SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Szerelmet színlelt, így szerezte volna meg egy 32 évvel idősebb nő budapesti lakását

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-11-10
Őrizetbe vettek egy 47 éves férfit, aki egy 79 éves idős nő betegségét és érzelmeit használta ki, hogy megszerezze az örökségét. A rendőrség arra figyelmeztet, hogy ne dőljünk be az ilyen csalóknak. A környéken gyakori, hogy akivel eltartási szerződést kötnek, utána rejtélyes körülmények között meghal.
Szerelmet színlelt, így szerezte volna meg egy 32 évvel idősebb nő budapesti lakását

/Képünk illusztráció/

Közeli kapcsolatot alakított ki a mentális zavarral küzdő nővel

Eredetileg albérlőként költözött be az idős nőhöz a férfi 2018 nyarán. Az ingatlan a 7. kerületben található. A szobabérlésért cserébe felajánlotta az idős asszonynak, hogy lakásfelújítási munkákat végez.

Később elkezdett bókolni a nőnek és hamis érzelmeket mutatott felé, elhitette a nővel, hogy szerelmes belé. Végül 2018. augusztusában házasságot kötöttek  – írja a rendőrség a honlapján.

Két hónappal később pedig arra is rávette az idős asszonyt, hogy ajándékozza neki az ingatlanát. 

Amikor a nő meghalt, a férje osztozott az örökségen a nő gyerekével. Egy vidéki ingatlannak lett a tulajdonosa, és további 8 millió forintot is örökölt. A budapesti lakással kapcsolatos ajándékozási szerződést érvénytelennek nyilvánították, ugyanis a nő gondnokság alatt állt. 

A 47 éves férfit a Budapesti Rendőr-főkapitányság VII. Kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói elfogták és egyrendbeli csalás bűntett kísérlete, valamint egy rendbeli csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt kihallgatták gyanúsítottként és őrizetbe vették.
 

idős nő

Sabine van Erp képe a Pixabay-en


Így verik át az időseket a csalók

Az idős, egyedülálló embereket könnyen behálózhatják a csalók, akik álnevet használnak, és eltartási szerződés megkötésére biztatják az időseket. Minden vagyonuktól, sokszor még az életüktől is megfosztják őket. Vigyázzunk, mert az ilyen ügyekben akár ügyvédek is részt vehetnek. 

Az óbudai lépcsőházakban található szórólapok is erre figyelmeztetnek. Állítólag több idős ember halt már meg rejtélyes körülmények között nem sokkal azután, hogy eltartási szerződést kötöttek velük. 

"Ha elmúlt 60 éves és szeretne nagyobb pénzhez jutni, hívjon engem. Eltartási szerződést köthetünk úgy, hogy maga a lakásában élhet élete végéig, én pedig nagyobb összeget fizetek magának. Ügyvéd előtt rendezünk minden papírt!” – ez szerepel azon a cédulán, amit Vörösvári úti lakótelepen terjesztettek. Többek szerint a lakásmaffia állhat az ügy mögött.

Az Óbudai Lakásszövetkezet elnöke, Tilly László igyekszik felhívni a lakók figyelmét a csalókra.

Mint írják: “Figyelem! A környéken jól ismert személyek eltartási szerződés keretében pénzt ajánlanak idős lakóinknak, majd az érintett idős lakók 1-2 héten belül gyanús körülmények között elhaláloznak! Kérjük, vigyázzanak, hogy kivel kötnek ilyen szerződést!” 

A lakásszövetkezet elnöke azt mondta, hogy tett már feljelentést a rendőrségen, miután rejtélyes körülmények között meghalt valaki, akivel eltartási szerződést kötöttek.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság arra kéri az embereket, hogy akinek tudomása van ilyen bűncselekményről, az hívja a 112-es számot, vagy akár névtelensége megőrzése mellett a Telefontanú 06-80-555-111 zöldszámát. 

Az idősek kihasználásának, átverésének sajnos nem ez az egyetlen formája. Mutatjuk, mikre érdemes odafigyelni, hogy megelőzzük az átverést: Így járt túl egy férfi a bankos csalók eszén - videón a lebukás, veszélyben a nagyszülők

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja