A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kulcsár Krisztina


Kulcsár Krisztina
Családi vállalkozások szakértője, mediátor, mentor, coach, tréner

Elérhetőségeim:
Cím: Budapest, I. Csalogány u. 55. és Tata
Telefon: 06-20/662-45-69
E-mail: christina.kulcsar@gmail.com
Honlap: www.kulcsarkrisztina.hu,
www.soultherapy.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Könyveladás adószámos magánszemélyként

Kedves Krisztina,

Adószámos (művészeti tevékenység) magánszemélyként szeretném értékesíteni a könyveim. Olvastam, hogy saját webáruházat nem üzemeltethetek, csak vállalkozóként. Ám, megtehetem-e, hogy közvetítőn keresztül értékesítek. Pl. Google book play store-n van regisztrációm, mint magánszemélynek. Oda felöltöm a könyveimet, eladom, majd azok után jutalékot kapok. Megtehetem ezt? Mire figyeljek?

Köszönettel,
csaszarr
Tisztelt Kérdező!

Sajnos itt nem egyszerű a helyzet. 200.000 Ft-ig az ingóság eladása adómentes, de mivel itt könyvekről van szó, ez már az üzletszerű kategóriába esik. Így ezután nemcsak adózni kell, hanem különböző bejelentési kötelezettség is van. Sajnos nem éri meg ez a könyvkiadás így. Amit tudok ajánlani, ha van ismerőse, akinél fel van véve a könyvértékesítés úgy vele köthet megbízási szerződést és rajta keresztül értékesíti. A Google rendszerét nem sokan ismerik ez egy nagyon speciális terület, itt kérem, kérje adótanácsadó véleményét (én nem vagyok adótanácsadó).
KATA-ban GYED mellett 25e Ft kell fizetni. De még így sem éri meg.

Üdvözlettel:


Kulcsár Krisztina
2018-01-29 13:20:21
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

könyveladás utáni adózás

Kedves Krisztina!
Jelenleg 6 hónapos gyermekemmel GYED-en vagyok, előtte 6 órában bejelentve dolgoztam egy magyar cégnél. Írtam egy mesekönyvet, amit saját költségen 150 példányban szeretnék kiadatni. A könyveket saját magam értékesíteném, az egészből lenne maximum 100 ezer forint jövedelmem, több hónap eladásaiból. Kérdésem, hogy hogyan tudom legalizálni ezt a tevékenységet, hogy ne bukjak rajta? A KATA-hoz ha jól tudom, havi 50 ezer forintot mindenképpen be kell fizetnem, ennyit pedig nem hoz az egész. Van esetleg más javaslata?
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!
Tisztelt Hölgyem!

Sajnos itt nem egyszerű a helyzet. 200.000 Ft-ig az ingóság eladása adómentes, de mivel itt könyvekről van szó ez már az üzletszerű kategóriába esik. Így ezután nemcsak adózni kell, hanem különböző bejelentési kötelezettség is van. Sajnos nem éri meg ez a könyvkiadás így. Amit tudok ajánlani, ha van ismerőse, akinél fel van véve a könyvértékesítés úgy vele köthet megbízási szerződést és rajta keresztül értékesíti.
KATA-ban GYED mellett 25e Ft kell fizetni. De még így sem éri meg.
Üdvözlettel:

Kulcsár Krisztina
2016-10-18 11:45:28
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

7-es adószám kiváltása

Kedves Krisztina!
Jelenleg bejelentett munkahelyem van, mellette szeretnék gyermeknevelési tréningeket tartani. Adószámos magánszemélyként gondoltam ezt megtenni. Jelenleg egy korlátolt felelősségű társaságban ügyvezetői tisztséget látok el, illetve a férjem egyéni vállalkozó. Szöget ütött a fejemben a gondolat, hogy lehet, hogy nem szükséges kiváltanom a 7-es adószámot, a tréningeket a kft. illetve a férjem egyéni vállalkozása zászlaja alatt is tarthatnám? Mit javasol? Ön szerint mi lenne a legkedvezőbb indulás? Köszönettel, Sz.
Kedves Sz!

Igen nem szükséges kiváltania a 7-es adószámot. A Kft ill a férje vállalkozásába felveszik ezen tevékenységet, úgy nyugodtan tarthat tréningeket.

Üdvözlettel:

Kulcsár Krisztina
2016-10-02 11:14:07
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

Idõsek gondozásának, felügyeletének feltételei

Kedves Krisztina!
Családi házamban szeretném idősek gondozását, felügyeletét vállalni.Minimum 6, maximum 20 embert tudok elhelyezni,mivel elég nagy az ingatlan.Sajnos vizes blokkok nincsenek kialakítva minden szobához, de minden szinten van közös fürdő, több zuhanyzóval, toalett, mosdó és kád. Bejelentett alkalmazott(ak) segítené(k) a munkámat.Azt szeretném megérdeklődni, milyen törvényes lehetőség van erre, milyen feltételek szükségesek ehhez, illetve milyen vállalkozási forma lenne legcélszerűbb?
Köszönettel: Baranyi Veronika
Kedves Veronika!

Javaslom első körben keresse fel a kerületi ÁNTSZ-t. Ott az előírásokról részletesen tájékoztatják. Ajánlom, hogy keresse fel még a kerületi Önkormányzatot is, hiszen az idős gondozás sok kerületben kiemelt téma, így még támogatást is kaphat. Vállalkozási forma tekintetében egy jó könyvelőre mindenképpen szüksége lesz, nemcsak a bejelentett alkalmazottai miatt. Ő nagy valószínűséggel a Kft-t fogja javasolni. Ha jól vagyok tájékozott valószínű iskolai végzettség is elő van írva, erre mindenképpen figyeljen.

Üdvözlettel:


Kulcsár Krisztina
2016-09-06 12:40:57
Olvasói értékelés: nincs még értékelés

Egyéni vállalkozás fõállás mellett

Kedves Krisztina!
Érdeklődnék hogy törvényesen van -e mód arra, hogy főállásom mellett(teljes munkaidő) másodállásban egyéni vállalkozásomban munkát végezzek?
Kezem operálták, a főállásomban problémát jelent, viszont a vállalkozásomban egy kézzel is tudnék dolgozni. Természetesen a törvényeket be szeretném tartani, de a főállásomban a munkaadóm nem tudott pontos választ adni. A későbbi vitás helyzet elkerülése miatt fordulok önhöz.
Köszönettel
B.Bálint
Kedves Bálint!
Javaslom, hogy munkajogasszal vegye fel a kapcsolatot!Kulcsár Krisztina
2016-07-11 12:54:01
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja