A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A KliniKaland második epizódjában az immunrendszer mutatkozik be

Családinet [cikkei] - 2021-04-01
Hogyan védi magát a szervezetünk a kórokozóktól? Mi az az immunmemória? Hogyan segítenek a védőoltások a küzdelemben? Mit tehetünk immunrendszerünk erősítésért? Ez is kiderül a Semmelweis Egyetem Kommunikációs Igazgatósága által készített KliniKaland animációs sorozat második részéből.
A KliniKaland második epizódjában az immunrendszer mutatkozik be

Immunitás többféleképpen alakulhat ki a testünkben: védettségünk egy része velünk született, míg egy másik részét az életünk során szerezzük meg. Minden egyes legyőzött betegséggel edződik az immunrendszerünk, ezt hívják spontán szerzett immunitásnak, míg a védőoltások segítségével (pl. a COVID-19 elleni védőoltásokkal) úgynevezett mesterségesen szerzett immunitásra teszünk szert. A kisfilmből kiderül, hogy mi a szerepe a limfocitáknak, mik a citokinek és hogyan alakul ki a citokinvihar.

A tudatos egészségmegőrzést segítő animációs, ismeretterjesztő filmsorozat újabb epizódja közérthetően és szórakoztatóan, de szakmailag hitelesen mutatja be szervezetünk védekező rendszerének fő alkotóelemeit.

Az Immunrendszer című kisfilm itt tekinthető meg:

Az animációs filmet a Semmelweis Egyetem Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóságának filmes csapata készítette (animáció: Gál Bettina). Az Immunrendszer szakmai lektora dr. Falus András immunológus.

Az animációs kisfilm további részei:

1. Animációs ismeretterjesztő filmsorozatot mutat be a Semmelweis Egyetem
3. Folytatódik az ismeretterjesztő filmsorozat, KliniKaland 3. rész: Vírus vs. baktérium
4. Klinikaland: Antibiotikumok - Miért fontos az óvatosság?
5. KliniKaland: Védőoltások II. - a klinikai teszteléstől a nyájimmunitásig

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja