SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A szem fáradása és öregedése is lassítható

Családinet [cikkei] - 2015-07-22
 [X]

A szem természetes öregedése mellett a szemet ért környezeti ártalmak (akár a jelenlegi erős napsütés) eredményezik a látásromlást, szemfáradást. Antioxidáns vitaminokkal, növényi hatóanyagokkal tartósan frissen tartható szemünk a képernyő előtt, és ezekkel a makula korral járó gyengülését is lassítjuk.
A szem fáradása és öregedése is lassítható


A szemvédelem már 35 éves kortól javasolt

Az évek múlásával látásunk fokozatosan romlik. Statisztikák szerint a makula, ami az éleslátás helye a retinán, korral  járó károsodása, elváltozása,  az úgynevezett makuladegeneráció már a 30-as éveink során elkezdődhet és az 50-60 évnél idősebbek legalább 30%-át érinti. Látásromlással, az olvasóképesség fokozatos elvesztésével, legsúlyosabb esetben vaksággal fenyeget. Ezért fontos időben gondolnunk és gondoskodnunk szemünk egészségéről.
 

A szem öregedése késleltethető

Látásunk élességéhez elengedhetetlenek az antioxidáns A-, C- és E-vitaminok, valamint a szem enzimjeihez nélkülözhetetlen cink, réz, szelén nyomelemek. Bármelyik hiánya vagy  csökkent napi bevitele a szem gyorsabb elfáradásához, hosszabb távon gyengüléséhez vezet. Kombinációjuk  100% feletti RDA (napi ajánlott dózis) mennyiségben terápiás hatással rendelkezik. Az AREDS és LAST klinikai kutatások szerint ezek a mikrokomponensek késleltethetik a szem, a makula öregedését. A BILUTIN-Omega szuperszemkészítmény növényi antocianinjai pedig azáltal képesek lassítani a szem fáradását és természetes öregedési folyamatait, hogy védik a makula hajszálereinek épségét, támogatják az egészséges mikrocirkulációt.
 

A szemfáradás lassítható: a BILUTIN-Omega kimagasló hatású a makula védelmében

Kiemelten fontos a szem természetes anyagainak, védőanyagainak, a luteinnek és a zeaxantinnak a rendszeres napi pótlása, ezek védik szemünket, a makulát a káros fénysugaraktól. Korunk előrehaladtával a táplálékkal bevitt luteinnek egyre kevesebb mennyisége szívódik fel és épül be a retinába, ezért fontos a luteinnek  a fokozott bevitele. A retina növekvő lutein-tartalmával összefüggésben lassul a szem elfáradása, növekszik frissessége, élessége.

A makula természetes védőanyaga a lutein és a zeaxantin, a szemre veszélyes kék fényt, a nap és a képernyők sugárzásait segítik kiszűrni.  Hiányuk rövid távon a szem gyorsabb elfáradását, hosszú távon viszont fokozódó látásromlást eredményez. Legújabb műszeres mérések szerint a BILUTIN-Omega brilliáns szemvédő hatását a készítmény magas svéd fekete áfonya tartalma is eredményezi, amely segíti a lutein fokozott beépülését a retinába.

A genfi kísérlet (2015) kimagasló eredmény mutatott a BILUTIN-Omega szemvédő képességéről. Számos lutein-készítményt fogyasztó személy műszeres szemvizsgálata (Macular Pigment Optical Density Screener) kimutatta, hogy a BILUTIN-Omega kitűnő makulavédelmet biztosít. A 0-tól 1-ig (maximális szemvédelem)  tartó skálán az átlagos lutein-készítményeket fogyasztók makulavédelme 0,5-0,73 közé esett, a BILUTIN-Omega alkalmazása 0,93 értéket adott, amilyen magas értéket idáig még nem mértek.
 

Kell a szemnek omega-3 zsírsav?

A legújabb kutatások felfedezték, hogy a szem számára nélkülözhetetlen egy omega-3 zsírsav, a DHA (dokozahexaénsav),  amely a retina membránjába épül be. Fontos szerepet játszik a látásmembrán fizikai tulajdonságainak (permeabilitás, rugalmasság, vastagság) szabályozásában, ami a látás minőségét nagyban érinti. Többek között meghatározza a színek árnyalatainak a felismerését, a finom részletek meglátását. Klinikai vizsgálatok szerint a DHA fogyasztása csökkenti az időskori makula-degeneráció előrehaladásának veszélyét is.

Az emberi szervezet a szemvitaminokat, mikrotápanyagokat és a DHA-t nem képes előállítani, így étkezéssel és BILUTIN-Omega étrend-kiegészítővel kell szinten tartanunk mennyiségeiket szervezetünkben  a  szem megfelelő működéséhez.

További információk:

https://shop.pharmaforte.hu/bilutin-omega-60-szemvitamin

A BILUTIN-Omega étrend-kiegészítő kapható patikákban, bioboltokban, rendelhető interneten és telefonon: 06-30-2100-155.

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

A gyerek a szülő tükre: ha szófogadatlan vagy rosszalkodik, akkor a családban lehet a gond

Amikor a szülő tanácstalan, mert a gyereke kezelhetetlen, szófogadatlan, akkor érdemes először tükörbe nézni: milyen a család működése, mi állhat a háttérben? Szakemberek szerint ugyanis nagy általánosságban nem létezik problémás gyerek, csak problémás szülők.
Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Újabb mérgezéses eset abban a pilisborosjenői óvodában, ahol nemrég porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe

Az ovisok ezúttal az udvaron található lilaakácból ettek: néhányan rosszul lettek, az óvónők pedig azonnal mentőt hívtak. Pár héten belül ez már a második mérgezéses eset az óvodában. Nemrég ugyanis porcukor helyett tisztítószer került a gyerekek reggelijébe ugyanebben az intézményben.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja