SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Hogyan segíthet a migrén piercing?

Mezei Csongor Andrea [cikkei] - 2022-08-08
Egyre több nőt és időnként már férfiakat is látunk olyan fülbevalóval, amit nem az fülcimpába szúrva viselnek, hanem a hallójárat kezdeténél, vagy a fülkagyló felső, porcos részébe szúrva. Az ékszerek elsődleges célja nem esztétikai: ezek szépségük mellett elsősorban gyógyászati segédeszközök.
Hogyan segíthet a migrén piercing?

/Képünk csak illusztráció, nem migrén piercinget ábrázol/

Hogy működik a migrén piercing?

A „dolgukat tevő” kis fémtárgyak ötlete az ősi Kínáig vezet, ahol a fül akupunktúrás pontjainak ismerete révén masszírozással, akupunktúrával tudták a szervezet öngyógyító tevékenységét segíteni a spirituális gyógyítók. A testi és mentális egészségre ható gyógyszermentes kezelési módot a nyugati kultúra az 1950-es évektől kezdte felfedezni, és a maga képére formálva, nyugativá gyúrva használatba is vette.

Ma Magyarországon főleg a migrénes fejfájással küszködők fordulnak ehhez a gyógymódhoz, de növekszik a refluxszal, vérnyomásproblémákkal, szorongással küzdők száma is, akik kipróbálják a más néven daith piercing-nek nevezett ékszer hatását. Az eredeti kifejezés a viselőjének abból a szándékából ered, hogy az ékszert egyfajta kapuőrként állította a fül bejárata elé. A kapuőr szerepe az volt, hogy csak tudást engedjen be a füljáraton keresztül az agyba, és így tisztán tartsa a gondolatvilágot.

A fejfájás, cukorbetegség, reflux a mai Magyarországon egyértelműen népbetegség, a fejfájás majdnem egymillió embert érint, és a szorongásos állapotok száma is ugrásszerűen növekszik, ahogy a refluxos megbetegedéseké is. Ezek a kórképek gyógyszerrel többnyire nem gyógyíthatók, évtizedekig szinten tartó szintetikus gyógyszeres kezelést igényelnek, ami sok esetben mellékhatásokkal jár és megterheli a szervezet méregtelenítő bázisát. A hosszú távon életminőségromlást okozó állapotok miatt sokan keresnek alternatív kezelési módokat, melyek egyszeri anyagi befektetést igényelnek, és hatásuk hosszú távú.

A Migrén és a ShenMen piercing terápiás hatása azon alapul, hogy egy olyan akupunktúrás pontot stimulának, amely a nervus vagus (bolygóideg) nevű, 10. agyidegre fejti ki hatását, ezen keresztül a szorongást és a fejfájást csillapíthatja felnőttek és gyermekek esetében is.

Az alternatív kezelési módok meglehetősen vitatottak, akár a meditáció, az illóolajok párologtatása, vagy a citromos kávé felhörpintése… Sokan esküsznek rá, mások a kezdeti javulás utáni visszaesésről számolnak be, és sokan megköszönik, hogy visszakapták az életüket…
 


Nemcsak fejfájáson segíthet

A Migrén piercing mellett már megkezdte sikerútját a ShenMen piercing is, mellyel kapcsolatban egyre több pozitív tapasztalat gyűlik. Próbálják az eszközt gyermekkori ADHD, alagút szindróma, autoimmun betegségek, cukorbetegség, reflux enyhítésére is használni, bár az esetek jelentős utánkövetésére természetesen a kezdet óta eltelt rövid idő miatt még nem volt lehetőség.

A piercing betételére tapasztalt szakembert kell választani, hiszen a szúrás helyét pontosan ki kell mérni. Aki ki szeretné próbálni, válasszon olyan speciális akupunktúrás szakértelemmel bíró segítőt, aki garanciát vállal az eredményért.

Sok ezer ember reménysége van az apró kis eszközben. Ha a dokumentált gyógyulások hátterében mégis csak a hit ereje, illetve a placebo-hatás rejtőzik – azt bánnunk kell?

Indexkép (illusztráció): Depositphotos.com

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja