SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Iskola előtt és után is szoptatta lányait az anya - a házassága is ráment

Tóth Nikolett [cikkei] - 2023-04-13
Bár lányaival szoros kötelék alakult ki, az anyát sok kritika érte - de ő ennek ellenére kitartott. A házasságában is feszültségek léptek fel emiatt, végül elvált, és a szoptatást azért hagyta abba, mert a gyerekei sok időt töltenek az apjuknál is, így logisztikailag már nem megoldható.
Iskola előtt és után is szoptatta lányait az anya - a házassága is ráment

Nagy árat fizetett a hosszan tartó szoptatásért: a házassága is ráment

Sophie Mei Lan két kislány édesanyja, akinek kezdetben fogalma sem volt róla, hogy hosszan, pláne hogy ennyire hosszan fogja szoptatni a kislányait. Amikor megtudta, hogy gyereket vár, tápszert vásárolt, de szülés után rájött, milyen nyugtató érzés a szoptatás. 

Úgy döntött, hogy addig fogja anyatejjel táplálni a gyermekeit, ameddig ők ezt igénylik. 

Amikor egyik kislánya már ötéves volt, ő még mindig szoptatta. Sok kritika érte emiatt, de ő kiállt a döntése mellett, és azt is elmondta, hogy az anyatej nemcsak tápláló és egészséges, de rengeteg pénzt is meg tudott spórolni a szoptatás miatt.
 


 

Bár lányaival szoros kapcsolat alakult ki köztük, a szoptatásért folyamatosan nagy árat kellett fizetnie. Férjével is emiatt romlott meg a kapcsolata, ő ugyanis külön ágyban aludt, hogy az anya a lányaival bújhasson össze éjszakánként. Így szép lassan eltávolodtak egymástól. A férfi azt akarta, hogy párja hagyja abba a szoptatást, ugyanakkor mindketten tudták, hogy ez a legegészségesebb, amit adhatnak nekik.
 


 

Bár az anya számára is megterhelő volt már az évekig tartó szoptatás, mégsem hagyta abba, kitartott a lányai miatt. Az akkor hétéves lánya iskola előtt és után is anyatejet kapott. 

A nő egy gyerekkönyvön is dolgozott, aminek célja az volt, hogy mások is legyenek elfogadóak a hosszan tartó szoptatással kapcsolatban.
 

 

A válás után hagyta abba a szoptatást: örül, hogy visszakapta a testét

A nő 2020-ban osztotta meg, hogy elvált férjétől, és ebben az időszakban választotta el a lányait is. Mint mondja, logisztikai oka volt annak, hogy abbahagyta a szoptatást, gyerekei ugyanis sok időt töltenek az apjukkal is, így már nem tudott volna minden nap szoptatni. 

Mint mondja, ő csak azt tette, ami a gyerekeinek jó volt. 
 


 

Nem azt mondja, hogy mindenki kövesse a példáját, pusztán csak azt, hogy mindenki azt csinálja, ami a legjobb neki, a gyerekeinek és a családjának. 

Az anya összesen 12 évig szoptatott, és most örül, hogy végre visszakapta a testét.
 


 

Nemrég egy négygyerekes anya történetét mutattuk be, aki a saját férjét szoptatta három napig, mert a nyaralásra elfelejtett mellszívót vinni. 

Korábban Ágnesről is írtunk, aki 6 éves kislányát ma is szoptatja.

Arról pedig, hogy természetes vagy "beteges" az évekig tartó szoptatás, itt írtunk. 

Indexkép: This Morning / Youtube

Kérjük, támogasd munkánkat!

Ha szeretsz minket olvasni, ha csaltunk már mosolyt az arcodra, ha segített már neked valamelyik szakértõnk, vagy ha egyszerûen Te is fontosnak tartod, amit csinálunk, kérjük, támogasd munkánkat!

Banki átutalással:
Magnet Bank 16200106-11697987
Kedvezményezett: Családi Háló Közhasznú Alapítvány
Közlemény: Média támogatás

Vagy bankkártyás fizetés Simplepay-el az alábbi gombra kattintva:

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja