SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Para-Mama

Komocsin Laura [cikkei] - 2004-10-24
Igen, ez egy új kaszt, egy új marketing célcsoport, olyan, mint a pár éve a köztudatba berobbant szinglik.
Para-Mama

Tulajdonképpen az említett két csoport részben hasonló az almához és fájához, azaz nem is állnak egymástól olyan távol. Hiszen mi voltunk azok a fiatal értelmiségiek, emancipuncik (bocsánat a kifejezésért azoktól, akiket ez sért...), akik meg akartuk mutatni magunknak, szüleinknek, pasinknak és úgy tulajdonképpen a világnak, hogy mi is érünk annyit, mint egyessel kezdődő személyi számú társaink. Karriert építettünk, túlóráztunk, pénzt kerestünk, megváltottuk a világot. Nem szorultunk mi férfi segítségre, elbírtuk a bőröndöt egyedül is, nem kell nekünk átadni az ülőhelyet, nem kell minket előre engedni az ajtón. És mi voltunk azok, akik azért titokban éjszakánként arról álmodoztunk, hogy egyszer mégis megérkezik majd az a lovag a fehér lovon és mégiscsak anyák leszünk, mégha ezt a legjobb barátnőnknek sem mertük elmondani és gyakran le is néztük azon nőtársainkat, akik "csak" gyerekeket nevelnek, ami tulajdonképpen mindannyiunk végső célja.

Szóval az ilyen háttérrel induló mamák élete nem könnyű. Sőt, sokkal nehezebb, mint azoké, akik már gyerek koruk óta csak erre a szerepre készültek és nem szereztek tucatnyi diplomát, nyelvvizsgát és a többit. Hiszen mi nem tudunk kibújni a bőrünkből és ennek a  szerepnek is maximálisan meg akarunk felelni. Bújjuk a szakkönyveket, az Explorerben kedvenceinkhez lementettük az összes baba-mama honlapot, járatjuk az elektronikus hírleveleket, feliratkozunk a legkülönbözőbb témájú fórumokra, hogy minden elméleti tudást összeszedjük a várandósságról, szülésről, gyereknevelésről.

A piacon kapható legbiztonságosabb autós ülésben

Mi vagyunk azok, akikre mindent rá lehet sózni, amit meg lehet ideologizálni, hogy ez a gyerek biztonsága, fejlődése érdekében elengedhetetlen, létszükséglet és egyébként is gyerekgyilkosok vagyunk, ha mégcsak meg is fordul a fejünkben, hogy ne vegyük meg. Számít is az, hogy egy havi gyed árába kerül a légzésfigyelő, az autósülés, a távirányítós lázmérő? Számít is az, hogy gyermekünk apja (szingli múltunk miatt nem feltétlenül férjünk) munkából hazaérve úgy érzi magát otthonunkban, mint egy élő tili-tolis játékban (értsd ahhoz, hogy leülhessen vacsorázni és beférjen a konyhába, ki kell vinni a bébiülést, de, hogy az beférjen a szobába, ki kell vinnie a bébitornáztatót stb.)  Nem, nem számít! A lényeg, hogy mi legyünk a tökéletes anyák. Ezért állandó lelkiismeret-furdalás kínoz és néha jobban stresszelünk, mint korábbi munkahelyünkön.

Parázunk azért, hogy vajon elég tejünk van-e a trónörökösünknek, hogy elég jó anyák vagyunk-e, hogy nem veszítjük-e el a vonzerőnket párunk számára.

De ez még a jobbik para csoport, hiszen ezzel csak magunkat idegesítjük. Ettől sajnos rosszabb az, amikor a gyerekünkkel kapcsolatban vetődnek fel aggályaink. Minden héten elolvassuk, hogy az adott 7 napban mit kéne már csinálnia a gyerekünknek. Parázunk tehát azért, mert már 2 hónapos és még nem mosolyog, hogy már 3 hónapos és még nem csörgőzik magának, hogy 4 hónaposan még nem forog, hogy 5 hónaposan miért nincs még foga, hogy fél évesen még nem ül önállóan és igy tovább, és igy tovább.

Vajon van kiút? Vajon csak akkor nyugszunk meg újra, amikor ismét munkába állunk? Á, dehogy! Akkor jön majd az újabb para: Rossz anya vagyok, mert a gyerekemet oviba adom, hogy ismét pénzt kereshessek és karriert építhessek. Nekünk már ez az ördögi kör adatott  De azért ez így van jól...

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)

LEGOLVASOTTABB

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

"Sosem főznek és nem engedik az unokámnak, hogy csokit egyen": Bele lehet-e szólni a fiatalok életébe? - Juci néni gondolatai

Ha nem esznek csokit, hát nem esznek. Ha rendelik az ebédet, hát rendelik. Látom, hogy a mai fiatalok másképp nevelik a gyerekeiket. Egyes dolgokban szigorúbbak és más dolgokban meg engedékenyebbek, mint amilyen én voltam. Néha persze jólesne ezt megmondani nekik, hogy én mit csinálnék másképp, de megtanultam, hogy okosabb dolog, ha csendben maradok. 
Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Holtan találták meg a kétéves szerb kislányt, akit már a magyar rendőrség is keresett

Rengetegen keresték a kétéves kislányt, sajnos már csak a holttestét találták meg.
"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

"Az apám a saját nőgyógyászom, és ő közölte velem, hogy baj van" - kiakadtak a TikTokon a fiatal lány követői

Minden nő tudja, hogy a nőgyógyász kincs. Ez egy bizalmi viszony, így nem csoda, hogy olyan embert szeretnénk választani, aki szimpatikus, aki tudja kezelni az esetleges betegségeinket és aki felkészít a szülésre. Egy fiatal lány éppen ezért a lehető legközelebbi személyt választotta erre a nemes feladatra, aki nem más, mint az édesapja.
Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Van, aki pizsamában hozza ki a gyerekét - önkéntes nyugdíjasok kísérik iskolába a gyerekeket Gödöllőn

Láthatósági mellényben, csoportosan mennek iskolába reggelente a gyerekek Gödöllőn. A Pedibusz nevű kezdeményezést vezették be külföldi példák után - és rendkívül nagy sikere van. 
Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Erre a 8 dologra van szüksége egy kamasznak a szüleitől

Szakértők szerint a legrosszabb, amit ilyenkor tehetünk, ha folyamatosan tiltjuk őt mindentől. Egy kamasznak szüksége van egy biztonságos helyre, szabadságra, útmutatásra, biztatásra és persze arra, hogy bármennyire is felbosszant, érezze, hogy szereted őt.
A szerkesztő ajánlja