A CsaládiNet szakértői CsaládiNet Szolgáltatás Közvetítő Kalkulátorok Hírlevél feliratkozás
SZAKÉRTŐKMUNKAKÖZVETÍTŐKALKULÁTORBABA-MAMA HÍRLEVELEKFOGANTATÁSTERHESSÉGBABAGYEREKNEVELÉSTB, PÉNZÜGYEKÉLETMÓD, EGÉSZSÉGSZABADIDŐRECEPTEK

Így éld túl a terhesség utolsó heteit

Kercsó Dorottya [cikkei] - 2019-10-03
Az utolsó hónap valahogy soha nem akar véget érni. Olyan közel van már az idő, amikor a kezünkben lesz a kisbaba, közben egyre kevésbé tudunk megszabadulni a szülést övező szorongásainktól, és a fizikai tünetek is napról-napra súlyosbodnak. Mit tehetünk, hogy ép ésszel bírjuk ki a várandósság kilencedik hónapját?
Így éld túl a terhesség utolsó heteit

Vannak nők, akik menetrendszerűen a 38. hét környékén adnak életet a babájuknak. Irigyelhetjük őket: nem tudják, milyen gyötrelmekből maradnak ki azzal, hogy megspórolnak maguknak két hét terhességet.

A várandósság utolsó hónapja azoknak sem egy leányálom, akik egyébként könnyedén vették az akadályokat. Aludni szinte lehetetlen, mert a kismama óránként felkel meglátogatni a vécét; állandó társunk lesz a gyomorégés, szerencsétlenebb esetben pedig még a székrekedés is; nehéz mozogni, állni; mindeközben pedig ott az egyre növekvő türelmetlenség: mikor láthatom már meg végre a kisbabámat?

A következő ötletek segíthetnek abban, hogy kicsit eltereld a gondolataidat a közelgő szülésről, és akár a kellemetlen fizikai tüneteket is enyhítheted valamennyire:


1. Alkoss!

Ha kreatív típus vagy, használd ki ezt a pár nyugodtabb hetet, és alkoss valami szépet! Dekoráld ki a gyerekszoba falát, horgolj kiscipőt, vagy csak fess, rajzolj valamilyen kellemes zenei aláfestéssel.

Festés

Kép: Anna Kraynova / shutterstock


2. Menj el a szépségszalonba!

Még most intézd el a fodrászt, kozmetikust, körmöst, vagy akár bejelentkezhetsz terhesmasszázsra is. A következő hetekben sem időd, sem igényed nem lesz már az ilyesmire.

Fodrász

Kép: Krysja / shutterstock


3. Rendezz csajos délutánt!

Szintén egy olyan program, amire ezután egy darabig biztos, hogy nem lesz lehetőséged. Ülj be a barátnőiddel még utoljára nyugodtan egy kávéra, nevessetek, beszélgessetek, de arra kérd meg őket, hogy lehetőleg ne szórakoztassanak mindenféle horrorszülés történeteivel.

Barátnők

Kép: G-Stock Studio / shutterstock


4. Sétálj!

Egy könnyű séta megnyugtat, kikapcsol és az emésztésnek is jót tesz.

Séta

Kép: Niguella / shutterstock


5. Vásárolj valamit magadnak!

Ne a babának! Magadnak. Egy új ruhát vagy egy szelet tortát, mindegy - a lényeg, hogy kivételesen ne a gyerekkel legyen kapcsolatos.

Vásárlás

Kép: Syda Productions / shutterstock


6. Aludj!

Az éjszakai nyugodt alvás valószínűleg már csak vágyálom egy ideje – és ez még sokáig így marad –, viszont ha teheted, nappal lelkiismeret furdalás nélkül dőlj le. Ha van otthon már egy kisgyereked, az ő délutáni alvásidejét használhatod ki pihenésre.

Alvás

Kép: Syda Productions / shutterstock
 

Kapcsolódó cikkeink:

Indexkép: Nicoleta Ionescu / shutterstock

 

(A hozzászólások megjelenítéséhez jelentkezz be Facebookra!)
© 2004-2022 Családi Háló Közhasznú Alapítvány - minden jog fenntartva.
Ügynökségi értékesítési  képviselet: Adaptive Media
A szerkesztő ajánlja