SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK
Kulcsár Krisztina


Kulcsár Krisztina
Családi vállalkozások szakértője, mediátor, mentor, coach, tréner

Elérhetőségeim:
Cím: Budapest, I. Csalogány u. 55. és Tata
Telefon: 06-20/662-45-69
E-mail: christina.kulcsar@gmail.com
Honlap: www.kulcsarkrisztina.hu,
www.soultherapy.hu

Kérdezz-felelek

Kérdezni a gomb megnyomásával tudsz, amennyiben a napi kérdések száma még nem haladta meg a napi limitet.

Könyveladás adószámos magánszemélyként

Kedves Krisztina,

Adószámos (művészeti tevékenység) magánszemélyként szeretném értékesíteni a könyveim. Olvastam, hogy saját webáruházat nem üzemeltethetek, csak vállalkozóként. Ám, megtehetem-e, hogy közvetítőn keresztül értékesítek. Pl. Google book play store-n van regisztrációm, mint magánszemélynek. Oda felöltöm a könyveimet, eladom, majd azok után jutalékot kapok. Megtehetem ezt? Mire figyeljek?

Köszönettel,
csaszarr
Tisztelt Kérdező!

Sajnos itt nem egyszerű a helyzet. 200.000 Ft-ig az ingóság eladása adómentes, de mivel itt könyvekről van szó, ez már az üzletszerű kategóriába esik. Így ezután nemcsak adózni kell, hanem különböző bejelentési kötelezettség is van. Sajnos nem éri meg ez a könyvkiadás így. Amit tudok ajánlani, ha van ismerőse, akinél fel van véve a könyvértékesítés úgy vele köthet megbízási szerződést és rajta keresztül értékesíti. A Google rendszerét nem sokan ismerik ez egy nagyon speciális terület, itt kérem, kérje adótanácsadó véleményét (én nem vagyok adótanácsadó).
KATA-ban GYED mellett 25e Ft kell fizetni. De még így sem éri meg.

Üdvözlettel:


Kulcsár Krisztina
2018-01-29 13:20:21
Olvasói értékelés: nincs még értékelés
A szerkesztő ajánlja