A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit - Nyomozós játék indul kisiskolásoknak

Családinet - 2020-10-01
A Pesti Magyar Színház, a Móra Kiadó és a nosalty.hu által szervezett játék október 1. és 22. között zajlik.
Keressük meg együtt a 75 éves Harisnyás Pippit - Nyomozós játék indul kisiskolásoknak

A játék főszereplője az idén 75. születésnapját ünneplő Harisnyás Pippi, partnere a szintén Astrid Lindgren által megálmodott mesterdetektív, Kalle Blomkvist lesz, aki a nyomoknak személyesen jár utána, és a világ számos pontjáról videókban tudósít a nyomozás állásáról

Sokan mondják, a klasszikus gyerekszereplők nem illenek a 21. századi gyerekekhez. Harisnyás Pippi-vel ez messze nincs így, hiszen szabadelvűségével, határozottságával, bohókás mégis felnőtteket megszégyenítő gondolkodásával bármelyik gyerek örülne egy ilyen barátnak.

A sikert mi sem bizonyíthatná jobban, mint hogy történetét 76 nyelvre fordították le, ő a világon a szerző legkedveltebb hőse.

A játék célja, hogy a játékban részt vevő csapatok által beküldött nyomok alapján megtaláljuk a mára nagymama korú Harisnyás Pippi-t. Történt ugyanis, hogy Harisnyás Pippi azon a napon, amikor betöltötte 18. életévét - és ekkor hivatalosan is nagykorú lett - egy éjjel fogta pöttyös lovát és a majmát Nilsson urat, a táskáját teletömte pénzzel meg néhány napra elegendő gyömbéres sütivel, majd eltűnt.
Azóta látni vélték itt és ott, ekkor és akkor, de ő nem adott hírt magáról. Legjobb barátai, Annika és Tomi sokat mesélnek unokáiknak gyerekkorukról, és persze a Pippivel átélt számtalan kalandról.
Az unokák azonban meg vannak győződve arról, hogy ezek mind-mind kitalált történetek, mert ilyen különös kisgyerek, mint Pippi nem is létezett. Annika és Tomi ezért felbérelnek egy nyomozót, hogy keresse meg Pippit és hozza haza, mert a becsületük forog kockán az unokák előtt.

Ehhez kérik minden kisgyermek segítségét, hogy adjanak tippet Kalle nyomozónak, merre induljon felkutatni Pippit. Hogy nézhet ki most, merre élhet, mivel foglalkozhat, vannak-e neki is unokái, van-e még lova, még mindig bőröndben tartja-e a pénzét, szokott-e gyömbéres kekszet sütni és így tovább és így tovább? Pippi néni köztünk él, de vajon ki ő?

A sikeres nyomozás első lépése alaposan megismerni ezt a mindig vidám, világra szólóan erős, borotvaéles eszű és hatalmas szívű kislányt. 
Ehhez a szervezők, közösen feldolgozandó letölthető anyagokat is biztosítanak, illetve alapjuk lehet a Móra Kiadó Harisnyás Pippi kötetei is. A nosalty.hu pedig közzéteszi Harisnyás Pippi kedvenc gyömbéres süteményének receptjét, hogy a családok együtt megsüthessék és jóízűen elfogyaszthassák nyomozás közben.

A legjobb ötleteket a zsűri értékes könyvcsomagokkal, színházjegyekkel, ajándékcsomagokkal, és izgalmas „pippis” ajándékokkal jutalmazza! Az online eredményhirdetésre 2020. 11. 02. hétfő délután kerül sor a Pesti Magyar Színház facebook-oldalán.

 

A pályázat pontos feltételeiről itt olvashatsz:

http://pestimagyarszinhaz.hu/harisnyas-pippi-75/

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja