SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

12 ötlet: mit kezdjünk magunkkal szülőként, ha már kirepültek a gyerekek?

Családinet [cikkei] - 2023-07-07
Az üres fészek szindróma megviseli az embert, ám lehetőséget ad arra, hogy új dolgokat fedezz fel, és új kapcsolatokat építs ki. Fontos, hogy élvezd az életed ezen új szakaszát, és olyan dolgokkal töltsd az időt, amik örömet okoznak számodra. Cikkünkkel ebben szeretnénk segíteni.
12 ötlet: mit kezdjünk magunkkal szülőként, ha már kirepültek a gyerekek?

Üres fészek szindróma - mit kezdjünk az életünkkel?

Az üres fészek szindróma az élet természetes folyamatának egyik része: sok szülő számára nehéz megbirkózni azzal, hogy a gyerekek kirepülnek és önálló életet kezdenek.

Néhány tipp, hogy hogyan lehet kezelni ezt az élethelyzetet:

  1. Találj új érdeklődési területeket: Az üres fészek lehetőséget ad arra, hogy olyan területeket fedezz fel, amikre eddig nem volt időd. Talán szeretnél elkezdeni egy új hobbit, vagy tanulnál valamit.

  2. Erősítsd meg a kapcsolataidat: Az üres fészek lehetőséget ad arra, hogy több időt szánj a barátokra, családra és új kapcsolatok építésére is.

  3. Találj egy új munkát: ha sok időd szabadul fel, akkor talán szeretnél valamilyen plusz munkát vállalni, vagy akár saját vállalkozást indítani.

  4. Tartsd fenn a kapcsolatot a gyerekekkel: Az is fontos, hogy tartsd a kapcsolatot a gyerekeiddel, és látogassátok egymást rendszeresen. Ha távol élnek, akkor használjátok ki az internetet és a technológiát, hogy kapcsolatban maradjatok.

  5. Tanulj új dolgokat: ha több lesz a szabadidőd, akkor lehetőséged nyílik arra, hogy tanulj új dolgokat, és fejleszd a képességeidet. Részt vehetsz például tanfolyamokon, élményfestésen, workshopokon (pl. főzés, virágkötés, stb...).

  6. Ismerkedj: Az üres fészek szindrómájában könnyen magányosnak érezheted magad, de fontos, hogy találj új barátokat, akikkel élvezetes időtöltéseket tudsz megosztani.

  7. Utazz: A világ tele van érdekes helyekkel, és az utazás segíthet abban, hogy feltöltődj és új élményekkel gazdagodj, új embereket ismerj meg.

  8. Foglalkozz az egészségeddel: most lehetőséged nyílik arra, hogy több időt szánj az egészségedre és a testmozgásra. Elkezdhetsz egy új sportot, vagy rendszeresen edzeni, hogy jobban érezd magad a bőrödben, kipróbálhatod a jógázást, meditálást, az esetleg időigényesebb, de egészségesebb ételek elkészítését.

  9. Olvass, nézz filmeket, hallgass zenét: most lesz időd arra, hogy elmerülj az olvasásban, filmnézésben és zenében. Talán van néhány könyv, film vagy zenész, akikre régóta kíváncsi vagy, és most végre lehetőséged nyílik, hogy megismerd a műveiket.

  10. Végezz önkéntes munkát: Az önkéntes munka lehetőséget ad arra, hogy segíts másokon és jót tegyél a világban. Talán szeretnél önkénteskedni helyi szervezeteknél, esetleg egy állatmenhelyen.

  11. Készíts listát az álmokról: itt az idő, hogy az álmaidat valóra váltsd. Készíts listát azokról a dolgokról, amelyeket mindig is meg akartál valósítani, és kezdj el tenni értük!

  12. Ismerd meg jobban önmagad: most lehetőséged nyílik arra, hogy elég időt szánj önmagadra és a belső utazásra. Talán mindig is érdekelt a meditálás, vagy érdeklődsz a spirituális fejlődés iránt: itt az idő, hogy elmélyedj ezeken a területeken.

Amikor gyermekünk leválik rólunk, nagy űrt hagy maga után, amit be kell töltenünk valamivel. Természetes, ha kezdetben nagyon fáj a hiánya. De ne hagyd, hogy ez az érzés elhatalmasodjon rajtad: próbáld meg minél hamarabb összeszedni magad, és nyitni a külvilág felé - ezzel a hozzáállással gyermekednek is segítesz, ha ugyanis egy boldog családba térhet vissza látogatóba, akkor nem kell megküzdenie a lelkiismeret furdalással. 

Az üres fészek szindróma lehetőséget ad arra, hogy felfedezz olyan dolgokat, amikkel eddig nem volt időd foglalkozni. Az élet folyamatos változás, és mindig új lehetőségek nyílnak meg előttünk, de ha csak akkor, nyitottak vagyunk rájuk.

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja