számított rá, hogy ilyesmi történik. Épp azért tette közzé a történetet, hogy felhívja az anyukák figyelmét e veszélyforrásra.
„Talán segítek más anyukáknak elkerülni, hogy át kelljen élniük, amit nekem az elmúlt héten.” – mondta
Theo útja hosszú lesz, de szépen gyógyul, s a vizsgálat után minden héten kap egy lufit ajándékba - édesanyja ezzel jutalmazza hősiességét, mellyel tűri a nehézségeket. A porszívónak pedig egészen biztosan nem jut soha többé a közelébe sem.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja