SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Tovább nőtt a Budapesti Állatkert látogatottsága - Tavaly több mint 1,1 millió látogatót fogadtak

Családinet [cikkei] - 2024-02-26
A Fővárosi Állat- és Növénykert látogatottsága már 2022-ben visszaállt a járvány előtti szintre, 2023-ban pedig további 7,4 %-kal több látogatót fogadtak. A magyar főváros állatkertje ezzel továbbra is az ország leglátogatottabb kulturális, közművelődési intézménye.
Tovább nőtt a Budapesti Állatkert látogatottsága - Tavaly több mint 1,1 millió látogatót fogadtak

A Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóinak száma évről évre egymillió fő körül alakul. 2020-ban és 2021-ben természetesen kevesebb látogatót fogadott, hiszen a koronavírus világjárvánnyal összefüggő rendelkezések miatt hónapokon át nem nyithatta ki a kapukat a nagyközönség előtt, illetve az újranyitást követően is különféle korlátozások voltak érvényben. A 2022-es évben viszont, amikor már nem voltak ilyen korlátozások, ismét milliós látogatottságot, összesen 1.036.192 főt regisztráltak. Ez a szám a 2023-as évben tovább növekedett.

2023. január 1-je és december 31-e között (hiszen a kert az év minden napján nyitva van) összesen 1.113.006 fő volt kíváncsi a Budapesti Állatkert látnivalóira. Ez az előző évhez képest a látogatók számának 7,41 %-os emelkedését jelenti.

A Fővárosi Állat- és Növénykert fontos színfoltja Budapest, és benne a Városliget turisztikai programpalettájának: nemcsak budapestiek, illetve a főváros környékén élők, hanem a belföldi turizmus keretében az ország távolabbi pontjairól érkezők, illetve a Budapestre látogató külföldiek is nagy számban keresik fel. A kiemelkedő látogatottság egyúttal azt is jelenti, hogy a városligeti intézmény ismeretterjesztő és természetvédelmi munkájával kapcsolatos üzenetek is igen sok emberhez jutnak el.

A korszerű állatkerteknek több fontos célkitűzése is van: ilyen az oktatás, az ismeretterjesztés, a környezettudatos szemlélet formálása, vagy éppen a természetvédelem, a veszélyeztetett fajok megőrzésében való részvétel. Az állatkertek emellett fontos rekreációs helyszínek, a természetközeli szabadidő-eltöltés fontos színterei.

A hazai állatkertek közül a budapestiben látható a legtöbb féle állat, ráadásul botanikus kerti értékű növénybemutatóval is rendelkeznek. A sokféle látnivalót, élményt és programot úgy állítják össze, hogy az mindenféle korosztálynak szóljon, és a családok, akár nagycsaládok, tehát három generáció együtt is értékes közös időt tudjon együtt eltölteni is.

A Fővárosi Állat- és Növénykert köszöni a nagyközönségnek, hogy a múlt évben is ilyen nagy számban tisztelték meg látogatásukkal. Az intézmény munkatársai azon dolgoznak, hogy az idei, 2024-es évben is érdekes programokkal, élményekkel várják a látogatókat.

Nyitókép: depositphotos

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

Semmelweis: a szaglásterápia segíthet a depressziós betegek egy csoportján

A szaglás és a szervezet védekező rendszerének depresszióval való kapcsolatát mutatták ki a Semmelweis Egyetem kutatói, eredményeiket nemrég a Translational Psychiatry nevű szaklapban publikálták. Évente több mint 700 ezer depressziós követ el öngyilkosságot világszerte, ezért egyre fontosabbá válik a betegség okainak feltárása. A brit UK Biobank adatait felhasználva most több mint 300 ezer, depressziós és egészséges férfi és nő profilját elemezve arra keresték a választ, mely csoportoknál lehet magasabb a depresszió kialakulásának kockázata, és ez mely génvariánsokkal hozható összefüggésbe.
9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

9 lehetséges ok, hogy miért látunk homályosan

A homályos látás gyakori szemészeti panasz. Fiataloknál leggyakrabban a korrigálatlan fénytörési hiba okozza, 40-45 felett pedig a közeli látás elhomályosodása, mely egy természetes fiziológiás folyamat része. A homályos látás ugyanakkor komolyabb szemészeti problémák tünete is lehet. Íme, a homályos látás kilenc lehetséges oka, és kezelési lehetőségei.
"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

"Kukába az élelmiszerpazarlással" - plakáttervező pályázatot hirdet a Nébih Maradék nélkül programja

A Fenntarthatósági Témahét alkalmából "Kukába az élelmiszerpazarlással" címmel indít plakáttervező pályázatot a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja. Az április 25-től június 21-ig tartó pályázat során olyan műveket várnak, amelyek figyelemfelkeltő módon szemléltetik az élelmiszerpazarlás problémakörét, hangsúlyozva a fogyasztók egyéni felelősségét. A legérdekesebb alkotások készítőit értékes nyereményekkel díjazzák, valamint műveik a tervek szerint oktatási intézményekben jelennek majd meg országszerte a következő tanévtől.
Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

Szívtájékon szúrta osztálytársát egy hatodikos lány óra közben Bőnyben

A diák súlyosan megsérült, mentőhelikopterrel szállították kórházba.
A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

A globális felmelegedés és a szolárium is növeli a melanóma kialakulásának kockázatát

Az elmúlt húsz évben folyamatosan nőtt Magyarországon a bőrrákos esetek száma. A bőrdaganatok közül a melanóma az egyik legagresszívebb típus, ezért különösen fontos a betegség korai felismerése. Ráadásul a globális felmelegedés jelentősen növeli a kialakulás kockázatát, mivel ennek következtében tartósan egyre több UV-sugárzás éri a bőrünket. A szoláriumban pedig már akár egyetlen alkalom is tartós bőrkárosodást okozhat. A Budai Egészségközpont a rendszeres önellenőrzésre és a bőrgyógyászati szűrővizsgálat fontosságára, valamint a megelőzésre hívja fel a figyelmet a május 7-ei melanóma világnap alkalmából.
A szerkesztő ajánlja