SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egészséges gyermeki bélflóra fontossága

Családinet [cikkei] - 2015-01-28
 [X]

Hogyan, miért és mikor érdemes gyermekünkkel "megismertetni" a probiotikumokat?
Gyermekünk egészségére születésekor fordítunk a legnagyobb figyelmet. A születése utáni első napok, hónapok az emésztőrendszer normális beindulása szempontjából a legkritikusabbak, és ilyenkor fontos odafigyelnünk arra, hogy biztosítsuk babánk számára mind a belső mind a külső egészséges környezetet.
Egészséges gyermeki bélflóra fontossága

Az egészséges belső egyensúly akkor tud kialakulni, amikor a babánk bélrendszerében megfelelő mennyiségben és megfelelő arányban vannak jelen a „hasznos” baktériumok.
A bélben található hasznos (probiotikus) baktériumok nagyon sok fontos területen támogatják a testünk működését, ezek közül a következők a legfontosabbak:  

  • Gátolják a kórokozók túlzott elszaporodását
  • Támogatják az immunrendszer működését
  • Segítik az emésztést és a tápanyagok felszívódását
  • Biztosítják egyes vitaminok termelődését
  • Segítik a bélmozgásokat

Csecsemők bél mikroflórája

A csecsemő növekedése során a normál bélflórájának összetétele folyamatosan változik; alapvetően az anyatej összetevői (pl.prebiotikumok) határozzák meg.  Az anyatejes babák bél mikroflórájában a Bifidobaktériumok és Lactobacillus fajok dominánsak, míg a tápszerrel táplált gyermekeknél a baktérium összetétel jobban hasonlít a felnőttekéhez. Amint a gyermek elkezd szilárd táplálékot fogyasztani, a bélflóra is jelentős változáson megy keresztül. A bélflóra ebben a változásokkal teli időszakban igen sérülékeny, ezért az egyensúly könnyen felborulhat, és a gyermek védtelenebbé válhat a fertőzésekkel szemben.  

Normál szülés esetén a baba emésztőrendszerének első baktériumai a hüvelyből származnak, míg császármetszés esetén, a babák nem találkoznak a hüvelyben természetes baktériumokkal, így az újszülött bélflórájának összetétele nem megfelelő módon alakul ki, ennek következtében nagyobb a kockázata egyes fertőzéseknek és betegségek kialakulásának: pl. asthma bronchiale, IgE-mediált ételallergia. A tapasztalat azt mutatja, hogy az első életév során a császármetszéssel világra jött gyermekeknél gyakrabban fordul elő kórházi felvételt igénylő fertőzés, a normál úton született gyerekekhez képest. Ezért a császármetszéssel született gyermekek esetében nagyobb figyelmet kell(ene) fordítani a megfelelő összetételű bélflóra kialakítására.

A bélflóra egyensúlya antibiotikus kúra alkalmával is sérülékennyé válhat. Bár a folyamatos kutatásoknak köszönhetően az antibiotikumok egyre fejlettebbek, azonban az elmúlt évtizedekben az egyik a legfontosabb tulajdonságuk változatlan maradt: baktériumölő képességük egyaránt kiterjed a kórokozó (patogén) és a jótékony (probiotikus) baktériumokra is. Sőt, a gyakorlat azt mutatja, hogy a probiotikumok nagyobb része igen érzékeny az antibiotikumokra. Ennek következtében a bélflóra egyensúlya felborul, így az antibiotikum kúra után teret engedhet a patogén kórokozók elszaporodásának.

Bélflóra egyensúly fenntartása és visszaállítása probiotikummal

A probiotikumokról már széles körben elfogadott tény, hogy természetes eszközök az egészséges, normális bélflóra fenntartásában és hatékonyak a betegség vagy antibiotikum szedése miatt szükséges bélflóra helyreállításában.

Milyen probiotikumot válasszunk?

A gyógyszertárakban található készítmények sokasága megnehezíti a választásunkat. A vásárlás előtt célszerű figyelembe venni néhány alapvető szempontot.
Olyan probioitikumot érdemes választani, amely: 

  • korspecifikus, tehát az életkorhoz adaptált terméket kell választani
  • olyan törzseket tartalmaz, amelyek humán eredetűek és normál esetben, nagy mennyiségben jelen vannak az egészséges bélflórában, azaz egyaránt tartalmaz laktobacilllusokat és bifidobaktériumokat is,
  • többféle probiotikus törzs található benne
  • összetételében a probiotikum „tápláléka”, azaz a  prebiotikum is megtalálható, amely támogatja a jótékony baktériumok szaporodást és fennmaradását a bélrendszerben, valamint
  • mikrokapszulás technológiával készül, így a baktériumok savvédő réteggel vannak bevonva, hogy ellenálljanak a gyomorsavnak és minél többen elérjék a célállomásukat.
  • Végül az ár/érték arányt is vegyük figyelembe és ne válasszunk olyan készítményt, amely vonzó ára mellett mégsem tudja azt a hatékonyságot, amit vártunk tőle!

Állítsa helyre a bélflóra egyensúlyát és a gyerekkor örömét!

A Protexin Restore>> szakirodalmi adatokkal igazolt gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású probiotikum.

  • Csecsemők és kisgyermekek kúraszerű bélflóra-helyreállító kezelésére
  • Az antibiotikus kezelés alatt és az követően, hasmenések esetén, puffadás megszüntetésére
  • Meggyengült immunrendszer erősítésére

Adagolása napi egy tasak főétkezéskor vagy étkezés után, bő folyadékkal. A tasak tartalma ételhez, vízhez, tejhez vagy gyümölcsléhez egyaránt hozzákeverhető.

Gyógyszernek nem minősülő gyógyhatású készítmény.
Kockázatokról és mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja