SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tényleg egy 100 kilós pasihoz kellett hozzámenned, kislányom? - A családom utálja a férjem, mit tegyek?

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-06-28
"Kislányom, hogy tudsz te mindennap a tükörbe nézni? Nézd már meg magatokat egymás mellett! Te gyönyörű vagy, tényleg egy olyat kellett választanod, aki túlsúlyos, és ha étterembe megyünk, ő mindig pizzát rendel? És miért nincs egy normális szakmája? Szerinted amit ő csinál, abból meg lehet élni? Hogy fog eltartani téged és a gyerekeket? Erre nem gondoltál?"
Tényleg egy 100 kilós pasihoz kellett hozzámenned, kislányom? - A családom utálja a férjem, mit tegyek?

/Képünk illusztráció/

Kata csalódottan fordult a Családinethez. Levelében leírta, mennyire bántja őt, hogy a szülei egyáltalán nem fogadták el a férjét. Hiába bizonyították, hogy szeretik egymást, hiába van már két gyerekük is, folyton belemásznak az életükbe, és minden családi összejövetelen porig alázzák szerencsétlen férfit. 


Nézz már bele a tükörbe, kislányom! Komolyan úgy érzed, hogy a te gyönyörű alakod illik ehhez a 100 kilós emberhez? 

Anyukám régebben is hajlamos volt rá, hogy cikis helyetbe hozzon engem mások előtt. Igazából mindegyik barátommal volt valami baja, mintha nem akart volna elengedni, mintha nem akarta volna, hogy az ő kicsi lánya kiröppenjen. Azt hittem, hogy ha majd férjhez megyek, akkor végre befejezi ezt. De sajnos tévedtem. 

Teljesen megkeseríti az életemet ő is és az apukám is. 

Kezdjük ott, hogy a férjemnek valóban vannak problémái a súlyával. De én a személye miatt szerettem belé, és engem egyáltalán nem érdekel, hány kiló. Az anyám meg fojton azt hajtogatja, hogy hogy mehettem hozzá egy ilyen dagadt férfihoz, és figyeljem meg, csak pár év és a gyerekeink is olyan dagadtak lesznek, mint a bálna. Meg hogy csúfolni is fogják őket majd az oviban. 

Amikor családi és baráti összejövetelek vannak, ahová ők is eljönnek, akkor egyfolytában megjegyzéseket tesznek. 

Például: 

  • Robikám, add csak oda nekem azt a tálat, te gondolom úgysem eszel már semmit, úgyis olyan kövér vagy!
  • Jó ötlet, hogy este még elmenjünk sétálni, de Robit nyugodtan itthon hagyhatjuk, mert ezekkel a vaskos lábakkal úgysem tudja majd tartani velünk a lépést!
  • Még nem repedt meg nálatok otthon a Wc csésze? Ha az én férjem ilyen súlyos lenne, már bocsánat, biztos leszakadt volna már az egész ülőke. 
  • Akkor te csak teherliftbe szállhatsz be, ugye? 
  • Kislányom, annyira sajnállak, gondolom nem egyszerű megoldanod a főzést. Ahogy elnézem Robi megeszik egy egész marhát egy ültő helyében! 
  • Fogadjunk, hogy óvodában szendvics volt a jeled!

És még sorolhatnám... Ráadásul valahányszor elcsattan egy ilyen beszólás, hangosan nevetnek rajta. 


Miért nincs rendes szakmája? Szerinted ebből meg lehet élni? Éhen fogtok halni, ha így folytatjátok!

A másik, amivel rendszeresen bántanak, az az, hogy a férjem szobafestő. 

Én ezt sosem szégyelltem, tudom, hogy miért alakult így az élete. A kisebb testvéreit kellett nevelnie, mert a szülei elváltak és az anyukája két műszakban dolgozott, hogy el tudja őket tartani. Nem volt lehetősége továbbtanulni. 

De a szakmáját szereti és igenis jó benne, még ha "csak szobafestő is." És tudom, hogy az én férjem nem lusta és mindent megtesz értünk, minden munkát elvállal, és megoldja azt is, hogy minden évben el tudjunk menni nyaralni.

De a szüleimnek semmi sem jó. Apukám folyton azt hajtogatja:

  • Nem igaz, hogy annyi férfi van a világon, és neked pont egy olyannal kellett összeállnod, akinek még egy kézzelfogható szakmája sincs!
  • Mégis hogy akartok ebből megélni? Befogjátok majd a gyerekeket is és mentek együtt családosan festegetni? 
  • Kislányom, azt hittem, ha férjhez mész, akkor már nem kell hogy támogassalak anyagilag, de úgy érzem, hogy sosem lehetek nyugodt afelől, hogy az unokáimnak lesz mit enniük. 
  • És akkor mi a terv Robikám? Nyakig festékesen hazajössz minden nap, mint aki jól végezte dolgát, majd elvárod a lányomtól, hogy ehhez az egészhez jó képet vágjon? 

Többször is rájuk szóltunk és olyan is volt, hogy faképnél hagytuk őket, de semmi sem használ. Ha azt mondjuk, hogy nem akarunk így találkozni velük, akkor az a válasz, hogy milyen szívtelen anya vagyok, hogy a gyerekeimmel zsarolom őket, és eltiltom tőlük az unokáikat. Mit tegyünk...?

Egy elkeseredett édesanya

Indexkép: Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja