SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ha fontos a családod békéje

Móra Klára [cikkei] - 2019-09-04
Ha valóban fontos a családod békéje, akkor teremtsd meg a saját békédet. Ha te békében vagy, körülötted is mindenki békében lesz.
Ha fontos a családod békéje

Lehetetlennek látszó feladat? Ráadásul a mai világban? Ilyen nincs – mondhatnád, de én azonnal rácáfolok. Van megoldás, és igen, a mai világban. Saját magamon tapasztalom, kipróbáltam, garantálom.

Sok oka lehet annak, hogy valami kibillent az egyensúlyodból, ami keresztbe tesz a legtökéletesebben induló napnak.

Ha azzal kezded a reggelt, hogy meghallgatod a híreket vagy megnézed a híradót, kellőképpen lehúzod az energiádat. A hírek túlnyomó többsége hátborzongató, lehangoló, lázító vagy egyszerűen csak negatív. Tájékozottnak kell lenned – mondod, és ez rendben is van. De mi van akkor, ha nem a reklámidőből élő legnegatívabb forrásokból tájékozódsz? És miért is fontos neked, hogy pontosan tudd a harcok, háborúk, politikai csatározások legapróbb részleteit, mégpedig már munkába vagy iskolába indulás előtt? A helyzet az, hogy te választod meg a csatornáidat. Te döntöd el, hogy mit hallgatsz, mit hallasz, és mit fogadsz el valóságnak. És még azért is te felelsz, hogy mi fontos neked. Szóval dönts jól, és húzd meg a határaidat. Meddig hagyod manipulálni a hangulatodat, a nézeteidet, a világodat?

A családon belül, az utcán, a munkahelyeden sok-sok elvárásnak kellene megfelelned – legalábbis így hiszed, és nem győzöd tartani a tempót, hogy egyik percben ilyennek, a másikba olyannak lássanak, halljanak, ítéljenek meg. A jó hír az, hogy nem kell mások elvárásainak megfelelned. Felelj meg saját magadnak! Ha te jól érzed magad, az garantáltan meg fog felelni a téged körülvevő embereknek is. A komfortérzeted ugyanis belülről fakad, és ha te rendben vagy, a rezgésed pozitív, magas, ezt adod át a környezetednek, az embereknek és a tárgyaknak.

Rengeteg információ, hatás, érzelem, esemény érint a napod során, és estére belefáradhatsz, lehangolódhatsz, és mire hazaérsz, ugyanezt közvetíted a családodnak. Van rá mód, hogy ne hagyd magad! Véletlenek nincsenek, így hát, ami a te életedben előfordul, azt bizony te vonzod be. Ezt jó tudni, és amikor nagyon nem tetszik, ami történik veled, emlékezz, hogy csupán neked kell másképp viszonyulnod az adott helyzethez. Az nem vigasz, hogy mással is előfordul ilyen. Még az sem, hogy valami van a levegőben… Vigasz azonban a nehéz helyzetekben az, hogy – bár soha nem fogod megtudni – megelőzhettél és elkerülhettél valamit, és legyél hálás azért, hogy „csak” ennyivel úsztad meg.

Minden lehetne és lehetett volna még súlyosabb, még nehezebb, még bosszantóbb vagy még szomorúbb. Nem kell megtapasztalnod. Elég, ha tudod, és adott helyzetben erre emlékezteted magad. Nem mondom, hogy gondolkodj pozitívan, mert naivitás lenne. A tudatalatti gondolataidat nem te választod meg, és az idő legnagyobb részében a tudatalatti elméd irányít téged. De azt mondom, hogy amikor észreveszed, amikor felismered a tudatalatti elméd sugallta sémákat, negatív reakciókat, kész válaszokat, akkor köszönd meg nekik, és mondd magadban azt, hogy nem vagy rájuk vevő. És tényleg ne legyél az!

Magadhoz igazán lehetsz őszinte, és nem feltétlenül kell másokkal is megbeszélned – de ha kicsit is változtatni akarsz az életeden, nagyobb békét szeretnél a családodban, és tényleg ráérzel, hogy rajtad is sok múlhat, kezdj neki most. Lásd meg a lehetőségeidet a problémákban. Figyeld meg a helyzeteket, anélkül, hogy beleragadnál érzelmileg. Törekedj arra, hogy ne a múlt kösse le az energiádat, és ne a jövő miatti aggodalmaid emésszék fel a jelenedet. Lemaradsz minden jóról, amit az Univerzum neked és a családodnak tartogat. Mert az sem véletlen, hogy ebben a családban élsz. Minden egyes pillanatban te választod meg, hogy miként viszonyulsz a közös örömökhöz, a kihívásokhoz, a feladatokhoz és a nehezebb időszakokhoz.

Teheted az életet, az életeteket sokkal könnyebbé. Ahelyett, hogy a külvilágra, az eseményekre, a közszereplőkre vagy bárki másra mutogatsz, mutass magadra: minden ott bent kezdődik. Mindenért felelős vagy, ami veled történik. Nem bűnös, csak felelős. És ez óriási szabadságot ad. Minden, amit te teremtettél, te tudod megváltoztatni is. Csak teljes felelősséggel.

Ha te jól vagy, a családod is jól lesz. Ha ti jól vagytok, jól lesz a kisebb és a nagyobb közösségetek. Csak így változtatható meg a világ. Kívülről befelé nem megy. De most minden lehetőség adott, hogy te változz meg. Nem majd, hanem most. Garantáltan megtalálod a saját békédet. Mindannyiunk békéjét.

Kapcsolódó cikkeink:

Kép: freepik.es

 

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja