A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Megható fotókkal üzennek a gyerekek az iskolai zaklatás ellen

Tóth Nikolett [cikkei] - 2021-09-11
A Szent Balázs Katolikus Általános Iskola gyerekek tenyerére került üzenetekkel áll ki az iskolai zaklatás ellen: "Nem bántom a másikat! Látlak Téged! Tudunk egymásról! Én sem bántalak! Tégy a gyűlölet ellen! Te is tehetsz ellene! Senki nem több a másiknál! A szavak is bántanak! Szeressük egymást! Mindannyian mások vagyunk! Beszéljük meg!"
Megható fotókkal üzennek a gyerekek az iskolai zaklatás ellen

Tégy a gyűlölet ellen! Együtt az iskolai zaklatás ellen

Megdöbbentő fotókat osztott meg a Szent Balázs Katolikus Általános Iskola a közösségi oldalán II. János Pál pápa szavaival: ”Legyetek barátai azoknak, akiknek nincsenek barátai. Legyetek a családja azoknak, akiknek nincsen családja. Legyetek a társasága azoknak, akik kirekedtek minden közösségből.”
 

 

A szekálás miatt választotta a halált

Lovas Edina 16 éves fia, Tiszai Gábor iskolai zaklatás áldozata lett. A fiú hétfő reggel még úgy köszönt el az édesanyjától, hogy ,,majd jövök.” De sosem érkezett haza többé. Nevelőapja talált rá a fiúra holtan. A megtört édesanya azt mondta, fiának volt olyan kijelentése, hogy inkább a halál, mint az iskola.


Sose feledd, mekkora ereje van a szavaidnak!

"Hatalmas erő van a kimondott szavaidban. Építhetsz, rombolhatsz. Megalázhatsz, felemelhetsz. Bátoríthatsz, depresszióba lökhetsz. Létrehozhatsz, megsemmisíthetsz. Életeket formálsz át vele, hatással vagy másokra, nyomot hagysz. Lehet, hogy valaki a szavaid hatására fog bele az álmai megvalósításába, lehet, hogy valaki a szavaid hatására mond le a céljairól. Lehet, hogy valaki a te bátorításodra kezd hinni magában, lehet, hogy valaki a te alázásod következtében kezdi el vagdosni magát. Felelősséggel tartozol a szavaidért. Felelősséggel tartozol a szavaid következményéért. Megmutathatod az életet, a halálba taszíthatsz. Mosolyt csalhatsz arcokra, könnyeket a szemekbe. Börtönbe zárhatsz vagy szabaddá tehetsz. Minden kimondott szóval történelmet írsz. Adsz. Elveszel. Felüdítesz. Elkeserítesz. Ölsz. A kimondott szó lehet fegyver, lehet gyógyír, lehet mentőöv, lehet csapda, lehet emésztő tűz, lehet frissítő víz. A kimondott szó elvégzi a dolgát, nem tudod visszavonni. Súlya, ereje, hatása van, életeket változtatsz meg.

Te döntesz: áldás vagy átok leszel?" /Lydia Finlandia/

Olvasd el ezt is: Az iskolából eltanácsolták, de hős anyukájának hála az évszázad feltalálójává vált

Indexkép: Szent Balázs Katolikus Általános Iskola

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja