A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Anyósa megváltoztatta a gyerek nevét, amíg az anya császármetszésből lábadozott

Juhászné Ráthgéber Réka - 2021-04-16
Valószínűleg mindenkinek van legalább egy olyan sztroija az anyósával, ami örökre beszédtéma marad a családban, legyen szó jó, vagy rossz dologról. Amerikában viszont egy olyan eset történt, aminek valószínűleg egyik anyuka sem örülne túlságosan: gyermeke anyakönyvében más nevet pillantott meg, mint amit ő adott.
Anyósa megváltoztatta a gyerek nevét, amíg az anya császármetszésből lábadozott

Az anyuka két hónappal a szülés után jött rá, hogy a gyermeke nevét másképp írták be az anyakönyvbe, mint ahogy azt ő és a férje megadták korábban. Rövid utánajárás után teljesen világossá vált számára a helyzet: amíg ő éppen lábadozott a császármetszés utáni traumából, az anyósa rávette a fiát, hogy változtassák meg a gyerek nevét.

Nagy változtatás ugyan nem történt, hiszen az eredeti Finley helyett Finlay-re cserélte a kedves mama az unokája középső nevét, ám az anyuka így is rendkívül dühös lett, amikor rájött, mi történt valójában. „Világosan közöltem velük, hogy Finley lesz a gyermek középső neve, és a férjem meg is értette, hogy miért szeretném ezt a verziót. Az anyósom lelkiterrort alkalmazva szeretett volna egy olyan keresztnevet adni a gyerekemnek, amit én ki nem állhatok. Azzal győzködte a fiát, hogy egy ideig biztos mérges leszek majd, de idővel megbékélek és beletörődök. A férjem egy ideig ellenállt, de az anyósom addig győzködte, amíg nem az első, de a középső nevét csak megváltoztatták, amíg én lábadoztam a császármetszés utáni sokkból.” – mondta az anya.

A mama szerint a Finlay sokkal férfiasabb, mint a Finley, ezért is döntött a változtatás mellett. „Az anyósom sohasem kedvelt engem, a kedvenc elfoglaltsága, hogy mindenbe beleszól, nagy manipulátor. Ezzel bebizonyította azt is, hogy nem tisztel se engem, se a férjemet.” – tette hozzá. A leszidásból és az elbeszélgetésből a férj sem maradhatott ki, hiszen ő is hazudott, ráadásul nem önszántából, hanem az anyja kérésére. A nő természetesen visszaváltoztatja a gyermeke nevét, amint lehet, de egyelőre nem tudja, hogy mit kezdjen a férjével és az anyósával, ugyanis attól fél, hogy a mama újra akcióba lendül majd.

Ti mit tennétek a helyében?

Indexkép: Ksenia Chernaya/pexels.com
Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja