SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Shiatsu terápia

Kókai Kata [cikkei] - 2006-02-13
A japán ujjnyomásos technika számtalan mentális és fizikai problémán segíthet. Módszertana hasonló az akupresszúrához, s a nyugati orvostudománnyal szemben a test egészének kezelésére szolgál.
Shiatsu terápia

A shiatsu terápia egy hazánkban még újnak számító módszer. A japán „shiatsu” szó ujjnyomást jelent, s maga a módszer leginkább az akupresszúrához hasonlítható. A shiatsu terápia nem csupán alternatív gyógymód, a nyugati orvoslás kiegészítőjeként is megállja helyét. A terápia során csupán az ujjak és a tenyér használatával igyekeznek helyreállítani a test egyensúlyát.

A shiatsu terápia jellemzői

A shiatsu mesterek ujjaik, tenyerük használatával a test különböző pontjaira gyakorolnak nyomást. Az egyes pontok mintegy energiaközpontokként működnek, s a terápia elősegíti az energia akadálytalan áramlását, a test öngyógyító mechanizmusának beindítását. A shiatsu pontokon japánul „Tsubo”-nak nevezik, s helyük, hatásuk meghatározásához elengedhetetlen a fiziológia, illetve az anatómia ismerete.

A Shiatsu pontok alkalmasak a test összes folyamatának befolyásolására. Képesek izületi és idegrendszeri problémák, idegi és szervi megbetegedések gyógyítására. A különleges pontok eltérnek az ősi kínai módszereknél (pl. akupunktúra) használt pontoktól. A shiatsu módszer nem csak gyógyításra, de a problémák diagnosztizálására is alkalmazható.

A diagnosztizálás, vagyis a betegség felismerése azonban merőben eltér a nyugati orvoslás módszereitől. A Shiatsu mester nem csupán felismeri a test elváltozásait, de ezzel egy időben gyógyítja is azokat. A gyógyítók hosszú évek tapasztalata, s komoly tudás mellett nyújtanak lehetőséget a gyógyulásra olyan módszerrel, mely nem jár mellékhatásokkal.

A Shiatsu terápia feltalálója

Tokujiro Namikoshi volt a Shiatsu terápia megalkotója. Még csak hét éves volt, amikor már elkezdte módszere kidolgozását. Édesanyja reumától szenvedett, s ő pusztán ujjai és tenyere használatával gyógyította a számára legfontosabb személyt. Módszere sikeresnek bizonyult, így hosszú évek alatt folyamatosan fejlesztette.

A Shiatsu terápia rendkívül népszerűvé vált, kezdetben Japán politikusok vették igénybe a hatékony terápiát, majd olyan hírességek mint Marilyn Monroe és Muhhamad Ali is felfedezték a természetes gyógyítás erejét. Idő Közben Namikoshi megalapította Shiatsu iskoláját, s számtalan világhírű mestert adott a világnak.

Test és lélek a gyógyításban

A Shiatsu terápia nagyban eltér az összes létező módszertől. Egyfajta pontnyomás-masszázs keverék, mely már első alkalommal nagy mértékű enyhülést biztosít. Akárcsak a legtöbb keleti gyógymód, az energiaáramlás helyreállításán alapul. Több tucat Shiatsu pont létezik, melyek mind összeköttetésben vannak egy-egy problémával.

A kezelés során először felállítják a diagnózist (ha nem ismert a probléma pontos oka), majd terápiával enyhítik a betegséget. A terápia során nem csak a meglévő problémára koncentrálnak. A Shiatsu szerint a test minden szerve összeköttetésben van, így ha egy helyen probléma jelentkezik, az a teljes szervezetre hatással van. A terápia során nem csak a problematikus terület gyógyítására fordítanak figyelmet, az egész szervezet egyensúlyának megőrzésére ügyelnek.

Ma már hazánkban is elérhető ez a test és lélek számára felüdülést jelentő terápiás módszer. Kezelések kiegészítőjeként, s önmagában is nagyszerű segítséget jelenthe.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Nem tudták ellátni a fulladó gyereket, mert az asszisztens késett, az orvos pedig nem tudott belépni a rendszerbe

Március 15-én reggel nyolckor vitték be a váci gyerekorvosi ügyeletre a szülők fulladó gyereküket, az orvos azonban nem tudott belépni a számítógépes rendszerbe az asszisztens segítsége nélkül, aki késett. Így az orvos nem tudta ellátni a kétéves kisfiút.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja