SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Beállt a nyakad? Szüntesd meg a fájdalmat aktív fájdalomcsillapítással!

Családinet [cikkei] - 2014-03-21
Az ülőmunkából - azon belül is az emiatti rossz tartásból - kifolyólag a népesség nagy része valamilyen fájdalommal küzd. Ezek közül a leggyakoribbak azok a nyaki problémák, melyek kezelés nélkül akár állandósulhatnak is. Szerencsére azonban megfelelő kezeléssel mindez megszüntethető. Hogy pontosan hogyan, arról dr. Váradi Éva, a Fájdalomközpont reumatológus főorvosa, az aktív fájdalomcsillapítás specialistája beszélt
Beállt a nyakad? Szüntesd meg a fájdalmat aktív fájdalomcsillapítással!

Görnyedt testtartás és izomcsomók

Ha azt hiszed, hogy az izomcsomók jellemzően a rendszeres edzés miatt alakulnak ki, akkor nagyot tévedsz, hiszen legtöbbször a rossz testtartásra vezethetőek vissza. Ilyenkor - mivel abnormális pozícióban van az adott testrész - feszültség keletkezik, ami ha állandósul, úgynevezett trigger pontokként összpontosul. Ezek fájdalmas, sokszor gyulladásban lévő csomók, melyek nyomhatják a környező idegeket, így kisugározhatnak a környező részekre is.

Mitől alakulnak ki a trigger pontok ülőmunka esetén?

Sajnos fájdalmas trigger pontok számtalan dolog miatt kialakulhatnak: stressz, trauma, izom- és idegbántalmak, fertőzések, szervi megbetegedések, nem helyesen kivitelezett edzés, valamint rossz testtartás. Sajnos ezek a csomók hosszú időn keresztül alakulnak ki, így eltűntetésük sem megy egyik pillanatról a másikra, sőt, kezelés nélkül akár életünk végéig is elkísérhet bennünket.

Ülőmunka esetén, ha valaki görnyedt testtartást vesz fel, akkor nem csak háta, de bizony a nyaka sem lesz megfelelő pozícióban: ilyenkor a fel kissé előrébb kerül, ami a nyak izmainak állandó feszülését okozza. Ennek eredményeképp csomók alakulhatnak ki, és ha nem változtatunk rossz szokásainkon, akkor újabbak is keletkezhetnek.

A fájdalom megszűntethető

Szerencsére nem kell beletörődni a folyamatos fájdalomba, hiszen megfelelő kezelésekkel, az aktív fájdalomcsillapítással orvosolni lehet a problémát.

„A trigger pontok, fájó izomcsomók kezelésére az aktív fájdalomcsillapítás egyik kitűnő módszere, a GUNA MD injekciós terápia egyik leghatásosabb módszer. Ilyenkor a kialakult csomókba, illetőleg a környezetükbe adott injekciókombináció hatására a helyi izomfeszülés rövid időn belül megszűnik, továbbá a helyi keringésjavító hatásával a fájdalomért felelős kémiai anyagok elszállítása felgyorsul. Ezáltal megszakad a kialakult” hibás kör”, mely fenntartotta ezt a kellemetlen állapotot.”- mondja dr. Váradi Éva, a Fájdalomközpont reumatológus főorvosa.

A szakértő hozzáteszi, hogy az akut esetek többségében ennek köszönhetően a terápia alatt és után egyértelmű javulás észlelhető. Krónikus panaszok esetén nyilván nem lehet azonnali látványos javulást elvárni, így több kezelés lehet szükséges, azonban nagyon gyakran előfordul, hogy már az első alkalom után is a panaszok lényeges enyhüléséről számol be a beteg.

Forrás: Fájdalomközpont

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

Még valóra válthatta élete legnagyobb álmait a bakancslistás Csire Zsuzsi - a lány szíve hétfőn adta fel a harcot

A 21 éves lány két szívtranszplantáción is átesett, harmadik szíve pedig hétfő este feladta a harcot. A lány tudta, hogy csak hónapjai vannak hátra, ezért bakancslistát írt - a halála előtt több álma is valóra vált.
Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

Az én időmben még fel sem merült, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket

A férfi munka után fáradt, hagyni kell őt enni és pihenni. Akkoriban mindenki így tartotta. Ami pedig a házaséletünket illeti: akkoriban senki sem beszélt arról, hogy a nőknek élvezniük kellene az együttléteket. Igazából én úgy voltam vele, hogy amikor a férjem kívánta, akkor hagytam magam.
A szerkesztő ajánlja