SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Para-Mama

Komocsin Laura [cikkei] - 2004-10-24
Igen, ez egy új kaszt, egy új marketing célcsoport, olyan, mint a pár éve a köztudatba berobbant szinglik.
Para-Mama

Tulajdonképpen az említett két csoport részben hasonló az almához és fájához, azaz nem is állnak egymástól olyan távol. Hiszen mi voltunk azok a fiatal értelmiségiek, emancipuncik (bocsánat a kifejezésért azoktól, akiket ez sért...), akik meg akartuk mutatni magunknak, szüleinknek, pasinknak és úgy tulajdonképpen a világnak, hogy mi is érünk annyit, mint egyessel kezdődő személyi számú társaink. Karriert építettünk, túlóráztunk, pénzt kerestünk, megváltottuk a világot. Nem szorultunk mi férfi segítségre, elbírtuk a bőröndöt egyedül is, nem kell nekünk átadni az ülőhelyet, nem kell minket előre engedni az ajtón. És mi voltunk azok, akik azért titokban éjszakánként arról álmodoztunk, hogy egyszer mégis megérkezik majd az a lovag a fehér lovon és mégiscsak anyák leszünk, mégha ezt a legjobb barátnőnknek sem mertük elmondani és gyakran le is néztük azon nőtársainkat, akik "csak" gyerekeket nevelnek, ami tulajdonképpen mindannyiunk végső célja.

Szóval az ilyen háttérrel induló mamák élete nem könnyű. Sőt, sokkal nehezebb, mint azoké, akik már gyerek koruk óta csak erre a szerepre készültek és nem szereztek tucatnyi diplomát, nyelvvizsgát és a többit. Hiszen mi nem tudunk kibújni a bőrünkből és ennek a  szerepnek is maximálisan meg akarunk felelni. Bújjuk a szakkönyveket, az Explorerben kedvenceinkhez lementettük az összes baba-mama honlapot, járatjuk az elektronikus hírleveleket, feliratkozunk a legkülönbözőbb témájú fórumokra, hogy minden elméleti tudást összeszedjük a várandósságról, szülésről, gyereknevelésről.

A piacon kapható legbiztonságosabb autós ülésben

Mi vagyunk azok, akikre mindent rá lehet sózni, amit meg lehet ideologizálni, hogy ez a gyerek biztonsága, fejlődése érdekében elengedhetetlen, létszükséglet és egyébként is gyerekgyilkosok vagyunk, ha mégcsak meg is fordul a fejünkben, hogy ne vegyük meg. Számít is az, hogy egy havi gyed árába kerül a légzésfigyelő, az autósülés, a távirányítós lázmérő? Számít is az, hogy gyermekünk apja (szingli múltunk miatt nem feltétlenül férjünk) munkából hazaérve úgy érzi magát otthonunkban, mint egy élő tili-tolis játékban (értsd ahhoz, hogy leülhessen vacsorázni és beférjen a konyhába, ki kell vinni a bébiülést, de, hogy az beférjen a szobába, ki kell vinnie a bébitornáztatót stb.)  Nem, nem számít! A lényeg, hogy mi legyünk a tökéletes anyák. Ezért állandó lelkiismeret-furdalás kínoz és néha jobban stresszelünk, mint korábbi munkahelyünkön.

Parázunk azért, hogy vajon elég tejünk van-e a trónörökösünknek, hogy elég jó anyák vagyunk-e, hogy nem veszítjük-e el a vonzerőnket párunk számára.

De ez még a jobbik para csoport, hiszen ezzel csak magunkat idegesítjük. Ettől sajnos rosszabb az, amikor a gyerekünkkel kapcsolatban vetődnek fel aggályaink. Minden héten elolvassuk, hogy az adott 7 napban mit kéne már csinálnia a gyerekünknek. Parázunk tehát azért, mert már 2 hónapos és még nem mosolyog, hogy már 3 hónapos és még nem csörgőzik magának, hogy 4 hónaposan még nem forog, hogy 5 hónaposan miért nincs még foga, hogy fél évesen még nem ül önállóan és igy tovább, és igy tovább.

Vajon van kiút? Vajon csak akkor nyugszunk meg újra, amikor ismét munkába állunk? Á, dehogy! Akkor jön majd az újabb para: Rossz anya vagyok, mert a gyerekemet oviba adom, hogy ismét pénzt kereshessek és karriert építhessek. Nekünk már ez az ördögi kör adatott  De azért ez így van jól...

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

Klimax: teljes kép a változókorról

Klimax: teljes kép a változókorról

Vannak, akiket hirtelen és váratlanul ér, hogy beléptek a változókorba, míg mások évek óta tudatosan készülnek rá. Mutatjuk, melyek a klimax tünetei, és hogy milyen életmódbeli és étrendbeli változásokkal tudunk enyhíteni a kellemetlenségeken.
Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

Segítő közösség tüdőfibrózissal élőknek

A betegszervezetek olyan non-profit szervezetek, amelyek rendkívül értékes segítséget adhatnak különböző krónikus betegségben szenvedőknek a klasszikus értelemben vett betegellátáson túl. Ezek a szervezetek adott betegségcsoportok szerint szerveződnek, és döntően önkéntesek munkáján alapulnak. A Magyar Tüdőfibrózis Egyesület a tüdőfibrózissal élők számára nyújtja azokat a betegszervezeti szolgáltatásokat, amelyek jelentős befolyással lehetnek az érintettek életminőségére.
Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Lábszárból kivett ideggel mentették meg egy beteg látását a Semmelweis Egyetemen

Hazánkban először a Semmelweis Egyetem plasztikai sebészei és szemészei közösen hajtották végre azt a speciális műtétet, amely során a beteg lábszárából kivett 15 centiméteres ideget ültették be egy érzőideg és a szem szaruhártyája közé, hogy a páciens visszanyerhesse a szaruhártya érzékelési funkcióját.
Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

Barna folyás: mit jelent és mikor kell aggódni?

A női ciklus során számos változást tapasztalhatunk, amelyek közül az egyik leggyakoribb a barna folyás. Sokan aggódnak, amikor ilyen jelenséget tapasztalnak, hiszen nem mindig egyértelmű, hogy mi állhat a háttérben.
A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A fiatalabb cukorbetegeknél magasabb a rák kialakulásának kockázata

A diabétesz jelentősen megnöveli a daganatok kockázatát, elsősorban a 40-54 évesek körében - derül ki a Semmelweis Egyetem Diabetes Research and Clinical Practice nevű szaklapban publikált friss kutatásából. A több mint hárommillió magyar páciens adatait feldolgozó elemzés szerint a rák előfordulásának kockázata már a cukorbetegség diagnosztizálása előtt emelkedni kezd, és a rákövetkező évben tetőzik. A szakemberek ezért a szűrővizsgálatok fontosságát hangsúlyozzák.
A szerkesztő ajánlja