SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Segítség a Zakuszka-tanyának!

Arany Alma [cikkei] - 2008-11-05
2006. őszén valósult meg Várkonyi Andrea nagy álma: saját erőből létrehozott Balástyán egy olyan menhelyet, ahol a már lovaglásra alkalmatlan, "vágóhídra való" lovak boldogan, biztonságban élhetnek. A menhely a közelmúltban Mátracserpusztára költözött, de a költözködéssel járó költségeket, feladatokat most egy még súlyosabb csapás nyomja el: Café, a vágás elől mentett öszvér nagyon beteg.
Segítség a Zakuszka-tanyának!

Café (eredetileg Baba) 10 éves világosszürke öszvérkanca, kocsiban és eke előtt dolgozott, aztán a gazdája vett egy traktort, és Café fölöslegessé vált. Hosszú éveken keresztül ácsorgott láncra kötve, nem mozgott, verték, a patáit elhanyagolták, a gazdája végül úgy döntött, hogy levágják, aztán mindig megsajnálták az utolsó pillanatban. Idén már nem akarták tovább halogatni a dolgot. Ekkor a "sok kicsi sokra megy" elmélet igazolta újra önmagát, mert Andival közösen egy internetes fórum olvasói összegyűjtötték az öszvér vételárát, s azóta a menhelyen éli életét.

Csakhogy Café november első hétvégéjén babéziás lett, 40-41 fokos láza van, tele van a tüdeje vízzel, szakad az orrából a hab, egyre nehezebben kap levegőt, de még élni akar. S amíg ez így van, és az orvosi is lát akárcsak egy halvány esélyt a csacsi felépülésére, addig Andi sem adja fel. Viszont az állatorvosi kezelést akkor is ki kell fizetnie, hogyha az nem sikeres, márpedig ezt az amúgy is szűkös anyagi helyzetű menhely nem engedheti meg magának.

Arra kérjük kedves Olvasóinkat, hogy ha csak pár forinttal is tudják és akarják támogatni Cafét és/vagy a Zakuszka-tanyát, küldjék el adományukat a menhely bankszámlájára. Reméljük, hogy a "sok kicsi sokra megy" ezúttal is beigazolódik.

A Zakuszka-tanya adatai:
cím: 3143 Mátranovák-Mátracserpuszta, Fő u. 5.
telefon: (30)365-0342
e-mail:
info@zakuszkatanya.hu
OTP számlaszám: 11773463-51102052

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja