SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Ezek lesznek a legtrendibb szemüvegkeretek 2022-ben

Családinet [cikkei] - 2021-10-19
 [X]

Minden szemüveges ismeri azt az érzést, amikor éppen csak egy pillanatra veszi le szemüvegét, hogy megtörölje azt, és döbbent tekintetek fürkészik. “Jé, te így nézel ki szemüveg nélkül? Meg sem ismertelek!" Ezért mondjuk, hogy a szemüveg öltöztet. Az, hogy milyen szemüvegkeretet választunk arcformánkhoz, egyéniségünkhöz, rendkívül meghatározó lehet. Mivel egy szemüveget akár évekig is hordhatunk, fontos, hogy a választott szemüvegkeret biztosan megfelelő legyen.
Ezek lesznek a legtrendibb szemüvegkeretek 2022-ben

A szemüveg stílusok evolúciója

Gondoltad volna, hogy a mai, száras szemüvegek csupán a 18. század környékére születtek meg? Azelőtt úgynevezett monoklit viseltek, amelyet kézzel kellett a rossz látóknak a szemük elé tartani egész álló nap! Ugye, milyen fárasztó lehetett? Szerencsére a száras szemüvegek levették ezt a terhet az emberek válláról, a szó szoros értelmében.

Azt, hogy milyen szemüvegkereteket használtak a rossz látással küzdők, gyakran a kor technikai fejlettsége határozta meg. Egy idő után azonban az optikusok is elkezdtek kísérletezni a különböző stílusokkal, és néhány szemüveg-nagykövet segítségével a szemüveg már nem volt többé ciki.

John Lennon, a The Beatles egyik tagjának kerek üvegű szemüvegét a világon mindenhol ismerik. Még maga, Harry Potter is ilyen stílusú okulárét használt, amely védjegyévé vált a könyvek és a filmek történetnek.

A szemüveglencsék is komoly átalakuláson mentek át, hiszen a 80’-as években használt rendkívül vastag lencséket felváltották a vékonyított üvegek. Az akkoriban népszerű, hatalmas keretek és lencsék is eltűntek, és a 90’-es, 2000-es években a kisebb, vékony keretes, szögletes forma volt a divat.

 

2021 és a közelgő 2022 legtrendibb szemüvegkeretei

Az utóbbi években ismét népszerűek voltak a 80’-as évek szemüvegkeretei. Jellemzőek a nagyobb, kerekebb lencsék, de az egyszerűséget kedvelők inkább a jól bevált, egyszínű és szem mérethez igazodó típust választották.

Bármelyik táborba is tartozol szemüvegesként, jó hírünk van! 2022 nemcsak az extrém szemüvegkeretekről fog szólni, hanem a jó öreg klasszikusokról is. Ismét fellelhetőek lesznek a Grace Kelly típusú, felfelé ívelő szemüvegkeretek, valamint a Top Gun című filmből ismert, orrcsontnál díszített verziók is.

Emellett visszatér a nagy klasszikus, a fekete szemüvegkeret is. Ez a legkiválóbb választás, ha nem vagy kísérletező típus, és a különleges arcformád miatt inkább a jól beváltra esküszöl.

Napszemüvegek esetén ismét hódítani fognak a fehér keretes, nagy és feltűnő típusok, amelyek a 60’-as években készült Audrey Hepburn filmeket idézik.

 

Hogyan válassz szemüvegkeretet?

Az, hogy milyen szemüvegkeretet választunk, rendkívül meghatározhatja kinézetünket. Azok, akik a nap minden percében és órájában hordják szemüvegüket, különösen ki vannak téve a választás nehézségének. Aggodalomra semmi ok, hiszen néhány praktika segítségével könnyen eldöntheted, melyik szemüvegkeret áll neked a legjobban!

  • Ha szögletes arcformával rendelkezel, az arc lágyítására érdemes törekedned, azaz valamilyen ovális vagy kerek szemüvegkeret segíthet neked. Fontos, hogy ilyen esetben a szögletes keret még jobban kihangosítja fejformád, ezért törekedj a kerekebb formákra.
  • Amennyiben ovális fejformához keresel szemüvegkeretet, a kerek és a szögletes formák is jól mutatnak rajtad. Annak érdekében, hogy egy erősebb, karakteresebb látszatot kelts, válassz vastagabb, akár fekete szemüvegkeretet.
  • Kerek arc esetén válassz vékonyabb és szögletesebb típusú szemüvegkeretet, amely hosszúkásabb arcforma látszatát kelti majd.
  • Ha pedig hosszúkás arccal rendelkezel, a legjobban a kerek és az ovális szemüvegkeret hangsúlyozza ki az előnyeidet.

 

Fontos a kényelem

Akárcsak egy ruha felpróbálása esetén, a szemüvegkeret megválasztásakor is fontos figyelembe venni a komfortérzetet. Ez jelenthet fizikai értelmű kényelmet, vagyis azt, hogy a szemüveg jól ül az orrnyergen, nem korlátozza a látásod, és a füled sem nyomja.

A másik tekintetben pedig elengedhetetlen, hogy a tükörbe nézve elégedettséggel töltsön el az, amit látsz. Ha a szemüvegkeret, amit választottál túl egyhangúnak tűnik, kísérletezz bátran extrémebb darabokkal!

Ha pedig úgy érzed, túlzásba estél, bármikor visszatérhetsz a klasszikus, egyszerű és letisztult fekete szemüvegkerethez!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja