SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Felelősségünk nem ér véget a schengeni határoknál

Családinet [cikkei] - 2009-02-19
Felelősséget kell éreznünk a gyermekekért a schengeni határokon túl is, ezt kívánja meg az Európai Unió világban eddig kivívott szerepe és tekintélye - jelentette ki Lévai Katalin európai parlamenti képviselő.
Felelősségünk nem ér véget a schengeni határoknál

- Felelősséget kell éreznünk a gyermekekért a schengeni határokon túl is, ezt kívánja meg az Európai Unió világban eddig kivívott szerepe és tekintélye - jelentette ki Lévai Katalin európai parlamenti képviselő abban a hozzászólásában, amelyet írásban nyújtott be február 18-án, Brüsszelben az Európai Parlament plenáris ülésének Glenys Kinnock brit szocialista képviselő „A gyermekek különleges helyzetének figyelembevétele az Európai Unió külső fellépéseiben” témájú jelentéséhez. - Fontosnak tartanám, hogy az unió a valamennyi harmadik országokkal kötött kereskedelmi és együttműködési megállapodásának záradékába vegyék bele, hogy az emberi jogok mellett a gyermekjogok tisztelete is a két fél kapcsolatrendszerének nélkülözhetetlen eleme. S ne csak belevegyék, de rendszeresen ellenőrizzék és szankcionalizálják megsértésüket.

Javaslata indoklásául a magyar képviselő megemlítette, hogy az Európai Közösség nem nézheti tétlenül, hogy naponta több mint 26 000 öt évesnél fiatalabb gyermek s percenként egy szülő nő hal meg olyan okok miatt, amelyek megszüntethetők lennének.

- A javuláshoz konkrét intézkedésekre is szükség van a szegénység elleni harcban, az oktatás minőségének javításában és a megkülönböztetés minden fajtája elleni fellépésben. A jelenlegi pénzügyi válság sem lehet akadálya annak, hogy a meglévő pénzügyi eszközöket rugalmasabban és hatékonyabban használjuk fel, gyors és fenntartható válaszokat adjunk a gyermekek jogaival és szükségleteivel foglalkozó programokra. A világon az iskolából kimaradó 72 millió gyermeknek több mint a fele (37 millió) konfliktus által sújtott, bizonytalan helyzetű államokban él, ahol az oktatás különösen fontos, mivel a szabályosság elemét viszi a gyermekek életébe, segít az életbeli konfliktusok megoldásában, az újbóli beilleszkedésben a háború pusztítása után. Lévai Katalin külön üdvözölte a Bizottság cselekvési tervét, amely kötelezné az Európai Uniót arra, hogy az oktatást minden humanitárius jellegű fellépésébe foglalja bele.
Brüsszel, 2009. február 18.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja