A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Egy kis fogyókúra

Végh Marianna - 2009-11-20
Manapság nem nagyon lehet kiigazodni a különféle fogyókúrák útvesztőjében. Ráadásul szinte havonta jön egy-egy új, tökéletes módszer. Ha az ember mögé néz, maga is láthatja, hogy nagyjából mind ugyanazon az elven alapul, némi változtatásokkal fűszerezve. Megpróbálok egy kicsit rendet rakni köztük.
Egy kis fogyókúra
 • Sport mindenekelőtt. Ez rendszeres sportot jelent, minimum 2-szer egy héten. E mellett nehéz meghízni. A sport jót tesz a közérzetünknek is, tüdőnknek is, a vérkeringésünknek is.

 • Együnk naponta többször kisebb adagokat. Ez 5-6 étkezést jelent. Felpörgeti az anyagcserénket, hiszen a szervezetünket mindig emésztésre kényszeríti. Az emésztés pedig munka, azaz dolgozik a szervezet.

 • Minden nap együnk egyszer meleg ételt!
 • Étkezések előtt igyunk 2-3 deci szénsavmentes folyadékot!
   
 • Ha édesszájúak vagyunk, 3 szem szőlőcukorral fejezzük be ebédjeinket! Bármikor ehetünk pár szem szőlőcukrot, amikor ránk tör az édes utáni vágy, ugyanis a szőlőcukor energiává alakul, nem zsírrá.

 • A zöld-, vagy a csalántea zsírégető tulajdonságokkal bír. Vegyünk citrom ízűt és ne édesítsük semmivel!

 • Ha tehetjük, nagyobb étkezések után együnk meg egy negyed ananászt (Csakis frisset, ne konzervet!!!), hihetetlen zsírégető tulajdonságokkal rendelkezik, tele van C vitaminnal, finom, lédús, üde. Csak szeretni lehet. Manapság már nem is olyan drága. Egy átlagos méretű ananász 3-400 Ft.


 • A fehérje- és szénhidrát dús ételeket külön együk!


Ez egy nagyon apró ízelítő, természetesen tovább lehet még boncolni. Egyelőre ennyi. További információkért várom a kérdéseket ide, a Családinet.hu oldalra, illetve saját oldalamon is elérhető vagyok: www.segitek-lefogyni.hu


Köszönettel: Végh Marianna

 

Közösségi hozzászólások:
© 2004-2021 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja