SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

A Fővárosi Állatkert a Margitszigeti Kisállatkertre költi az SZJA 1 %-ot

Családinet [cikkei] - 2024-03-20
A Fővárosi Állat- és Növénykert közhasznú tevékenységének támogatásában nagy segítséget jelent az állampolgárok által felajánlott személyi jövedelemadó egy százalék. Ezért az Állatkert, az Állatkerti Alapítvány és a Magyar Madármentők Alapítvány együttesen hívják fel a figyelmet az intézményben végzett fontos munkára, illetve azokra a kiemelt célokra, amelyekre a támogatást felhasználnák. Az Állatkert elsősorban az intézmény által üzemeltetett Margitsziget Kisállatkert korszerűsítésére várja az SZJA felajánlásokat. Az Állatkerti Alapítványnál a látogatói élményt növelő fejlesztési csomag megvalósítása, a Magyar Madármentők Alapítványnál pedig a vadállatmentő munka kapacitásának növelése a kiemelt cél.
A Fővárosi Állatkert a Margitszigeti Kisállatkertre költi az SZJA 1 %-ot

A Fővárosi Állat- és Növénykert kulturális, közművelődési, illetve természetvédelemmel foglalkozó intézményként fontos közhasznú tevékenységet folytat. E tevékenység támogatására évről évre számítanak a személyi jövedelemadónak az állampolgárok által választható célra felajánlott egy százalékaira. Magának az Állatkertnek, illetve az intézmény által létrehozott két alapítványnak, az Állatkerti Alapítványnak (hivatalos nevén Alapítvány a Budapesti Állatkertért), illetve a kert vadállatmentő tevékenységét támogató Magyar Madármentők Alapítványnak is fel lehet ajánlani a személyi jövedelemadó egy százalékát.

Az elmúlt években az intézmény és annak alapítványai a támogatások felhasználására mindig konkrét célokat jelöltek meg, vagyis már az egy százalékról való rendelkezés időszakában tájékoztatták a lehetséges adományozókat arról, hogy a felajánlott összeget mire szeretnék felhasználni. 2023-ban például az egyik kiemelt cél a vombatok 2011-ben létesült kifutójának korszerűsítése volt, amely munka azóta már az utolsó simításoknál tart.

adó egyszázalék - Állatkerti Alapítvány

Az idei évben az egyik kiemelt cél a Budapesti Állatkert által fenntartott Margitszigeti Kisállatkert kifutóinak, állattartó helyeinek korszerűsítése. A Kisállatkert a Városligethez hasonlóan igen népszerű Margitsziget keleti, Pest felé néző partján, az Árpád híd és a Margit híd között szinte pontosan félúton helyezkedik el. A mintegy félhektáros bemutatóhely teljes felújítására 2002-ben, tehát huszonkét évvel ezelőtt került sor, és azóta tartozik a Budapesti Állatkert kezelésébe. A Kisállatkert dámszarvasaival, a terület múltját is idéző nyulaival, pompás madaraival a szigeten sétálók egyik kedvenc helye, ráadásul a vadállatmentő munkának is fontos helyszíne. Az Állatkertbe mentett állatként bekerülő, de a sérülésük jellege miatt a természetbe már nem visszaengedhető madarak egy részét az Állatkert a Margitszigeti Kisállatkertben helyezi el. Ez a történetük a bemutató röpdékben látható ragadozó madaraknak, illetve a területen szabadon közlekedő gólyáknak is. Ez utóbbiak egyébként az idők során párba álltak, és minden évben fiókát is nevelnek, méghozzá a Kisállatkert közönségének szeme láttára, mert a korlátozott röpképességű mentett gólyák fészke nem a magasban, hanem a talajtól arasznyi magasságban szokott lenni.

Az Állatkert maga tehát elsősorban a Margitszigeti Kisállatkert korszerűsítésére használná fel az SZJA felajánlásokat. Az Állatkerti Alapítvány a látogatói élmény javítását szolgáló fejlesztéseket jelölte meg kiemelt célként, a Magyar Madármentők Alapítvány pedig a bekerülő mentett állatok ellátására, illetve a kapacitások bővítésére költene, hiszen ebben az évben várhatóan két és fél ezer, esetleg még ennél is több mentett állatról gondoskodnak majd.

adó egyszázalék - Magyar Madármentők Alapítvány

  • A Fővárosi Állat- és Növénykert adószáma:    15490658-2-42
  • Az Állatkerti Alapítvány adószáma:        18008481-2-42
  • A Magyar Madármentők Alapítvány adószáma:     18021066-1-41

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

Parkinson-kór vagy Parkinson-szindróma? - Ismerjük meg a betegséget!

1977 óta április 11-e a Parkinson-kór világnapja. Magyarországon a becslések szerint közel 20 ezer embert érint, a második leggyakoribb idegi károsodással járó betegség.
A szerkesztő ajánlja