SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEKKarácsony

A gyerekeink isszák meg a levét - A tanárok fele felmondott egy budaörsi alapítványi iskolában

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-05-04
A szülők azt mondják, az ottani tanárok rendszeresen cserélődtek az elmúlt időszakban. Az iskolában, ahol egyébként 150 ezer forintos a havi tandíj, most a tanári kar csaknem fele állt fel, miután az igazgató elküldte az iskola vezetőjét.
A gyerekeink isszák meg a levét - A tanárok fele felmondott egy budaörsi alapítványi iskolában

"Ez gyermekmegőrzés fizetős iskola keretében"

10 pedagógusból hatan mondtak fel egy budaörsi alapítványi iskolában. Május 14-én fognak utoljára dolgozni - erről az RTL Híradó számolt be. 

A Híradónak több szülő is panaszkodott, volt aki azt mondta, attól fél, hogy "ez gyermekmegőrzés fizetős iskola keretében."

Helyettesítéssel oldják meg az utolsó egy hónapot. Azt gondolom, hogy helyettesítéssel egy hónapot megoldani úgy, hogy szakmai oktatást kapjanak a gyerekeink, lehetetlen – mondta egy anyuka. 

Az iskolának egyébként három tagintézménye van. A budaörsi iskolában havi 150 ezer forint a tandíj, és körülbelül 60 diák jár oda. Egy anyuka azt mondta, sok szülő otthagyta már az iskolát, és szerinte a gyerekek isszák meg a levét a változásoknak. 

Az RTL Híradónak egy pedagógus arról nyilatkozott, hogy az igazgató azt kérte, hogy írjanak alá egy határozott idejű, egy éves szerződést, vagy hagyják el az iskolát. Az i-re pedig az tette fel a pontot, amikor az igazgató elbocsátotta a budaörsi iskola vezetőjét. Ezután mondtak fel a tanárok. 

Az igazgató ígérete az, hogy a távozó pedagógusokat pótolni fogják. 

Mint írták: 

Mindenhol jelentős a fluktuáció, és nagyon sok pedagógus jelentkező van, akikből a legjobbakat kívánjuk kiválasztani.”
 


 

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja