SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

8 hasznos trükk kisgyerekes anyukáknak

Teszáry Nikolett [cikkei] - 2017-05-05
A kisgyermekes anyukák élete csupa öröm és nevetés, amellett pedig rengeteg kihívás és nehézség. A mindennapi élet szervezése sem egyszerű feladat, de néhány ügyes ötlettel megkönnyíthetjük a dolgunkat.
8 hasznos trükk kisgyerekes anyukáknak

1. Előketartó

Az előkék, szakállkák tárolása mindig fejtörést okoz, hiszen nem ruha, nem edény. Ha egyszerűen az etetőszékre tesszük, rendszerint leesik. Ha azonban egy öntapadó fogast ragasztunk az etetőszék hátoldalára, máris kiváló helyünk lesz, ahová az összes ruhavédelmi berendezést felaggathatjuk.


 

2. Színezőtartó

Ha nálatok is megtöltik a filctollak, színes ceruzák, színező füzetek és feladatlapok az ebédlőasztalt, ezt az ötletet szeretni fogod. Egy egyszerű mosogatóra való edényszárítóból ugyanis pillanatok alatt rendszerezett színező komplexum válhat. A tányérok helyére a füzeteket, az evőeszközök helyére pedig a filceket, zsírkrétákat, ceruzákat tegyük, és máris rendezett és átlátható minden.


 

3. Tisztítószer kicsiknek

Aki próbált már kisgyermek mellett takarítani, az tudja, milyen lelkes segítőkké válnak már a legkisebbek is. A gondot az okozza, hogy, bár szeretnénk megtanítani nekik, mi a teendő, nehéz úgy eltiltani őket a vegyszerektől, hogy az ne szegje kedvüket.
A legjobb megoldás, ha készítünk a kis segítőnek saját tisztítószert. Egy fél citrom vízbe karikázva egy másfél-kétdecis pumpás üvegben teljesen megfelelő. Finom illatot áraszt, nem tesz kárt semmiben, és tökéletesen illik a szorgos kis kezekbe. Mellesleg a pumpás flakonok praktikusak akkor is, ha ecetet vagy olajat tárolunk bennük, hiszen gazdaságosan tudjuk használni őket, s felborul a flakon, akkor sem folynak ki.


 

4. Játékmosás

A magas hőfokot és vizet is bíró játékok tisztítása, fertőtlenítése gyerekjáték, ha segítségül hívjuk a háztartási gépeinket. A nagyobb darabokat betehetjük a mosogatógépbe. A kisebb darabokhoz pedig elegendő egy – biztosan záródó – fehérnemű mosózsák, ebbe akár a legót is beleboríthatjuk. Egy törölközőn a napon pillanatok alatt megszáradnak a mosógépből kivett játékok, míg a mosogatógép a szárítást is elvégzi helyettünk.


 

5. Székek, asztalok védelme

Ahol kisgyermek van, ott mindig ragad valamitől az asztal vagy a szék, legyen az csokoládé, festék, zsírkréta, vagy épp maradék gyümölcs, s fejtörést okozhat az eltávolításuk. Ha azonban befedjük a kiképzésnek gyakran kitett bútorokat viaszos vászonnal, könnyen törölhető, ellenálló felületet kapunk. Ahogy a vidéki nagymamáink a kamrapolcot vagy a stoki ülőfelületét – ugye emlékszünk még a kockás, nejlonos érzetű anyagra? - tűzőgéppel, vagy vékony szegekkel mi is befedhetjük védő réteggel bútorainkat.
 



6. Csúszásvédelem

A „repülőszőnyeg” problémája bizonyára nem ismeretlen ott, ahol szőnyegek vannak, minden háztartásban akad legalább egy közülük, amelyik csúszkál, ezáltal veszélyes. A problémát gyorsan és olcsón megoldja, ha szőnyeg hátoldalára húzunk csíkokat ragasztópisztollyal és hagyjuk azokat megszáradni. A csíkot igyekezzünk egyenletesen húzni, hogy szép felületet kapjunk.


 

7. Festés

Amint a megfelelő korba érnek és felfedezik a festés élményét, a gyerekek állandóan festeni akarnak. Persze kétpercenként kifogy a festék a tálból, ha nagyobb tálkát adunk, az pedig biztosan kiborul, vagy előbb utóbb belekönyököl valaki. Erre a problémára ad választ a kiürült szappanos flakon. A pumpás üveget ugyanis már a legkisebbek is tudják használni, így maguknak adagolhatják a festéket kicsi joghurtos, vagy szószos pohárkákba. Elegendő, ha jelen vagy, és szemmel tartod a kis művészeket, de nem kell minduntalan neked is összefestékezned magad a tubusokkal való küzdelemben.


 

8. Ecetet ide!

A méregdrága fertőtlenítők világában élünk, melyekből kisgyermekek mellett úgy tűnhet, sosem elég. Mielőtt azonban vagyonokat hagynál a drogériában, próbáld ki az ecetet. Fertőtlenítő, tisztító hatású. A szennyeződéseket feloldja, a ruhák színét viszont nem bántja, sőt fixálja azt is, aminek ereszt a színe. Ez nagyon hálás tulajdonság, amikor a télre eltett bicikli ülése, babakocsi huzata, lábzsákja, vagy bármely textília bepenészedik. A vízkő többé nem probléma, sem a fürdőszobában, sem pedig a gépekben, mint például a kávéfőző vagy a mosógép. Ez csak néhány lehetőség a sok közül, amire használhatod - ezért sosem árt, ha akad otthon egy üveg 20%-os ecet.

Ötletek és képek forrása: 
https://www.youtube.com/watch?v=EXVziRcGhus
https://www.youtube.com/watch?v=lwh51A5BbxU

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
A szerkesztő ajánlja