SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Az elégedetté válás járt és járatlan útjai

Dr. Tóth Emese [cikkei] - 2020-11-04
Miért van rá szükséged? Megcsalásnak számít? Egészséges vagy nem? Hogyan szerezhetsz magadnak elegendő örömet, ha a családi élet elfoglaltságai vagy a távollétek, esetleg potenciazavar miatt nem tudtok elég időt együtt szerelmeskedni? Gond lehet, ha férjed/feleséged mellett magadnak nyújtasz élvezetet?
Az elégedetté válás járt és járatlan útjai

Az önkielégítés komplexebb téma, mint elsőre gondolható. A szexualitás teljességét, mint személyes biológiai működést és mint párkapcsolati témát is, át kell hozzá látni, legalább nagy vonalakban. A legegyszerűbb, ha részekre bontva, itt most a teljesség igénye nélkül, lerövödítve keresünk válaszokat. Ez az orvosi gyakorlati terápiás munkán alapuló összefoglaló most először kerül megjelenésre. Olvasói kérdésekre szívesen válaszolunk.

A nemi vágyakról

Legyek igazi férfi! Legyek igazi nő! Ezek a kívánságok nem teljesülhetnek, amikor nem dolgoznak meg érte kellemesen. Az energiaszint megnövelésének kell lennie ehhez az első lépésnek, és fiatal korban az ezt elősegítő életmódok még javában zajlanak. A fiatalok magasabb potenciálja ugyanis szintén edzettség függvénye, de rájuk még az aktív és változékony életmód jellemző. Ez tartja őket szinten, különösen akkor, ha sokat sportolnak, mozognak és jól táplálkoznak. (A fiatal, de gyenge vagy betegség miatt legyengült emberek szintén nem potensek és kicsi a libidójuk, ráadásul nem képesek időre befejezni a természetes fejlődésüket, így a nemi éretté válásuk kiteljesedése is elmarad.) A testi energiaszint fontos, mert ez tartja fenn a nemi vágyat, és ez tartja fenn az életkedvet, a fizikai erőt, a szervek működését, az idegrendszer reakcióképességét, a mozgásképességet, a fantáziát és a libidót is.

Az elhanyagolt, tehát túl ritkán végzett vagy sokat szüneteltetett intim nemi élet, főleg annak testi része, rövidebb idő alatt is nemi leépüléshez vezet. Ez lényegében edzetlenségnek felel meg a nemi régióban, és más sporttevékenységek aktív végzése mellett is bekövetkezhet. A "potenciazavar" férfiaknál és nőknél teljesen hasonló, de a férfiaknál látványosabbak a jelei testileg, míg a nőknél hamarabb kezdődhet el, amikor még csak a lelki problémák állnak előtérben. A későbbiekben mindenkinél potencia- és orgazmus elégtelenséghez vezet. Erre jellemző az önkielégítések számának növekedése, majd csökkenése, a későbbiekben pedig a páros szex helyett is előnyben részesítik az egyedüllétet.

A libidó növekedése kedvez tehát az önkielégítéseknek és a párszexnek is. A libidó zavarai, mint például a féltékenység és más kaotikus érzelmi és testi állapotok, a párszex-szel ellentétben főleg az önkizéseknek kedveznek, ahogy a potenciazavarok is. A férfiak képesek tisztán megfigyelni, hogy az önkielégítések még jól működhetnek, amikor a páros szex már nem okoz számukra örömet és ott már nem is képesek teljesíteni. A nők ugyanezt az elégtelenséget szintén a férjüknél látják meg, saját maguknál nem veszik észre a testi jeleket, legfeljebb párkapcsolati problémákra gondolnak és saját önbizalmuk hiányát érzik meg. A testi problémák ennek ellenére minden esetben náluk is létrejönnek, és szintén a korai orgazmushoz/magömléshez és a merevedési zavarhoz hasonló elégtelenségeik vannak.

Logikusan következik, hogy az energiahiányos állapot nem kedvez a kisugárzásnak sem, ezért nem alakul ki a nemi vonzódás, ami az inspiráló visszajelzések és közeledések hiányában mutatkozik meg. A férfiak ilyenkor egyértelműen tudják, hogy ők nem jól működnek, hiszen az alhasi szerveik nem reagálnak a szokott módon vagy egyáltalán nem történik velük sehol semmi. A nők ellenben hamarabb érzik meg a lelki hiányokat, mint a testieket. Idővel el is felejtik, hogy régen milyenné vált a testük, amikor hirtelen beindultak, hiszen a női test sokszor átalakul az élet során. Nehéz megtudni, hogy mi lenne éppen a "normális" az aktuális helyzetben. A kimerültség miatt viszont nemcsak idősebb, hanem fiatal korban is elveszíthető az érdeklődés és legfeljebb "cyber" programokra marad némi hajlandóság, olykor rövid önkielégítést is végezve.

A párok gyorsan rájönnek arra, hogy a féltékenység is nemi, azaz kielégülés iránti vágyakat szít. Az ellanyhult házasságokat tudatosan stimulálni kezdik, például a biztonságot adó "swinger" klubokban. Mások belevetik magukat a sokkal rizikósabb önálló ismerkedésekbe és párcserékbe, vagy a klubtársakat hívják meg magánakcióikba. A vágyak sikeresen felizzanak minden esetben, de a túl szövevényessé váló egyéni érzelmek az értelem fölé kerekedhetnek, ezért a swinger klubokon túli találkákat gyakran megszenvedi a pár egyik vagy mindkét tagja, pedig mindez kellemesen is történhetne. Ilyenkor is szaporodni szoktak az önkielégítések a gyakoribb páros szex mellett is.

Amikor a páros vagy éppen a magányosabb életmód időszakosan szexmentesebb, vagy éppen ellenkezőleg, túlzottan felkorbácsolt nemiségű de kielégületlen vagy kielégíthetetlen - értve ezalatt a párok közötti megoldatlan problémákat is - ezekben az időszakokban az önkizés az egyetlen lehetőség a feszültségek megfelelő levezetésére, akár naponta többször is.

A fizikai szexhiányról

Bár a szex illetve az orgazmus hiánya nem okoz közvetlen életveszélyt, a szexualitás nem hanyagolható el veszélytelenül. Ugyanúgy folyamatosan működnie kell, ahogy például a légzésnek, ám teljes megéléséhez itt sem elég csupán a test jó működése. A szexhez kapcsolt működések a testben mindenhol megtalálhatók. Természetes módon vannak jelen a közérzetben, az élményekben, a társas kapcsolatokban, az ambíciókban, a tehetségben, a testi-lelki jólétben és egészségben, érezhető a kisugárzásban, látható a viselkedésben, és persze ott lappang hanyatlása a betegségekben és a szenvedésekben. Az elhanyagolt szexualitás mindegyikre visszahat, ahogy viszont is igaz, mindegyik hatással van a szexualitásra, azt serkentve jólétével vagy elnyomva bajai miatt.

Az egészséges szexuális életnek hasonlók a feltételei, mint az élet többi részének. Általánosságban nézve minden életfunkcióhoz energia, információ, és ezeket az anyagba/testbe felvevő és átalakító képesség szükséges. Ha bármelyik feltétel nem elegendő vagy nem tart ki a megvalósulás végéig, akkor elmarad a beteljesülés, és idővel az egészség is romlani kezd. Ezért szükséges a megőrzéshez és a helyreállításhoz is, hogy az élet szokásos zajlása közben plusz feladatokat is végezzenek, például a jó erőnlétért. Az összes feltétel megléte esetén minden ember képes a kielégítő nemi életre, az intenzív orgazmusokra és arra is, hogy közben másoknak is boldogságot okozzon.

Egy s más az orgazmusról

A csúcspontra jutásnak nincsenek elsöpörhetetlen akadályai, vagyis egy egészséges emberi szervezet esetében nem létezik orgazmus-képtelenség. Az orgazmusok az egészséges embereknél élvezetesek és egyediek. Az aktuális potenciáltól és az egyéni képességektől függ, hogy kinek milyen és hogy éppen sikerül-e. A kellemes önkielégítések hasonlóan kedvező hatásúak erre is, mint a páros szex, és a közben szerzett tapasztalatok a pároshoz is hasznosak.

Az orgazmus belül zajlik, ezért okai is főleg belsők, személyesek, és kevéssé párfüggők, mint gondolni lehet. Akiknek van orgazmusuk egyedül, azok párban, zavaró körülmények között is képesek rá. Az orgazmus elérése viszont csak élvezetes úton lehetséges, ezért a trükközések, erőlködések és a gyógyszerelés nem segítik. Ezekkel csupán a merevedés, a magömlésig eltelt időtartam befolyásolható, utóbbi csak kis mértékben. Az élvezetet avagy az orgazmus erősségét ezek mind rontják a férfiaknál, ahogy a nőknél is rontja az élvezetet a túlzott akarás és a színlelés, mint erőlködések. Fontos, hogy az önkielégítés során lehetséges tanulni és fejlődni az orgazmusok elérésében és sokféleségében. Egyúttal nem csupán örömszerzésről van szó, hanem a szervezet működéseinek csúcsra járatásáról is, ami olyan hatású, mint például kiégetni a kormos kéményt vagy hirtelen nagy sodrással kitisztítani egy folyó medrét.

A potenciazavarok okáról és megoldásáról

Ahogy a sportolónak edzenie kell ahhoz, hogy a holtpontokon túljusson, úgy a szexuális problémák megoldása is csak az lehet, hogy rendszeresen és megfelelően gyakorlatoznak. Ehhez személyes szabadságra van szükség, ezért függetlenedni kell a partnertől is. A közismert női és férfi potencia- és orgazmus-zavaroknak valójában nincsenek megoldást adó gyógyszerei, csak tüneti stimulálókat lehet találni. Egyetlen megoldás a mozgással együtt bevihető regenerálás és erősítés, illetve az ezzel együtt történő fejlesztés, amit "megfiatalodásnak" éreznek.

