SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Házastársi romantika - gyerek előtt és után

Családinet [cikkei] - 2015-12-15
Egy gyermek igazi csoda az életünkben. A pici megszámlálhatatlan boldog percet, örömöt okoz szüleinek, akik addig ismeretlen érzéseket élhetnek át, új dimenziók nyílnak meg, a világot is meg tudnák váltani - de az tény, hogy a házastársi romantikára igen rossz hatással van egy kisbaba érkezése.
Házastársi romantika - gyerek előtt és után

Nem szeretnénk azt az érzetet kelteni, mintha a gyermekvállalás csupa áldozatból és nehézségből állna - de anya és apa megszokott közös élete, a kettesben töltött idő mennyisége és minősége gyökeresen megváltozik, az biztos. Próbáltuk humoros oldalról megközelíteni ezeket a változásokat: nevess magadon te is, ha ismerős valamelyik pont!:)


Hogyan alakul át a házasélet egy (vagy több) gyermek után?


1. Ajándékozás

Gyerek előtt: A férj egy nagy csokor csodaszép virágot ad át feleségének.
Gyerek után: A férj egy kisbabát ad felesége kezébe, csordultig töltött pelenkával. 


2. Otthoni romantika

Gyerek előtt: A nő gyönyörű fehérneműben várja haza férjét, gyertyafény mellett, lágy zene szól, kibontanak egy üveg pezsgőt vagy bort.
Gyerek után: A legromantikusabb gesztus, amit a nő tehet a férjéért, hogy mindent sikerül elmosogatnia estére.


3. Lelkizés

Gyerek előtt: Órákon át tartó, zavartalan beszélgetés az életükről, érzéseikről, egymásról.
Gyerek után: Fél perc alatt beszélik meg az aznapi eseményeket, míg egy síró gyerekhang félbe nem szakítja őket: “Anyaaa! A fenekembe szúrta a lézerkardját!!!”


4. Péntek, szombat esték

Gyerek előtt: Romantikus vacsora egy hangulatos étteremben, pezsgőzés, majd egy mozi vagy színház.
Gyerek után: Maradékok gyors bekapása, majd elnyúlás a kanapén, miközben egy unalmas sorozat megy a tévében, aminek a felénél elalszanak a szülők.


5. Autós kalandok, utazás egy távoli helyre

Gyerek előtt: Szuper közös program, a nő az anyósülésen elnyúlva, miközben sokat beszélgethetnek. Sötétedés után esetleg leparkolnak egy olyan helyen, ahol senki nem jár, majd ezután a sötét autóban bármi megtörténhet.
Gyerek után: A hosszú autóút az egyik legstresszesebb helyzet a szülők számára, amitől már hetekkel előtte rettegnek. Bepakolják az összes mesekönyvet, színezőt, egyéb szórakoztatási kellékeket, de csak idő kérdése, hogy a gyerekek mindegyikre ráunjanak és kezdetét vegye a tombolás.


6. Kikapcsolódás a természetben

Gyerek előtt: Romantikus piknikezés a parkban, miközben beszélgetnek, olvasnak, borozgatnak.
Gyerek után: Kacsaetetés a parkban, beszélgetés más gyerekek anyukájával a fogzásról és a pelenkaárakról, miközben a hintát lökik szünet nélkül.


7. Nyaralás

Gyerek előtt: Utazás a Balaton-partra vagy tengerpartra, minden nap alvás délig. Délután napozás és koktélozás, esténként gyertyafényes vacsorák, nagy beszélgetések és sok összebújás.
Gyerek után: Utazás valamelyik élményfürdő közelébe, egész napos ücsörgés a gyerekmedence szélén, rohangálás a kicsik után. Ébresztő minden nap reggel 6-kor, este 9-kor végkimerülés, összeesés.


8. Spontaneitás

Gyerek előtt: Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve összecsomagolnak péntek délután, majd elutaznak a Velencei-tó mellé sátorozni, csónakázni, pihenni.
Gyerek után: Egy hirtelen jött ötlettől vezérelve… maradnak otthon és nem csinálnak semmi szokatlant. Gyerek mellett még egy sima éttermi vacsora is egy héten át tartó szervezést igényel, számos bébiszitter ellenőrzésével és tesztelésével, mire megtalálják a megfelelőt.


9. Testi közelség

Gyerek előtt: Összebújva sétálnak az utcán, átkarolják egymást, el sem engednék a másik kezét.
Gyerek után: Ha fejenként 6 kezük lenne, az is kevés volna. Ha az egyik gyerek előreszalad, együtt rohannak utána és kiabálnak: “A járda szélén állj meg, és FOGD MEG A KEZÜNKET!!!”


10. Éjszakai viselet

Gyerek előtt: A nő selyem hálóingben bújik ágyba.
Gyerek után: Az anyának mindegy, mi van rajta, csak ne legyen nyálas, gyümölcsleves, fogkrémes, ne tarkítsa hányás- vagy egyéb testnedv folt.


11. Házasélet

Gyerek előtt: Bárhol, bármikor, gyakran.
Gyerek után: Mire eljön az a pont, hogy már minden gyerek alszik és ők is elvégezték a napi teendőiket, két mondat után közös horkolásba kezdenek. Bárhol, bármikor.

Kép: OmarMedinaFilms / Pixabay

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja