SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Nem vett levegőt etetés közben - 6 hónapos baba életéért küzdöttek a mentők

Tóth Nikolett [cikkei] - 2022-07-26
Beteg gyermeke etetése közben arra lett figyelmes a budapesti anyuka, hogy a 6 hónapos babája nem vesz levegőt. Azonnal hívta a mentőket, pár percen belül pedig több mentőegység is a helyszínre érkezett, hogy megmentsék a baba életét.
Nem vett levegőt etetés közben - 6 hónapos baba életéért küzdöttek a mentők

Szombat dél körül állt elő a drámai helyzet Budapesten: beteg gyermeke etetése közben vette észre egy anyuka, hogy a 6 hónapos kislánya tónustalanná vált, és nem vett levegőt.

Perceken belül több mentőegység érkezett az anyukához, aki telefonon kért segítséget. Az esetet az Országos Mentőszolgálat osztotta meg a közösségi oldalán. 

A telefonhívást fogadó rutinos mentésirányító pontos instrukciókkal látta el az anyukát, aki ezeket követve azonnal megkezdte a csecsemő újraélesztését.

Eközben több mentőegység érkezett a helyszínre, többek között egy gyermekrohamkocsi is, mindössze pár perc leforgása alatt. A kicsi életéért ezután elképesztő küzdelem kezdődött. 

Mint írják, az életmentés sokáig tartott, de az időben megkezdett mellkasi nyomások sikerre vezettek. Így a kislányt a mentők kritikus állapotban kórházba szállították. A szervezet mielőbbi felépülést kívánt a betegnek.


Hogyan kell újraéleszteni egy csecsemőt és egy gyermeket?

Az alábbi videó a csecsemő újraélesztését mutatja be: 
 


 

Ez a másik pedig a gyermek újraélesztését: 
 


 

Indexkép: Pezibear képe a Pixabay-en

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
A szerkesztő ajánlja