SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Órabért kér a nagymama azért, hogy az unokájára vigyázzon

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-05-22
A 29 éves anya szeretett volna visszamenni dolgozni, ezért kérte meg az anyukáját, hogy vigyázzon a gyerekére. Azt azonban álmában sem gondolta volna, hogy a nagymama fizetést fog kérni ezért.
Órabért kér a nagymama azért, hogy az unokájára vigyázzon

Óránként 16 fontért, vagyis nagyjából 6800 forintért hajlandó vigyázni a saját unokájára

Egy 29 éves édesanya a Redditen számolt be arról a különös esetről, ami a családjukban történt. Mint írja, az anyukáját kérte meg, hogy vigyázzon a gyermekére, mert szeretett volna visszamenni dolgozni.

A nagymama azonban nem lelkesedett az ötletért - de ez még nem minden. Közölte a lányával, hogy óránként 16 fontért, vagyis nagyjából 6800 forintért hajlandó vigyázni a saját unokájára. Történetükről a Mirror írt. 

Azt is hozzátette, hogy késedelmi kamatot is szeretne felszámolni abban az esetben, ha a szülők nem érkeznek a megbeszélt időben a gyermekükért. 

Az anya nagyon felháborodott, szerinte ugyanis minden nagymamának ingyen kellene vállalnia az unokája felügyeletét. Azért sem örül a helyzetnek, mert adósságai miatt nem szeretne extra kiadást. Élettársával még diákhitelt is kell fizetniük. 

"Azt mondta, hogy túl öreg, és hogy ő már felnevelte a gyerekeit. Hozzátette, ha tényleg szeretném ezt a babát, akkor otthon kéne maradnom vele, amíg a párom dolgozik, mint egy „hagyományos” családban" - mondta a csalódott édesanya. 

A nő úgy látja, hogy még akkor is jobban járna anyagilag, ha gyermekgondozásba adná a babáját, de szerette volna, ha nem idegenek között van a kicsi. 

Kevesen álltak az anya pártjára a kommentelők közül, a legtöbben úgy gondolták, hogy igaza van a nagyinak: miért vállal valaki gyereket, ha nem tudja megoldani, hogy vigyázzon rá?

Indexkép: tookapic képe a Pixabay-en

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja