SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Emlékszel még retró édességeinkre?

Papp Gyöngyi [cikkei] - 2018-03-06
Felejthetetlen nyalánkságok a múltból.
Emlékszel még retró édességeinkre?

Nosztalgia hullámunk a retró édességeket vette górcső alá. Tuti, hogy a 80-as, 90-es évek "hősei" ezeket falták és imádták. Emlékeztek rájuk?
 

1. A tökéletesen ízetlen cukorka, amiért csak azért rinyáltunk a szüleinknek, mert utána remek cumisüvegként tudtuk használni a tartót babázásainkhoz. A rágumizott mini műanyag baba csak hab volt a tortán.


 

2. Cukorka nyaklánc és óra. Ebből volt aztán több verzió is, például a cukorka karóra, ami mindig ugyanannyi időt mutatott. Íze nem túl sok volt, a fogunk is beletört, de azért mindig kikönyörögtük.
 

 

Forget the tiny candy bracelets of the past, we've got mega ones 😋 . . . #candy #candynecklace #retrocandy #giantcandy #omaha #oldmarketomaha

Hollywood Candy (@hollywoodcandyomaha) által megosztott bejegyzés,

 

It's candy o'clock ! ⌚🍭 #grandeenfant #bigkid

Lulu LA (@luluwonder) által megosztott bejegyzés,

 

3. Limópor, télifagyi és Kojak nyalóka. A triumvirátus. Ezzel a hárommal felszerelkezve a játszón már egy egész napig elvoltunk. A limó szétmarta az arcunkat és fél napig igyekeztünk kirágni a műanyagba ragadt, nyálas citromos port.
A télifagyiban úgy húsz deka vaj volt cukros kakaóval, így hát a napi kalóriabevétel meg is volt. És mit mondhatunk a Kojak nyalókáról? Alig bírtuk kivárni, míg a csoki réteg lekerült a karamell ízű ragacsos golyóról, ami aztán ragadt a fogunkba, de nem bántuk. Ezek után egész nap az utcai kutakat jártuk.

 

 

Retro # téli fagyi#limópor#nyalóka

Klucsik Fruzsina (@klucsikfruzsi) által megosztott bejegyzés,

 

#kojak #kojaknyaloka #madeinhungary #awesomeness #candy #yummie #unkarilainenruoka #fuckinggoodfood

@ pipineni által megosztott bejegyzés,

 

4. Joghurthab. Az a citromos íz még mindig a szánkban van, nem igaz? Epres és zöldalmás - tulajdonképpen mindegy volt, csak sok legyen! Donáld rágó - semmihez sem hasonlítható íz. Hatalmas tömbbé keményedett a szánkban, de rágtuk, amíg izomláz nem keletkezett az állkapcsunkban.
 



5. Cigirágó. Menőségünk csúcsa. A papír sokszor beleragadt, de türelmünket vesztve befaltuk azzal együtt. Kőszikla kemény, ízetlen valamivé rágható volt szinte percek alatt. De ki bánta? (Még ma is kapható!)
 

 

Cigi#cigi #cigirágó

Simkó-Nagy Zselé Tamás (@simkonagyzsele) által megosztott bejegyzés,



6. Zizi. Tonnaszám szórtunk magunkba. Roppanós, cukros kérgű, belül puha "haltáp".
 

 

#zizi #cukor #zizicukor #gyerekkorunkcukorkája

Virág Bujtor (@bujtorvirag) által megosztott bejegyzés,



7. Golyó rágó. Az igazi fognyűvő. Cukros förtelem, amit nem volt ajánlatos szimplán a tenyerünkben szorongatni, mert lemoshatatlan festék olvadt bele. De mi azért csattogtattuk szorgalmasan.
 

 

#golyorago

Szilagyi Mihaly (@stipistopmisi) által megosztott bejegyzés,



8. Medvecukor és Törökméz. A törökméz tonnaszám volt vásárolható a búcsúkban. A körhinták között kolbászolva bányásztuk ki a fogunk közül a beleragadt sárga, karamellszerű valamit. A medvecukor, az ánizsos "bocskorszíj" megosztó édesség volt. Te szeretted?
 

 

#vasarfia#torokmez#medvecukor#szilva#szombat#kétbodony#bocskorszij#fairing#honeycomb#honeycombtoffee#sandalstrap#plum#saturday#carkeys

Melinda Sasvári (@vsmelinda8) által megosztott bejegyzés,



9. Dunakavics és Franciadrazsé
 

 

kincs #dunakavics #franciadrazsé #egykishazai #sose szerettem de most még is jo #retro

Ivett Medvegy (@ivettmedvegy) által megosztott bejegyzés,



A 80-as évek hősei ezeket ették boldogan. És igen, ezt is túlélték, mi több, imádták...

Mi volt a ti kedvencetek?

Indexkép: youtube.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
A szerkesztő ajánlja