SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Komocsin Laura - megjelent cikkei

Nem vagy rossz anya azért, mert nincs elég tejed!

Nem vagy rossz anya azért, mert nincs elég tejed!

Igen, muszáj erről írni! Igen, muszáj, mert sok anyukának a média csak fokozza a lelkiismeret furdalását, szégyenérzetét. Éppen elég baj szegényeknek, hogy nem tudnak elég tejet adni a babájuknak és mindenhonnan csak azt hallják, hogy aki igazán akar, az biztosan tud szoptatni. Álljon itt tehát néhány történet azon anyukákról, akik már nem veszik meg a kismama újságokat, mert csak tovább stresszelik őket a benne levő írások.
Para-Mama

Para-Mama

Igen, ez egy új kaszt, egy új marketing célcsoport, olyan, mint a pár éve a köztudatba berobbant szinglik.
Miként nyugtassuk meg síró gyermekünket

Miként nyugtassuk meg síró gyermekünket

A kezdő anyukák legnagyobb kihívása: Miért sír a kisbabám és mit csináljak vele?" kérdéskör. Ennek megoldásában próbálunk segíteni. Kezembe akadt egy nagyszerű könyv: Julian Orenstein - 365 ötlet, miként nyugtassuk meg síró gyermekünket. Le sem tudtam tenni és azóta szinte minden ott szereplő lehetőséget kipróbáltam. Alább összesítem pontokba szedve ami nálunk ezekből bevált, hátha ezzel segítek a krízishelyzetben levő, már ötleteiből éppen kifogyó anyukáknak.
Te ráérsz, Te egész nap csak otthon vagy!

Te ráérsz, Te egész nap csak otthon vagy!

Nem, nem akarok panaszkodni, de amikor azt hallom lépten-nyomon, hogy "Te úgyis ráérsz, hiszen nem dolgozol, csak a babával vagy otthon" legszívesebben megharapnám az illetőt. De persze sosem teszem, mert rájövök, hogy pár éve, amikor még én is dolgoztam azt hittem, hogy ez tényleg így van. Most viszont úgy látom mennyivel egyszerűbb is volt az életem akkor, amikor "csak" dolgoztam, mégha sokat is túlóráztam, mert akkor nem 7*24 óra volt a munkahetem, azaz szombat hajnali 3kor nem kaptam feladatot a főnökömtől és létezett olyan, hogy szabadságra menni, illetve augusztus 20., október 23...
Budapest kismama szemmel - pro és kontra

Budapest kismama szemmel - pro és kontra

Nem, nemcsak a mostanában nagyon felkapott témáról szerettem volna írni. Nem, nemcsak arról, hogy milyen nehéz közlekedni Pesten a járdákra parkoló autóktól, hogy a metróba lehetetlen lejutni egy 15 kilós babakocsival benne egy felöltöztetve minimum 5 kilós bébivel.
A szerkesztő ajánlja