A szokásos önkielégítések nem alkalmasak a potens állapot eléréséhez és fenntartásához, mert csak a kéz mozog, míg páros szex közben az egész test dolgozik. Emiatt a szokványos kézi önkielégítések gyakoriságának emelése ugyanúgy nem hoz változást, mint a csökkentésük, de az önkielégítés hiánya is kedvezőtlen és még gyorsabb leépülést okoz.

Az intim tornák és az egyensúly edzésén alapuló “stability”, illetve mélyizom-tréningek már sokkal megfelelőbbek a célnak, de ezek sem pontosan azt a mozgást és izmokat, avagy nem pontosan azokat az agyműködéseket edzik, amik a páros szexre jellemzők. Hasonló ugyan a mozgás és a terhelés, de mégsem ugyanaz, és ez itt számít.

Pontosan hogyan történjen az intim önfejlesztés, hogy ne stresszt, hanem mindig élvezetet jelentsen a szex?

Önkielégítéses módszerrel természetes úton végzett edzéssel lehet elérni a szexzavarok megoldását és megelőzését is. Miért éppen önkielégítéssel? Érthető, hogy az általános jólét és a hozzá tartozó kellemes közérzet elsősorban annak a következménye, hogy mennyire élnek kielégítő életet. Ehhez elegendő lehet, hogy kellő rendszerességgel, kivétel nélkül, a test minden egyes részét működtessék. Ez teszi lehetővé azt is, hogy megerősödjenek és aztán már ne megerőltetőnek, hanem kifejezetten élvezhetőnek találják az éles helyzetekbe fektetett munkát.

Amiben kiemelkedő teljesítményre, avagy sokkal gyakoribb és nagyobb élvezetre vágynak, pontosan azokat a részeket kell edzésekkel megerősíteni. A fejlettebb bringázáshoz például biciklivel kell edzeni, az úszáshoz vízi edzés kell, ha pedig a szexről van szó, akkor edzésképpen is szexelni kell. Hogyan? Bármilyen funkció, test vagy életterület fejlesztéséhez elengedhetetlen a minden napi edzés, minimum 4 héten át. Az elért jó eredmények szinten tartáshoz heti 3-4  alkalom is elegendő. Az ennél kevesebb alkalom viszont gyorsabb vagy lassabb leépülést okoz.

A páros szexet fejlesztő teljesítménynövelő edzésekhez elméletileg a partner is szükséges lenne, de ezzel több gond is felmerül, és más okok miatt sem lenne célszerű. A partner például  nincs mindig kéznél, nem mindig kívánja, de nem is kedvező "ápolónak" felhasználni másokat. Ráadásul a közösen viselt terhek feleslegesen nehezítenék meg a dolgokat. Bőven elegendő edzés közben csak önmagukra figyelni. Azt is figyelembe kell venni, hogy az edzéseknek nem a párkapcsolatról kell szólniuk, sosem arról szólnak, hanem a személyes életminőség javításáról. A csapatmunkába csak a kiváló, új eredményeket kell átvinni az edzésekről, a megoldásra szánt nehézségeket nem ott kell rendszeresen megdolgozni.

Az OrgasmService programban kidolgozott gyakorlati modellek alapján tökéletesen lehet edzeni a páros szexre. Az ilyen edzésekkel intenzíven felépíthető az erőnlét és az élvezetesség. Ezzel az önnkielégítéssel alaposan és mindenért meg kell dolgozni, de éppen ez a megfelelő a fejlődéshez. A szex-testedzések általánosságban akkor hatásosak, ha:

- már az edzés is élvezettel jár,

- egyénileg teljes szabadsággal végezhető,

- a páros szexhez hasonló terheléssel hat,

- a páros szex mozgásait pontosan és továbbfejlesztve is modellezi,

- az egyéni és a páros szexről is újat tanít.

Az OS edzés-program ilyen módon mérnöki pontossággal edzi a szükséges régiókat, azaz pontosan azokat az izmokat és az idegrendszert is pontosan úgy, amik és ahogyan az aktus közben is működnek, avagy kellene, hogy működjenek. Közben pedig természetes módon lehet foglalkozni a többi egyénileg szükséges rész fejlesztésével is.

Az edzések hatására hetek alatt aktiválódik az idegrendszer, a hormonok, a nemi szervek és működéseik, valamint a termeléseik és ezektől a libidó, majd a szexfunkciók is ugrásszerűen javulnak, együttesen pedig a kielégülések, a termékenység, és a párkapcsolat felpezsdüléséhez vezetnek. Az OS személyi programra emailben vagy mobilon lehet bejelentkezni.

Szöveg: Orgasm Service Do by Dr. Emese Toth - https://www.drtothemese.hu/

Fotó: DenisProduction.com/Shutterstock

Dr. Tóth Emese


Dr. Tóth Emese
szexológus orvos

Elérhetőségeim:
Előjegyzés és érdeklődés mobilon, hétköznapokon: +36 30 627 1414
E-mail cím: emesetothmd@icloud.com
Honlap: https://www.drtothemese.hu/
Facebook: Dr. Tóth Emese szexológus orvos magánrendelése
Cím: Piliscsaba-Klotildliget

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja