SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Mennyire egészségesek a babakozmetikumok?

Erdei Daniella [cikkei] - 2011-03-08
Az elmúlt években, bizony sok anyukában felmerült a kérdés: Mennyire egészségesek a kozmetikumok a gyermekeim számára? Egy szülőnek különös figyelemmel kell megválogatnia, hogy milyen kozmetikumokat választ annak érdekében, hogy megőrizze a gyermeke egészségét.
Mennyire egészségesek a babakozmetikumok?

Ha vesszük a fáradtságot és utána járunk annak, hogy miket is tartalmaznak a kozmetikumok, akkor bizony hamar ráfagy az arcunkra a mosoly. A legtöbb kozmetikum, olyan anyagokat is tartalmaz, ami károsíthatja hosszabb távon a gyermekünk egészségét. Ha megtekintjük, hogy egy baba kozmetikum milyen anyagokat is tartalmaz, azt kell észrevennünk, hogy a kőolajszármazékoktól, egészen az allergiát okozó anyagokig, minden megfigyelhető bennük. Észre sem vesszük, hogy mi magunk is károsíthatjuk, a saját gyermekünk egészségét.

Vannak köztük olyanok is, melyek rákkeltőek lehetnek, vagy éppen bőr irritációt okozhatnak. Ha kiválasztunk egy adott márkájú terméket, érdemes megnézni, hogy mit is tartalmaznak, mert lehet, hogy amiről azt gondolnánk, hogy egészséges, és ápolja a gyermekünk bőrét, azok káros anyagot tartalmaznak.

A tusfürdőkben előfordulnak olyan anyagok, mint például a Sodium Laureth Sulfate, mely rákkeltő hatású, Cocoamidopropyl Betaine, mely bőrallergiát válhat ki, illetve szintén rákkeltő hatással rendelkezik. Cocamide MEA, allergiát okozhat, illetve bőrgyulladást..De itt van például még Lactic acid, mely érzékennyé teszi a bőrt a nappal szemben.

Ez csak néhány a sok közül, melyek nem csak a felnőtteknek készült termékekben, de a babáknak előállított krémekben, tusfürdőkben, olajokban is megtalálhatóak.

A bőrünkön keresztül, ezek a káros anyagok, bekerülnek a szervezetünkben, majd ott az évek során összeadódnak, és később szövődményes megbetegedésekhez vezethetnek. Különösképpen a kismamáknak kell figyelni, az egészségük megőrzésére, hiszen ők különösképpen érzékenyek az ilyen anyagokat tartalmazó termékekre. Ezért is olyan fontos, hogy gyermekeinket, úgynevezett tiszta kozmetikumokkal ápoljuk, amelyek nem lehetnek károsak az egészségre.

A legjobb, ha úgynevezett natúr kozmetikumokat használunk, amiket már azért elég tisztességes áron is be lehet szerezni. Vannak külön olyan termékek, melyek babáknak készültek.

Egy nemrég elkészült felmérés szerint, a mai fiatal generáció, bizony jó, ha megéri az 50 -60 éves kort. Ez megdöbbentő, ugyanakkor a válasz ott van az orrunk előtt. A kismamák már a terhességük alatt sem figyelnek oda a magzatuk egészségre, majd miután világra jöttek a nem megfelelő ételek fogyasztásával, illetve a káros kozmetikumok használatával, hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekeiknél kialakuljanak későbbi szövődményes megbetegedések.

A legcélszerűbb, ha az anyukáknak van idejük és kedvük, akkor maguknak elkészíteni a kozmetikumokat, mert bizony ez sem lehetetlen. Akik maguk szeretnék elkészíteni a terméket, azok megtehetik azt a luxust, hogy olyan olajokat használnak, melyek értékes összetevőket tartalmaznak.

Itt egy példa, baba popsi krém elkészítéséhez: Be kell szereznünk 20 g olajat, ez lehet, sárgabarackmag, illetve mandulaolaj, illetve méhviaszt. Szerezzünk be sheavajat, majd pedig 5 g panthenolra lesz szükségünk. A méhviaszt meg kell olvasztani, majd ehhez hozzátesszük a sheavajat, majd ezt teljes olvadásig elkeverjük. Ehhez hozzáadjuk az egyéb alkotóanyagokat, utána pedig egy kis tégelybe eltároljuk. Egy kis idővel, és odafigyeléssel, megóvhatjuk gyermekeinket, olyan betegségektől, melyek a későbbiekben komoly problémákhoz vezethet.

A 2011. februári cikkíró versenyre beküldött írás

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja