SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

EFT-vel elmúltak a pánikrohamok

Csapocska Mónika [cikkei] - 2010-09-06
Saját sikertörténetemet szeretném megosztani a kedves olvasóval.
2009. október végén egy éjszaka, hajnali háromkor arra ébredtem, hogy valami hatalmas nagy kő nyomja a mellem, és alig kapok levegőt. Felültem, a szívem hevesen vert, és hatalmasakat dobbant. Rettentően megijedtem, ráadásul a bal karom zsibbadt, a mellemen a nyomás nem múlt. Azt hittem, szívinfarktusom van.
EFT-vel elmúltak a pánikrohamok

Rémisztő képek rohangáltak az agyamban. Arról, hogy jönnek a mentők, kórházba kerülök, meghalok. És kérdések. Mi lesz a kisfiammal? Sose látom többet??? Mi lesz a kutyával, a kedvesemmel? Ilyen hirtelen és gyorsan elveszítek mindent? Csak ennyi az élet?

Ekkor már jó fél éve napi szinten használtam az EFT-t. Próbáltam is kopogtatni, hogy jól vagyok, de a rémképek csak nem múltak, a szívdobogás ugyanolyan heves volt, a nagy kő nem akart a mellemről legördülni.
Egyedül voltam otthon, és ahogy szétnéztem a lakásban, nagy rendetlenséget láttam, tudtam, a konyhában ott a halom mosatlan edény. Így nekiálltam takarítani, és közben elkortyolgattam egy teát. Elterelődött a figyelmem, ahogy arra koncentráltam, hol van még elpakolni, letörölni való, így a szapora szívverés, és a nagy rémület is alábbhagyott. De nem mertem már lefeküdni.

Másnap reggel felkerestem a háziorvost, aki EKG-t csinált, és látott is valami gyanúsat. Beutalt szívultrahangra. Vidéki városban élek, a kórházban orvoshiány van, december közepére kaptam csak időpontot.
Az a két hónap maga volt a pokol. A rettegés, hogy mi lehet a baj. Meddig élek még? Esténként csak úgy mertem lefeküdni, hogy szinte ültem, 3-4 párnával kitámasztottam a hátam, és előtte jó fél órát kopogtattam, igyekeztem minden félelmemet, minden felbukkanó kis negatív gondolatot kidolgozni magamból.
De mégis, az október éjihez hasonló rosszullétek szinte mindennaposak lettek. Állandóan a szívverésem figyeltem. Túl gyors és túl összevissza volt, és ettől mindig nagyon megijedtem. Kivert a víz, remegtem, szédültem. És féltem, nagyon-nagyon féltem. Ezek a rohamok a legváratlanabb időpontokban és helyeken törtek rám. ABC-ben, az utcán, mosogatás-, telefonálás-, beszélgetés közben, a munkahelyemen. Ez utóbbi azért volt szerencsés helyzet, mert ki tudtam menni a mosdóba, és azonnal kopogtattam a felbukkanó rossz érzésekre. Így helyt tudtam állni úgy, hogy észre se vették, hogy valami nincs rendben.
A szívultrahangon kiderült, hogy van egy kis fejlődési rendellenesség, (mitrális prolapszus szindróma a neve), ami „nem jelent semmit”, azaz sem kezelni, sem aggódni miatta nem kell. Ez okozza a nagy dobbanásokat. Az orvos szerint magát a szindrómát meg a stressz.

Nem győzött meg. Értettem én, hogy ez egy semmiség, de 38 évig semmi bajom nem volt. A félelem a haláltól nem akart elmúlni. Háziorvosom elküldött terheléses EKG-ra is, ahol (újabb 3 hét várakozás után) szintén kiderült, egészséges vagyok. A rosszullétek azonban számomra azt igazolták, beteg vagyok. Állandóan kopogtattam, minden felbukkanó kis jelre, tünetre. És persze keresgéltem az interneten. Világossá vált, hogy mivel az eltel időben egy roham sem végződött halállal, valami másról lehet szó. Rájöttem, ezek „csak” pánikrohamok.
Miután háziorvosomnak elmeséltem, milyen élményekkel küzdök, azt mondta pánikbeteg vagyok, és beutalót írt a mentálhigiénés tanácsadóba, hogy beszéljek pszichiáterrel. Erre még jobban elkeseredtem. A rohamok alatt már nem csak a haláltól féltem, hanem attól is, hogy bekerülök a pszichiátriára, begyógyszereznek… stb. - sose leszek ép ember.


Minden szabadidőmben kopogtattam. Januárra végére eljutottam odáig, hogy úgy tértem este nyugovóra, hogy a párnákat kivettem a hátam mögül. Újra úgy tudtam aludni, mint „régen”.
Érdekes, hogy éjjel soha többet nem voltam rosszul, csak napközben. Kopogtatásaim alatt rengeteg olyan emlék előjött a múltamból, amikről azt hittem, rég elfeledtem őket. A válásom, a kutyám halála, nyomasztó gyerekkori képek. Idővel megfejtettem azt is, hogy a rosszullétek olyankor jönnek, amikor valami olyan helyzetbe kerülök, amiben igazából nem akarok részt venni. Amihez előzőleg nem volt kedvem, de mégis magamra erőltettem.
Figyeltem, vizsgálgattam magam, sokszor azon nevettem, ha valaki látna, biztos azt gondolná, valóban megbuggyantam. Megismertem lassan a rohamokat. Hogy hogyan kezdődnek. Egy nyomás a mellemben, aztán elkezdek befelé figyelni, alig lélegzem, a szívem kalapál… - eldöntöttem, megbarátkozom a gondolattal, pánikbeteg vagyok. És elmegyek a pszichiáterhez, írjon gyógyszert, így könnyebb lesz az élet.

De valami „véletlen” folytán elvesztettem a beutalót, és szégyelltem visszamenni, hogy újat kérjek. És ritkultak a rosszullétek. Azaz egyre inkább sikerült már az első gyanús jelnél fülön csípni őket, és kikopogtatni, hogy „már megint itt van ez az érzés”…
Azt hiszem, a végleges gyógyuláshoz az vezetett, amikor rájöttem, hogy pánikbetegnek hiszem magam. Hiszen, ha azt gondolom magamról, hogy az vagyok, akkor egyértelmű, hogy a rosszulléteknek is jönniük kell.
Feloldottam ezt is EFT-vel.

Februárban volt az utolsó roham.
Igaz, a kis szívtáji szorítás időnként még mostanában is megjelenik, de mindig időben észreveszem, és nem tud elhatalmasodni rajtam.

Ez az én egyedi esetem, természetesen nem javaslom senkinek, aki pánikbetegséggel küzd, hogy próbálja ugyanezt véghezvinni. Nálam kialakulóban volt valami, amit időben észrevettem, és kitartó munkával kezeltem. Ez csak egy példa arra, hogy az EFT bizony sokszor csodákra is képes és kilátástalannak tűnő helyzetekben is a segítségünkre lehet.

Csapocska Mónika
www.nekedmondom.hu

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

Egyre több Magyarországon az oltásellenes szülő, már tömegesen perelnek be háziorvosokat

A Covid-vakcinák megjelenése óta már nem új keletű jelenség az oltásellenes hozzáállás. A kicsit is szkeptikus szülők könnyen meggyőzhetőek arról, hogy egy-egy vakcina milyen károkat okozhat a gyermek szervezetében. Ezáltal az olyan, több évtizede használt oltások sem kerülnek beadásra, amelyek a gyermekek életét egyszerűen megmenthetnék. Tömegesen lépnek fel szülők háziorvosok ellen, akik, ha el akarják kerülni a bírósági tárgyalást, kénytelenek igazolást adni.
Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

Így tartsd kordában a nassolást! - 5 tipp, ami segíthet, hogy elkerüld a hízást

A nassolás, vagyis az étkezések közötti kisebb ételek fogyasztása gyakori szokás, amely sokak számára okoz gondot, különösen akkor, ha egészséges életmódot szeretnénk folytatni. Azonban néhány egyszerű trükk és változtatás segítségével könnyen kordában tarthatjuk a nassolási szokásainkat, anélkül hogy megfosztanánk magunkat az étkezés örömétől. Íme 5 hasznos tipp, amely segíthet ebben.
Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Hallásromlással fenyegeti a gyerekeket és a fiatalokat a zenés, valamint a hangosított rendezvények többsége - a szakma törvényi szabályozást sürget

Visszafordíthatatlan hallásromlással fenyegetik a gyerekeket a különböző szabadidős (gyerek)rendezvények, koncertek, mozik, színházak, illetve a nagy hangerejű zene rendszeres hallgatása az egyéni zenelejátszókon. A WHO előrejelzése szerint 2030 után a halláskárosodás lesz az egyik leggyakoribb, a társadalmakra legnagyobb terhet rakó fogyatékosság a világon.
Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Tavasszal több a lehetőség az aktív életmódra az ILD-betegek számára is

Az ILD-betegség elleni küzdelem fontos eleme a személyre szabott terápia mellett a megfelelő életmód kialakítása, különös tekintettel a fizikai aktivitásra. E betegek számára az aktivitás elsősorban a szabadban való mozgást jelenti, amire a tavasz ideális évszak.
A szerkesztő ajánlja