A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ez a gyerek olyan gyorsan nő, mint eső után a gomba!

Családinet - 2010-05-24
 [X]

Hát hogyne nőne, hiszen ha helyesen tápláljuk, az elbűvölő csöppség négy év alatt a kétszeresére cseperedik! Ezért természetes, hogy az ilyen nagy iramú fejlődéshez a szervezetének megfelelő "építőanyagra" van szüksége.
Ez a gyerek olyan gyorsan nő, mint eső után a gomba!

A megfelelő összetételű, változatos táplálék a lehető legnagyobb ajándék, amit csemeténknek az első életévekben adhatunk. De valljuk be őszintén, melyik anya tudja, hogy például az agy a bevitt táplálék energiaértékének akár egyötödét önmaga működtetésére használja fel, azaz jóval több energiát fogyaszt, mint a többi testrész. Az agy szárazanyagának több mint felét, pontosabban csaknem 60 %-át a zsírhoz hasonló anyag alkotja.

Ezért is elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű zsír bevitele a gyermek szervezetébe. A zsírok ugyanis amellett, hogy jelentős energiaforrások, a zsírban oldódó vitaminok (A, D, E, K vitamin) felszívódásához szükséges környezetet biztosítják. Az említett vitaminok közül némelyeket közvetlenül a zsírokkal együtt, azokban feloldva visszük be leggyakrabban a szervezetbe. A „hasznos“ zsírok többszörösen telítetlen zsírsavakat tartalmaznak. A többszörösen telítetlen zsírsavak egy része ún. esszenciális zsírsav. Ezeket a szervezet nem tudja előállítani, ezért a táplálékból kell felvennie*. Ezek az esszenciális zsírsavak rendkívül fontosak a gyermek fejlődése, valamint a sejtek növekedése és megújulása szempontjából.

Egészéges reggeliA zsírsavak nagyon egyszerűen vihetők be a szervezetbe. A gyermek napi étrendjébe iktassunk be vagy egy bögre tejet, vagy egy kiskanál halolajat. Előfordulhat, hogy ezek nem minden gyereknek fognak ízleni, ezért próbáljuk meg, hogy a tízóraira készített szendvicset Rama margarinnal megkenjük, és étvágygerjesztő zöldség- vagy sajtszeletekkel körítjük, amit csemeténk bizonyára jóízűen fog elfogyasztani. A Rama margarin nemcsak esszenciális zsírsavakat tartalmaz, hanem A, D és E vitamint is.

Rama logo

Lényeges, hogy minden nap reggelizzünk, és csemetéink is megtanulják ennek fontosságát, mert e nélkül nincs elég energiánk a nap elején. Jó megoldás lehet a kiegyensúlyozott reggelihez egy margarinnal megkent teljes kiőrlésű lisztből készült pékáru sovány sajttal és sonkával, friss zöldségekkel, mellyel biztosan jól kezdődik majd a nap.

További információért kattintson ide!

 

*Szervezetünk nem képes előállítani az esszenciális (létfontosságú) zsírsavakat, melyek szükségesek a gyerekek megfelelő növekedéséhez és fejlődéséhez. A Rama esszenciális (létfontosságú) zsírsavakat tartalmaz. Kedvező hatás úgy érhető el, ha a napi teljes energiabevitel 1%-a linolsavból, 0,2%-a pedig α-linolénsavból származik.
Legyen a Rama a kiegyensúlyozott, változatos étrend és az egészséges életmód része!

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja