A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Segítség a Zakuszka-tanyának!

Arany Alma [cikkei] - 2008-11-05
2006. őszén valósult meg Várkonyi Andrea nagy álma: saját erőből létrehozott Balástyán egy olyan menhelyet, ahol a már lovaglásra alkalmatlan, "vágóhídra való" lovak boldogan, biztonságban élhetnek. A menhely a közelmúltban Mátracserpusztára költözött, de a költözködéssel járó költségeket, feladatokat most egy még súlyosabb csapás nyomja el: Café, a vágás elől mentett öszvér nagyon beteg.
Segítség a Zakuszka-tanyának!

Café (eredetileg Baba) 10 éves világosszürke öszvérkanca, kocsiban és eke előtt dolgozott, aztán a gazdája vett egy traktort, és Café fölöslegessé vált. Hosszú éveken keresztül ácsorgott láncra kötve, nem mozgott, verték, a patáit elhanyagolták, a gazdája végül úgy döntött, hogy levágják, aztán mindig megsajnálták az utolsó pillanatban. Idén már nem akarták tovább halogatni a dolgot. Ekkor a "sok kicsi sokra megy" elmélet igazolta újra önmagát, mert Andival közösen egy internetes fórum olvasói összegyűjtötték az öszvér vételárát, s azóta a menhelyen éli életét.

Csakhogy Café november első hétvégéjén babéziás lett, 40-41 fokos láza van, tele van a tüdeje vízzel, szakad az orrából a hab, egyre nehezebben kap levegőt, de még élni akar. S amíg ez így van, és az orvosi is lát akárcsak egy halvány esélyt a csacsi felépülésére, addig Andi sem adja fel. Viszont az állatorvosi kezelést akkor is ki kell fizetnie, hogyha az nem sikeres, márpedig ezt az amúgy is szűkös anyagi helyzetű menhely nem engedheti meg magának.

Arra kérjük kedves Olvasóinkat, hogy ha csak pár forinttal is tudják és akarják támogatni Cafét és/vagy a Zakuszka-tanyát, küldjék el adományukat a menhely bankszámlájára. Reméljük, hogy a "sok kicsi sokra megy" ezúttal is beigazolódik.

A Zakuszka-tanya adatai:
cím: 3143 Mátranovák-Mátracserpuszta, Fő u. 5.
telefon: (30)365-0342
e-mail:
info@zakuszkatanya.hu
OTP számlaszám: 11773463-51102052

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja